Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

May 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
 
 
 

June 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
1
2
4
5
7
8
11
13
14
16
17
18
19
20
21
25
26
27
29
30
 

Monday 4 December 2017   photo 1/1

Katt hona eller hane?
Jag skulle uppskatta om alla kattvänner där ute skulle vilja skriva och berätta lite om sin katt.
Det jag undrar över mest är om det är någon skillnad på en hona och hane när det gäller tillgivenhet. Är både könen lika gosiga?

Katt hona eller hane?

Jag skulle uppskatta om alla kattvänner där ute skulle vilja skriva och berätta lite om sin katt.
Det jag undrar över mest är om det är någon skillnad på en hona och hane när det gäller tillgivenhet. Är både könen lika gosiga?

Annons
Log in to comment the photo:
nneeaan Mon 18 Dec 2017 03:32
jag har en hane och en hona, min hane är världens gosigaste och sötaste men drabbades av urinsten bara ett år gamla, där veterinärerna sa att de är vanligt att kastrerade hankatter får det och kastrera måste man göra om man inte vill ha kattkiss i hela lägenheten typ.. så det blev dyrt, sen måste han ha special foder hela livet som kostar typ 800 kr för 10 kg. Min hona är världens diva, men fruktansvärt charmig och snäll, det är väldigt olika från katt till katt :)
DreveGracula Thu 7 Dec 2017 22:42
Har inte heller någon katt nu, men har haft både honor och hanar i familjen. Håller med föregående talare om att det är mer individbaserat hur de är.
Rent praktiskt tror jag att en steriliserad hona är smidigast att ha. Kastrerade hanar sägs löpa större risk för hälsoproblem, och är de okastrerade så kåtjamar de och kan gå runt och skvätta utefter väggarna. Dock är ju en hona dyrare att sterilisera än vad det är att kastrera en hane. Och det är inget som säger att en hane blir sjuk om man tar hand om honom och ser till att han får bra kost.

En sak som jag tycker, om man har en osteriliserad hona som får kattungar, och hon bär upp dem och lägger dem runt en i sängen.... Det är helt obetalbart!! ^^
Demona Fri 8 Dec 2017 11:14
Ja jag har tänkt i samma banor som dig. Jag vet flera som haft hankatter som haft hälsoproblem efter kastrering, njursten eller vad det heter.
Jag har dock haft en hankatt som inte haft några problem.
Han har varit världens gosigaste. Har också haft en honkatt och hon var inte alls gosig.
Men det kan ju vara olika från individ till individ.
Hade varit jättekul med en honkatt och få kattungar.
Men jag tror inte jag skulle kunna skiljas från dom sen.
Slutar väl upp som en crazy cat lady :)
DreveGracula Fri 8 Dec 2017 20:43
Just ja, njursten ja! Jag tänkte vara lite mer specifik där, men fastnade vid "öööh, vad var det för fel de brukar få?".
Men om de är gosiga eller inte beror mycket på individ. Sen ska man undvika raskatter, vissa såna är inte så jävla sociala av sig.
Nej, våra kattungar gavs ju bort, det var heeeeemskt!! =o(
Cat lady is the best kind of crazy. ^^
666Gaara666 Mon 4 Dec 2017 15:08
Individuellt hur gosiga de är. Själv så skulle jag välja hane av den anledningen att du slipper en kåt honkatt som vid löp sitter i fönstret och skriker dag som natt. XD Antar iof att det beteendet försvinner när man väljer att sterilisera den. Jag har faktiskt inte så mycket erfarenhet av honkatter då min familj endast haft en hona och en massa hanar. Ärligt så tror jag inte det spelar så stor roll vad för kön man väljer. Det enda är väl att inte släppa ut en könsmogen hona själv om hon inte går på p-piller. Men själv så skulle jag inte släppa ut någon katt utan tillsyn då det finns så mycket faror samt att jag anser att ska man ha djur så ska man även ha koll på vad de gör. :)

Min katt är en kastrerad hankatt på 12 år. Han är världens gosigaste med mig men han är väldigt rädd för främlingar samt även lite nervös mot andra människor han ändå känner. Han kan gosa med min fästman om jag är i samma rum typ. Annars så är det sjukt sällan han ens ligger bredvid honom på soffan om inte jag är där. Han är också väldigt nervös för om någon gör plötsliga rörelser eller för ljud i största allmänhet. Utom vissa ljud, då ska han plötsligt springa och undersöka i stället. XD Han är trots sin rädda natur världens snällaste katt och det har han även fått beröm för hos veterinärerna. Han har även en förmåga att kunna spinna när han får klorna klippta. XD Haha! Mina föräldrar hade en hankatt förut som var supersocial med allt och alla. Det enda den katten var rädd för var åskan. Så ja. De är ju väldigt olika allihopa.
Anonymous Mon 4 Dec 2017 12:27
Har ingen katt just nu men har haft bådadera, skulle säga att det nog är mer olika från individ till individ än från hane till hona.

6 comments on this photo

Directlink:
http://dayviews.com/demona/523785465/