Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

January 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
10
26
30
 
 
 
 
 
 

February 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
14
 
 
 
 
 
 

8 January 2017

Godmorgon. Klockan är 09.45 Det blåser inte och det är inte kallt som omväxling. Godmorgon. Klockan är 09.45 Det blåser inte och det är inte kallt som omväxling.
Nu är glada julen slut, julegranen bäres inte ut (ån). Nu är glada julen slut, julegranen bäres inte ut (ån).
Jag brukar vara rätt obeveklig när jag gör slut med julen, men Maken bad så snällt om att granen som ju var så fin i år, med sin sönderbitna belysning, att jag gav med mig. Den får stå kvar Jag brukar vara rätt obeveklig när jag gör slut med julen, men Maken bad så snällt om att granen som ju var så fin i år, med sin sönderbitna belysning, att jag gav med mig. Den får stå kvar
Nu är ordningen återställd. Nu är ordningen återställd.
Vi firar det med lite indisk middag. Vi firar det med lite indisk middag.
Jag tittar på alla fina julkort som jag fått. Tack alla! Jag tittar på alla fina julkort som jag fått. Tack alla!
Så är det dags för del 2 i årskrönikan, den här dagen då nästan hela julen åkte ut. Så är det dags för del 2 i årskrönikan, den här dagen då nästan hela julen åkte ut.
Juli: Än är det långt till semestern. Men jag får åka på utflykt med jobbet och grilla korv. Juli: Än är det långt till semestern. Men jag får åka på utflykt med jobbet och grilla korv.
Juli: Och på helgerna åker vi på loppis Juli: Och på helgerna åker vi på loppis
Juli: Eller förirrar oss på den gotländska landsbygden Juli: Eller förirrar oss på den gotländska landsbygden
Juli: Vi dricker kaffe på Fridhem Juli: Vi dricker kaffe på Fridhem
Juli: Rosorna blommar Juli: Rosorna blommar
Juli: Och fru Dulces pumpa visar sig vara en monsterpumpa som tar över hela trädgården. Juli: Och fru Dulces pumpa visar sig vara en monsterpumpa som tar över hela trädgården.
Juli: De första gröna tomaterna kommer i växthuset. Juli: De första gröna tomaterna kommer i växthuset.
Juli: Och snart kan jag skörda de första små vinbärstomaterna och den första milda chilin (som faktiskt inte smakade någonting) Juli: Och snart kan jag skörda de första små vinbärstomaterna och den första milda chilin (som faktiskt inte smakade någonting)
Juli: Vi överlever Almedalsveckan Juli: Vi överlever Almedalsveckan
Juli: Och jag får borelia som vanligt. Juli: Och jag får borelia som vanligt.
Juli: Det prunkar i rabatterna. Juli: Det prunkar i rabatterna.
Juli: Det prunkar i rabatterna. Juli: Det prunkar i rabatterna.
Juli: Det prunkar i rabatterna. Juli: Det prunkar i rabatterna.
Juli: Det prunkar i rabatterna Juli: Det prunkar i rabatterna
Juli: Och de andra två katterna flyttar in i Kakans hus Juli: Och de andra två katterna flyttar in i Kakans hus
Juli: Vi får sommargäster. Juli: Vi får sommargäster.
Juli: Det blir födelsedagar Juli: Det blir födelsedagar
Juli: Först firar vi min Juli: Först firar vi min
Juli: Sedan firar vi Dotterns. Juli: Sedan firar vi Dotterns.
Juli: Dottern provar sin gotländska ungflicksdräkt. Juli: Dottern provar sin gotländska ungflicksdräkt.
Juli: Vi tittar lyssnar på Smaklösa en varm julikväll. Juli: Vi tittar lyssnar på Smaklösa en varm julikväll.
Augusti: Äntligen semester! Vi ger oss ut på en roadtrip i Sverige. Augusti: Äntligen semester! Vi ger oss ut på en roadtrip i Sverige.
Augusti: Första anhalten blir hos Kusinfamiljen i Skövde. Dit är det alltid roligt att åka. Augusti: Första anhalten blir hos Kusinfamiljen i Skövde. Dit är det alltid roligt att åka.
Augusti: Vi åker på utflykter i Västergötland Augusti: Vi åker på utflykter i Västergötland
Augusti: Och går på stadsvandring i Skövde och ser inte bara medeltid som hemma. Augusti: Och går på stadsvandring i Skövde och ser inte bara medeltid som hemma.
Augusti: Och så besöker vi en visningsträdgård anlagd i en gammal fruktträdgård på Kållandsö. Augusti: Och så besöker vi en visningsträdgård anlagd i en gammal fruktträdgård på Kållandsö.
Augusti: Och inte minst träffar vi Faster, som det också är roligt att träffa varje gång. Augusti: Och inte minst träffar vi Faster, som det också är roligt att träffa varje gång.
Augusti: Vi reser vidare och får oss en hederlig falukorvsmacka i Grästorp Augusti: Vi reser vidare och får oss en hederlig falukorvsmacka i Grästorp
Augusti: Och sedan stannar vi i Vänersborg och äter en Klingglass på torget. Augusti: Och sedan stannar vi i Vänersborg och äter en Klingglass på torget.
Augusti: Sedan åker vi till Dalsland. Back to the roots in Bengtsfors. Augusti: Sedan åker vi till Dalsland. Back to the roots in Bengtsfors.
Augusti: Vi bor på pensionat. Augusti: Vi bor på pensionat.
Augusti: När det inte regnar i Bengtsfors tittar vi på Dalslands Kanal. Augusti: När det inte regnar i Bengtsfors tittar vi på Dalslands Kanal.
Augusti: Maken nostalgibadar i det fina bruna vattnet i Kråkviken fast det blåser kuling. Augusti: Maken nostalgibadar i det fina bruna vattnet i Kråkviken fast det blåser kuling.
Augusti: Och jag nostalgifotograferar mitt hem mellan 1965 till 1975 Augusti: Och jag nostalgifotograferar mitt hem mellan 1965 till 1975
Augusti: Vi äter kinamat på en folktom restaurang. Augusti: Vi äter kinamat på en folktom restaurang.
Augusti: Vi åker till Not Quit i Fengersfors. Augusti: Vi åker till Not Quit i Fengersfors.
Augusti: Och tittar på futuristiska och mystiska konstutställningar och installationer. Augusti: Och tittar på futuristiska och mystiska konstutställningar och installationer.
Augusti: Vi läser i Bengtsforstidningen Dalslänningen att vi kan få se sevetter på utställning. Augusti: Vi läser i Bengtsforstidningen Dalslänningen att vi kan få se sevetter på utställning.
Augusti: Så vi går på servettutställning och tittar på servetter och pappersdukar från Duni i Skåpafors, som ligger granne med Bengtsfors. Augusti: Så vi går på servettutställning och tittar på servetter och pappersdukar från Duni i Skåpafors, som ligger granne med Bengtsfors.
Augusti: Så åker vi upp till Majberget och där vi bestämt träff med min gamla klasskamrat från gymnasiet. Vi har inte setts sedan typ1973. Sedan reser vi vidare. Augusti: Så åker vi upp till Majberget och där vi bestämt träff med min gamla klasskamrat från gymnasiet. Vi har inte setts sedan typ1973. Sedan reser vi vidare.
Augusti: Nu hälsar vi på Gympaläraren och Småskolefröken i Högsäter söder om Bengtsfors. Småskolefröken berättar om den förskräckliga historien om Wilhelm Bokkolle som frös ihjäl en kal Augusti: Nu hälsar vi på Gympaläraren och Småskolefröken i Högsäter söder om Bengtsfors. Småskolefröken berättar om den förskräckliga historien om Wilhelm Bokkolle som frös ihjäl en kal
Augusti: Och är man i södra Dalsland är det inte långt till Kusten - Värstkusten alltså - Augusti: Och är man i södra Dalsland är det inte långt till Kusten - Värstkusten alltså -
Augusti: Det blåser så klart på Värstkusten - det hör man på namnet - och Makens väst står ut som en spinnaker i full storm. Faktum är att jag var tvungen att hålla i mig staketet för att i Augusti: Det blåser så klart på Värstkusten - det hör man på namnet - och Makens väst står ut som en spinnaker i full storm. Faktum är att jag var tvungen att hålla i mig staketet för att i
Augusti: Men på Kusten kan jag också köpa tantunderbyxor på Resteröds outlet. Augusti: Men på Kusten kan jag också köpa tantunderbyxor på Resteröds outlet.
Augusti: Och Gympaläraren vet vad jag gillar, så han tar med varm korv i termos till lunch. Augusti: Och Gympaläraren vet vad jag gillar, så han tar med varm korv i termos till lunch.
Augusti:Och när vi ändå är på Kusten åker vi färja över Malö Strömmar. Augusti:Och när vi ändå är på Kusten åker vi färja över Malö Strömmar.
Augusti: Så säger vi tack och hejdå och Gympaläraren och reser norrut. I Karlstad gör vi en paus och går på Sandgrund - Lars Lerins museum. Augusti: Så säger vi tack och hejdå och Gympaläraren och reser norrut. I Karlstad gör vi en paus och går på Sandgrund - Lars Lerins museum.
Augusti: Vi utforskar den svenska skräpmaten längs Sveriges vägar. Augusti: Vi utforskar den svenska skräpmaten längs Sveriges vägar.
Augusti: Vi har nu nått resans mål. Vi kommer till Finntorpet i Sala Augusti: Vi har nu nått resans mål. Vi kommer till Finntorpet i Sala
Augusti: Maken och jag får sova i stugan där min Mormor växte upp. Augusti: Maken och jag får sova i stugan där min Mormor växte upp.
Augusti: Och så dyker Dottern upp på Sala station. Augusti: Och så dyker Dottern upp på Sala station.
Augusti: Nu ska det bli släktträff Augusti: Nu ska det bli släktträff
Augusti: Jag fångar de två Rolfarna i mitt liv på en och samma bild. Augusti: Jag fångar de två Rolfarna i mitt liv på en och samma bild.
Augusti: Vi drar oss hemåt, men först ett studiebesök bland Sveriges skräpmatskrogar. Augusti: Vi drar oss hemåt, men först ett studiebesök bland Sveriges skräpmatskrogar.
Augusti: När vi kommer hem till ön är bondbönorna på Stora Tollby färdiga. Augusti: När vi kommer hem till ön är bondbönorna på Stora Tollby färdiga.
Augusti: Vi hinner med en traditionsenlig middag med lammsmäckar hos Vännen och Syfröken också. Augusti: Vi hinner med en traditionsenlig middag med lammsmäckar hos Vännen och Syfröken också.
Augusti: Och så fyller Maken år. Augusti: Och så fyller Maken år.
Augusti: Det firar han med att äta surströmming. Augusti: Det firar han med att äta surströmming.
Augusti: Maken och jag åker till Enholmen Augusti: Maken och jag åker till Enholmen
Augusti: Och äter ännu mer surströmming Augusti: Och äter ännu mer surströmming
Augusti: Det är en ovanligt varm och skön sensommar. Vi gör cykelutflykter varje söndagsmorgon Augusti: Det är en ovanligt varm och skön sensommar. Vi gör cykelutflykter varje söndagsmorgon
Augusti: Kattflocken har flyttat in i växthuset och jag skördar tomater och paprikor. Fortsättning följer... Augusti: Kattflocken har flyttat in i växthuset och jag skördar tomater och paprikor. Fortsättning följer...
September: I början av månaden åker vi och hälsar på en flock getter i Östergötland och passar samtidigt på att hälsa på Dottern i Norrköping September: I början av månaden åker vi och hälsar på en flock getter i Östergötland och passar samtidigt på att hälsa på Dottern i Norrköping
September: Med på utflykten hade vi Gudbarnet. Den snälla gossen blev alldeles vild när han fick rida på en get. September: Med på utflykten hade vi Gudbarnet. Den snälla gossen blev alldeles vild när han fick rida på en get.
September: Jag blev lite kär i alpackorna från Östergötland. September: Jag blev lite kär i alpackorna från Östergötland.
September: Och Gudbarnet blev alldeles galen en gång till när han får studsa på studsmatta. September: Och Gudbarnet blev alldeles galen en gång till när han får studsa på studsmatta.
September: Vi passade på att provåka Pigges båt från Västervik till Gotland. Det var sista turen från Västervik för säsongen och forever som det verkar nu. September: Vi passade på att provåka Pigges båt från Västervik till Gotland. Det var sista turen från Västervik för säsongen och forever som det verkar nu.
September: I Regionens rabatter och urnor är det bara svartkålen som ser fin ut. Bra blomma. September: I Regionens rabatter och urnor är det bara svartkålen som ser fin ut. Bra blomma.
September: Men jag skördar fortfarande i växthuset. September: Men jag skördar fortfarande i växthuset.
September: Men Blomman för Dagen som jag glömde förkultivera blommade ändå - fast rätt sent. September: Men Blomman för Dagen som jag glömde förkultivera blommade ändå - fast rätt sent.
September: Och tidighösten var ljuvlig. Vi hade sommartemperaturer utan turister och gjorde många cykelturer. September: Och tidighösten var ljuvlig. Vi hade sommartemperaturer utan turister och gjorde många cykelturer.
September: I Kakans hus bor tre katter. September: I Kakans hus bor tre katter.
September: Vi fick en god skörd av äpplen på familjeträdet. September: Vi fick en god skörd av äpplen på familjeträdet.
September: Vi delar och flyttar växter i planteringarna. Nu är höststädningen för säsongen i gång. September: Vi delar och flyttar växter i planteringarna. Nu är höststädningen för säsongen i gång.
September: Nu är det höstdimmigt när vi åker till jobbet om morgnarna. September: Nu är det höstdimmigt när vi åker till jobbet om morgnarna.
September: Det är till och med så att dimman drar in från havet en solig septemberlördag och det blir alldeles kallt och mörkt. September: Det är till och med så att dimman drar in från havet en solig septemberlördag och det blir alldeles kallt och mörkt.
September: Nu är det höst i trädgården. September: Nu är det höst i trädgården.
September: Nu är det höst i trädgården. September: Nu är det höst i trädgården.
September: Nu är det höst i trädgården. September: Nu är det höst i trädgården.
Oktober: Men jag fortsätter att skörda i växthuset. Oktober: Men jag fortsätter att skörda i växthuset.
Oktober: Sommarblommorna på trappan hade gjort sitt och Maken fick dom till sin kompost. Oktober: Sommarblommorna på trappan hade gjort sitt och Maken fick dom till sin kompost.
Oktober: Dottern och jag åker till Riga. Oktober: Dottern och jag åker till Riga.
Oktober: I Riga går vi på Centralmarknaden. Oktober: I Riga går vi på Centralmarknaden.
Oktober: Vi går till KGB-huset, som är ett museum. Ruskigt ställe. Oktober: Vi går till KGB-huset, som är ett museum. Ruskigt ställe.
Oktober: Vi promenerar i parkerna Oktober: Vi promenerar i parkerna
Oktober: Vi lyckas lista ut hur buss- trådbuss- och spårvagnslinjerna fungerar och åker till ön Kipsala (som är en stadsdel i Riga) Oktober: Vi lyckas lista ut hur buss- trådbuss- och spårvagnslinjerna fungerar och åker till ön Kipsala (som är en stadsdel i Riga)
Oktober: Vi äter lettisk mat Oktober: Vi äter lettisk mat
Oktober: Och hänger i Riga i största allmänhet. Oktober: Och hänger i Riga i största allmänhet.
Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar baltisk art deco. Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar baltisk art deco.
Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar baltisk art deco. Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar baltisk art deco.
Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar baltisk art deco. Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar baltisk art deco.
Oktober: Och Dottern stöter på en lettisk bekant på gatan, som trodde att han såg i syne. Oktober: Och Dottern stöter på en lettisk bekant på gatan, som trodde att han såg i syne.
Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar andra sorters hus också. Oktober: Vi hänger i Riga och jag fotograferar andra sorters hus också.
Oktober: Vi glömmer inte bort att gå på konditori varje dag i Riga, heller. Oktober: Vi glömmer inte bort att gå på konditori varje dag i Riga, heller.
Oktober: Sedan seglar vi nedför Daugava på väg mot Sverige, fast det var meningen att vi skulle ta flyget hem. Oktober: Sedan seglar vi nedför Daugava på väg mot Sverige, fast det var meningen att vi skulle ta flyget hem.
Oktober: Hemma är det dags att skörda pumpor och vintersquash Oktober: Hemma är det dags att skörda pumpor och vintersquash
Oktober: Och Maken skördar ännu mer pumpor och vintersquash. Oktober: Och Maken skördar ännu mer pumpor och vintersquash.
Oktober: Jag går in på sista ronden med den hemska behandlingen av mina solskadade hur och som varat i 1½ månad. Oktober: Jag går in på sista ronden med den hemska behandlingen av mina solskadade hur och som varat i 1½ månad.
Oktober: En kväll står det en grävskopa utanför huset. Nu ska det grävas ner fiber. Oktober: En kväll står det en grävskopa utanför huset. Nu ska det grävas ner fiber.
Oktober: Nu är det höst på riktigt. Oktober: Nu är det höst på riktigt.
Oktober: Men i växthuset blommar fortfarande den galna Agapanthusen. Oktober: Men i växthuset blommar fortfarande den galna Agapanthusen.
Oktober: Nu är det höst på riktigt. Oktober: Nu är det höst på riktigt.
November: Vintern kom tidigt. Maken får kratta grannens löv till sin kompost i snöfall. November: Vintern kom tidigt. Maken får kratta grannens löv till sin kompost i snöfall.
November: Och det ser ut som om det blir slutet för trädgårdsarbetet den här säsongen. November: Och det ser ut som om det blir slutet för trädgårdsarbetet den här säsongen.
November: Dagen därpå är vi helt insnöade och lökarna som skulle planteras ligger fortfarande oplanterade i källaren. November: Dagen därpå är vi helt insnöade och lökarna som skulle planteras ligger fortfarande oplanterade i källaren.
November: Och snön knäcker en av de äldsta syrenerna i häcken mot gatan. November: Och snön knäcker en av de äldsta syrenerna i häcken mot gatan.
November: Kisse gör rätt som flyttar in från växthuset till fåtöljen. November: Kisse gör rätt som flyttar in från växthuset till fåtöljen.
November: Och pumporna och squasharna får också flytta inomhus till ett ouppvärmt rum på andra våningen. November: Och pumporna och squasharna får också flytta inomhus till ett ouppvärmt rum på andra våningen.
November: Men snart är snön ett minne blott. November: Men snart är snön ett minne blott.
November: Och i bland lyser solen på oss. November: Och i bland lyser solen på oss.
November: Och så äter vi surströmming en gång till. November: Och så äter vi surströmming en gång till.
November: Jag deltar i Gotlands körförbunds 90-års jubileum. November: Jag deltar i Gotlands körförbunds 90-års jubileum.
November: För säkerhets skull köper jag en flaska Blossa årsglögg redan i mitten på november i fall den skulle ta slut. November: För säkerhets skull köper jag en flaska Blossa årsglögg redan i mitten på november i fall den skulle ta slut.
November: Vi åker till Tant Ludd för att jubilera hennes jämna årsdag (från förra året) samt att vagnen, som nu är ett hus fyller 30. November: Vi åker till Tant Ludd för att jubilera hennes jämna årsdag (från förra året) samt att vagnen, som nu är ett hus fyller 30.
November: Till första advent åker vi till Oskarshamn. November: Till första advent åker vi till Oskarshamn.
November: Och bara av en händelse, liksom. stöter vi på Eira som också är på besök i Oskarshamn. Hon är ute och går med barnbarnet. November: Och bara av en händelse, liksom. stöter vi på Eira som också är på besök i Oskarshamn. Hon är ute och går med barnbarnet.
November: Maken får göra sitt årliga besök på Ikea i Kalmar. November: Maken får göra sitt årliga besök på Ikea i Kalmar.
November: Vi får övernatta en natt till i Oskarshamn då färjan är inställd för att det blåser så mycket. November: Vi får övernatta en natt till i Oskarshamn då färjan är inställd för att det blåser så mycket.
November: Så vi tar oss över Östersjön dagen därpå i grov sjö. November: Så vi tar oss över Östersjön dagen därpå i grov sjö.
November: Nu är det dags att ta fram glühweinmuggarna. November: Nu är det dags att ta fram glühweinmuggarna.
November: Och i Visby börjar juldekorationerna att komma fram igen. November: Och i Visby börjar juldekorationerna att komma fram igen.
December: Jag åker till Norrköping och hälsar på Dottern och Sixten. December: Jag åker till Norrköping och hälsar på Dottern och Sixten.
December: Vi går på julmarknad på Gamla Linköping. December: Vi går på julmarknad på Gamla Linköping.
December: Och så hälsar vi på Gudbarnet. December: Och så hälsar vi på Gudbarnet.
December: Nu är det dags att redan börja tänka på tomaterna i växthuset. December: Nu är det dags att redan börja tänka på tomaterna i växthuset.
December:Och sedan ligger nästa frökatalog i brevlådan. December:Och sedan ligger nästa frökatalog i brevlådan.
December: Gösta och Torsten får resa till stan och hälsa på Veterinär Peter som ger dom en spruta. December: Gösta och Torsten får resa till stan och hälsa på Veterinär Peter som ger dom en spruta.
December: Men dom verkar inte så ledsna för det. I själva verket fattar dom inte vad dom varit med om och tror att dom drömde. December: Men dom verkar inte så ledsna för det. I själva verket fattar dom inte vad dom varit med om och tror att dom drömde.
December: Så är det plötsligt Lucia December: Så är det plötsligt Lucia
December: Och denna dag säger vi goodbye till vår 31 år gamla värmepump. December: Och denna dag säger vi goodbye till vår 31 år gamla värmepump.
December: Och samma dag får mediaomvandlaren till bredbandet på plats i källaren, fast ingen fattar varför. December: Och samma dag får mediaomvandlaren till bredbandet på plats i källaren, fast ingen fattar varför.
December: Sedan dröjer det inte länge förrän Dottern är på besök. December: Sedan dröjer det inte länge förrän Dottern är på besök.
December: Vi får också besök av Sixten. December: Vi får också besök av Sixten.
December: Vi tjuvstartar julbordet hemma hos Mamma den 23:e, som vi brukar. December: Vi tjuvstartar julbordet hemma hos Mamma den 23:e, som vi brukar.
December: Men sedan är det julafton. December: Men sedan är det julafton.
December: Nu tänder jag änglaspelet. December: Nu tänder jag änglaspelet.
December: Och Dottern tänder ljuskronan. December: Och Dottern tänder ljuskronan.
December: Jag monterar i hop ett julspel December: Jag monterar i hop ett julspel
December: Vi glöggar December: Vi glöggar
December: Och tar groupies December: Och tar groupies
December: Och det blåser. December: Och det blåser.
December: Nu säger jag ajö till Sixten och Dottern som tänker åka hem nu. December: Nu säger jag ajö till Sixten och Dottern som tänker åka hem nu.
December: Jag får äta lutfisk och Maken säger att det är gott. December: Jag får äta lutfisk och Maken säger att det är gott.
December: Och plötsligt är det inte längre 2016 utan 2017 December: Och plötsligt är det inte längre 2016 utan 2017
December: Så vi säger Gott Nytt År! December: Så vi säger Gott Nytt År!

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/1/8/