Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

October 2010

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
10
17
22
25
26
 

November 2010

M
T
W
T
F
S
S
1
3
5
7
8
9
12
22
29
 
 
 
 
 
 

2 October 2010

Ett brev till miljöministern

Blog post from Soclog

Jag snubblar över lite intressanta saker ibland som vänner och kontakter sprider och ibland finner jag detta värt att sprida vidare. I det här fallet gäller det ett förslag om att Sverige, Finland och Österrike ska få tillstånd att avverka så mycket skog de vill:


En europeisk trio - Sverige, Finland och Österrike - är stora pådrivare för ett bokföringsknep som innebär att rika länder tillåts avverka så många träd som de själva vill, utan att de behöver rapportera om den medföljande klimatpåverkan.

Om de lyckas, kan det innebära en katastrof för skogarna, människorna som är beroende av dem och de redan eftersatta klimatförhandlingarna.

EU kan stoppa detta knep. Det här är Europas chans att återigen ta ledningen på den internationella klimatarenan. Skicka ett meddelande till EU:s miljöministrar och uppmana dem att vara djärva när det gäller klimatet och ta hänsyn till skogarna i nästa veckas möte.

Skicka meddelandet härifrån: http://www.avaaz.org/en/eu_trees_not_tricks/?cl=771716560&v=7283


Full i fan som jag är gick jag in där, skrev om den föreslagna texten och det blev såhär:


Käre Miljöminister i Sverige!

Jag kommer här med en vädjan från en naturvän, naturvårdsstudent och miljöengagerad.

Jag har tagit del av Sveriges idéer att kringgå bokföringen så att vi kan avverka så mycket skog vi vill utan att redovisa avverkningens klimatpåverkan. Jag förstår att det är intressant att genomföra en sådan ändring ur ett kortsiktigt ekonomiskt perspektiv, men jag som naturvårdare finner att detta förslag inte skulle medföra några långsiktiga fördelar för Sverige, utan snarare nackdelar så som ökad klimatpåverkan, en mindre vacker natur och en stor påverkan på vår redan hotade biologiska mångfald. Långsiktigt kan detta medföra en försämrad ekonomi då vår ekonomi som kanske bekant bygger på friska ekosystem.

Europa och speciellt skogslandet Sverige bör spela en framträdande roll i frågor som berör klimat, biologisk mångfald och skydd av skog och då borde vi agera nu. Sverige är ett litet land men vi måste ha ett föregångsland och varför skulle inte det kunna vara vi? Det är dags att lyssna på landets naturvårdare snarare än ekonomer och skogsföretag. Det finns mycket kunskap där ute som långsiktigt kommer till gagn för landet - och världen - snarare än kortsiktiga, destruktiva penningvärden.

Därmed skriver jag denna vädjan å naturens och människornas vägnar. Vi kan inte fortsätta som vi gör nu och jag som världsmedborgare ber dig som makthavare att ändra på det.

Med vänliga hälsningar
//Johan Moberg


   Sundsvall


johan.moberg@naturskyddsforeningen.se


Så .. kommer de lyssna .. eller bara ignorera?

 

På väg till uni och stan med A. Ädelt av Aftonbladet att reagera mot SD, men jag tycker att det är miljön som är den stora förloraren i valet i år så jag förstår inte att ingen uppmärksamm På väg till uni och stan med A. Ädelt av Aftonbladet att reagera mot SD, men jag tycker att det är miljön som är den stora förloraren i valet i år så jag förstår inte att ingen uppmärksamm
På uni skulle A låna böcker men jag hittade några egna också. Lite spännande! Undrar när man ska ha tid att läsa .. På uni skulle A låna böcker men jag hittade några egna också. Lite spännande! Undrar när man ska ha tid att läsa ..
På vägen till stan gick vi förbi Emhart heter de väl, vet inte vad de tillverkar men de har i alla fall fin murgröna. På vägen till stan gick vi förbi Emhart heter de väl, vet inte vad de tillverkar men de har i alla fall fin murgröna.
Så gick vi på årets sista bondemarknad och där spenderade jag en ganska stor penning på både det ena och det andra, från honung till lök. Jag fick några majrovor på köpet för löken också Så gick vi på årets sista bondemarknad och där spenderade jag en ganska stor penning på både det ena och det andra, från honung till lök. Jag fick några majrovor på köpet för löken också

Direct link:
http://dayviews.com/j0m0/2010/10/2/