Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

December 2016

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
6
29
 
 

January 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
10
26
30
 
 
 
 
 
 

3 December 2016

Godmorgon Korsgatan! Det är strålande sol idag och lite lagom kallt. Det är en perfekt dag till att åka på julmarknad. Godmorgon Korsgatan! Det är strålande sol idag och lite lagom kallt. Det är en perfekt dag till att åka på julmarknad.
Men först blir det långfrukost. Men först blir det långfrukost.
Kisse är lite obekväm. Jag sitter på hans plats och ligger i hans säng. Kisse är lite obekväm. Jag sitter på hans plats och ligger i hans säng.
Vi tar tåget till Linköping. Vi tar tåget till Linköping.
Nu är vi framme. Nu är vi framme.
Den listige har nu räknat att vi är på julmarknad på Gamla Linköping. Den listige har nu räknat att vi är på julmarknad på Gamla Linköping.
Nu ska vi gå på julmarknad. Det ska bli kul. Nu ska vi gå på julmarknad. Det ska bli kul.
Det är ovanligt mycket folk i år. Det är ovanligt mycket folk i år.
Årets positivhalare är en liten rar ung kvinna. Årets positivhalare är en liten rar ung kvinna.
Det är väldigt gulligt och fint med julmarknad här. Men svinkallt. Det är väldigt gulligt och fint med julmarknad här. Men svinkallt.
Men vi går raka vägen till Ragnars café. Men vi går raka vägen till Ragnars café.
På Ragnar Dahlbergs café är det sjukt lång kö. På Ragnar Dahlbergs café är det sjukt lång kö.
Det är risk för att vi måste sitta ute i trädgårdserveringens veranda. Det är risk för att vi måste sitta ute i trädgårdserveringens veranda.
Och det är fullt med folk. Men så är det varje år. Och det är fullt med folk. Men så är det varje år.
Men vi får våra traditionsenliga räkmackor i alla fall. Men vi får våra traditionsenliga räkmackor i alla fall.
Mätta och nöjda ger vi oss ut på marknaden igen. Mätta och nöjda ger vi oss ut på marknaden igen.
Här kan vi köpa glögg av björksav och äpplemust. Vi får provsmaka och bestämmer oss för att köpa en flaska till Mammas glöggmingel dagen före julafton. Här kan vi köpa glögg av björksav och äpplemust. Vi får provsmaka och bestämmer oss för att köpa en flaska till Mammas glöggmingel dagen före julafton.
Den norske getmejeristen från Löts gårdsmejeri är här som vanligt och jag kan köpa lite Löts gårdsost och getemesost med mig hem till Maken. Den norske getmejeristen från Löts gårdsmejeri är här som vanligt och jag kan köpa lite Löts gårdsost och getemesost med mig hem till Maken.
Det är öppet i det lilla växthuset som vanligt. Det är öppet i det lilla växthuset som vanligt.
Här får man göra sina egna julkransar. Här får man göra sina egna julkransar.
Det är fint och gulligt i växthuset och det luktar väldigt gott av kryddor och pelargoner. Det är fint och gulligt i växthuset och det luktar väldigt gott av kryddor och pelargoner.
Här finns också en vinranka med vindruvor mitt i vintern. Här finns också en vinranka med vindruvor mitt i vintern.
Positivhalerskan har förflyttat sig till den äldre delen av museistaden. Självklart får hon många frågor. Ett positiv ser man inte ofta i dag. Positivhalerskan har förflyttat sig till den äldre delen av museistaden. Självklart får hon många frågor. Ett positiv ser man inte ofta i dag.
Det är sjukt halt av packad snö på kullerstenarna och man får halka runt Gamla Linköping med livet som insats. Det är sjukt halt av packad snö på kullerstenarna och man får halka runt Gamla Linköping med livet som insats.
Se där! Här har dom bockar! Jag får nöja mig med en dörrkrans. Se där! Här har dom bockar! Jag får nöja mig med en dörrkrans.
Men nu går vi in i det lilla röda huset som är jämngammalt med vårt eget hemma i Byn Men nu går vi in i det lilla röda huset som är jämngammalt med vårt eget hemma i Byn
Härinne brukar det pågå pepparkaksbak. Härinne brukar det pågå pepparkaksbak.
Och bagerskan själv är en f.d. kollega till Dottern från Arbetets Museum. Hon jobbar numera som pedagog på Gamla Linköping. Hon har fått tjänsten efter en annan pedagog som numera är musiepeda Och bagerskan själv är en f.d. kollega till Dottern från Arbetets Museum. Hon jobbar numera som pedagog på Gamla Linköping. Hon har fått tjänsten efter en annan pedagog som numera är musiepeda
Jag tycker det är så fint här och tänker att ungefär så här såg det ut i vårt hus en gång i tiden. Jag tycker det är så fint här och tänker att ungefär så här såg det ut i vårt hus en gång i tiden.
Det var kanske så där brunmålat i våra kök också när det var nybyggt. Det var kanske så där brunmålat i våra kök också när det var nybyggt.
Och kanske såg det ut så här i rummet i varje lägenhet. Och kanske såg det ut så här i rummet i varje lägenhet.
I år kan barnen inte få åka häst och vagn. I stället finns det en uppstoppad ren med en släde att sitta i. I år kan barnen inte få åka häst och vagn. I stället finns det en uppstoppad ren med en släde att sitta i.
Numera är en orange telefonkiosk från min barndom ett museiföremål. Numera är en orange telefonkiosk från min barndom ett museiföremål.
Nu ska vi köpa kalvdans! Eftersom vi är så traditionsbundna köper vi alltid detta och en burk rabarber- och jordgubbssylt när vi är här. Men kalvdansen var slut. I Nu ska vi köpa kalvdans! Eftersom vi är så traditionsbundna köper vi alltid detta och en burk rabarber- och jordgubbssylt när vi är här. Men kalvdansen var slut. I
Vi avslutar med att trängas i Cloettas fabriksbutik för att köpa punchpraliner och Peps och annat nostalgigodis. Vi avslutar med att trängas i Cloettas fabriksbutik för att köpa punchpraliner och Peps och annat nostalgigodis.
I Dotterns Fjällräven får det plats mycket: en liter björksavsglögg, några getostar från Löts gårdsmejeri, en systemkamera och 11/2 kg Cloettagodis och I Dotterns Fjällräven får det plats mycket: en liter björksavsglögg, några getostar från Löts gårdsmejeri, en systemkamera och 11/2 kg Cloettagodis och
Men nu börjar det bli mörkt och det är dags att ta bussen ner till Resecentrum och åka hem till Norrköping. Men nu börjar det bli mörkt och det är dags att ta bussen ner till Resecentrum och åka hem till Norrköping.
När vi kommer hem är vi riktigt frusna. Så det är en självklar anledning till att dricka glögg och äta pepparkakor. När vi kommer hem är vi riktigt frusna. Så det är en självklar anledning till att dricka glögg och äta pepparkakor.
Kisse vill också ha lite glögg, fast han inte alls har varit ute och frusit. Kisse vill också ha lite glögg, fast han inte alls har varit ute och frusit.
När det blir kväll är det dags att gå ner till Durkslaget och äta middag. Vi får sitta vid vårt vanliga bord, som servitrisen sa. När det blir kväll är det dags att gå ner till Durkslaget och äta middag. Vi får sitta vid vårt vanliga bord, som servitrisen sa.
Men det blir verkligen problem att välja vad vi ska äta. ALLT verkar gott. Men det blir verkligen problem att välja vad vi ska äta. ALLT verkar gott.
Och så finns det ju alltid musslor på Durken. Det här blir svårt. Och så finns det ju alltid musslor på Durken. Det här blir svårt.
Det blev ankan. Jag kan inte bara missa ett tillfälle då jag kan få möjlighet att äta anka. Ankan serverades med timjansky, apelsin och bräserad pac choi med potatis- o Det blev ankan. Jag kan inte bara missa ett tillfälle då jag kan få möjlighet att äta anka. Ankan serverades med timjansky, apelsin och bräserad pac choi med potatis- o

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2016/12/3/