Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

October 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
25
 
 
 
 
 
 

November 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
6
8
21
 
 
 
 

9 October 2017

Klockan är 07.45. Jag har sovmorgon. Jag har inte ont i skallen idag utan jag är hemma och är låtsaspenskonär. Den här veckan har jag semester och ska vara hemma och greja. Klockan är 07.45. Jag har sovmorgon. Jag har inte ont i skallen idag utan jag är hemma och är låtsaspenskonär. Den här veckan har jag semester och ska vara hemma och greja.
Det har regnat i natt och ska blir skurar på förmiddagen och det är +12 grader i vattnet om man nu skulle vilja bada. Det har regnat i natt och ska blir skurar på förmiddagen och det är +12 grader i vattnet om man nu skulle vilja bada.
I fredags tog jag fram en av surdegsgrunderna som blev över efter förra baket på den uråldriga finska surdegsroten. Jag har matat den i flera dagar och nu bubblar det fint. I fredags tog jag fram en av surdegsgrunderna som blev över efter förra baket på den uråldriga finska surdegsroten. Jag har matat den i flera dagar och nu bubblar det fint.
Nu ska jag sätta fördegen och nu använder jag rågmjöl med rätt malningsgrad. Och det är finskt mjöl från kvarnen i Vääksy i påsarna den här gången. Nu ska jag sätta fördegen och nu använder jag rågmjöl med rätt malningsgrad. Och det är finskt mjöl från kvarnen i Vääksy i påsarna den här gången.
Fördegen är satt och inbäddad ordentligt så att den inte ska frysa. Nu ska degen vila och jäsa i 24 timmar. Fördegen är satt och inbäddad ordentligt så att den inte ska frysa. Nu ska degen vila och jäsa i 24 timmar.
Under tiden har regnmolnen skingrats och solen lyser på klarblå himmel. Under tiden har regnmolnen skingrats och solen lyser på klarblå himmel.
I dag är det en perfekt dag för trädgårdsarbete. I dag är det en perfekt dag för trädgårdsarbete.
Nu ryker några irisar. Jag har länge tänkt ta bort de här irisarna, men nu eller aldrig. Det är sorten Senlac som är väldigt fin, men väldigt kinkig, tycker jag. Dessutom ser de vissna irisbla Nu ryker några irisar. Jag har länge tänkt ta bort de här irisarna, men nu eller aldrig. Det är sorten Senlac som är väldigt fin, men väldigt kinkig, tycker jag. Dessutom ser de vissna irisbla
Det blev en hel massa irisar. Dom skänker jag bort till de som villa ha och annonserar ut dom på Rutes FB sida. Det blev en hel massa irisar. Dom skänker jag bort till de som villa ha och annonserar ut dom på Rutes FB sida.
Så här blev det. Jag gjorde en liten rockard med de plantor som fanns lite längre bort. Där är nu frigjord jord för Sömntuta och fler rudbeckior. Så här blev det. Jag gjorde en liten rockard med de plantor som fanns lite längre bort. Där är nu frigjord jord för Sömntuta och fler rudbeckior.
Det blev 16 mm i natt. Det blev 16 mm i natt.
Nu har jag även rensat hela planteringen från flerårigt ogräs. Det blir sista rensningen för den här säsongen. Nu har jag även rensat hela planteringen från flerårigt ogräs. Det blir sista rensningen för den här säsongen.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/10/9/