Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

December 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
12
 

January 2018

M
T
W
T
F
S
S
5
29
 
 
 
 
 

2 December 2017

Godmorgon Oskarshamn! Solen skiner. Det är lördag. Vi har sovit gott i våra hotellsängar. Godmorgon Oskarshamn! Solen skiner. Det är lördag. Vi har sovit gott i våra hotellsängar.
Det ser ut att bli en ganska fin dag. Än så länge lite kallt, men det ska bli några plusgrader frampå dagen. Det ser ut att bli en ganska fin dag. Än så länge lite kallt, men det ska bli några plusgrader frampå dagen.
I dag blir det hotellfrukost. Laxens tid på frukostbordet är avgjort förbi. Men för övrigt får frukosten klart godkänt. I dag blir det hotellfrukost. Laxens tid på frukostbordet är avgjort förbi. Men för övrigt får frukosten klart godkänt.
Den uppmärksamme förstår kanske att vi bor på hotellet som är ett ombyggt badhus från slutet av 50-talet. Den uppmärksamme förstår kanske att vi bor på hotellet som är ett ombyggt badhus från slutet av 50-talet.
Och i dag blir det också frukostefterrätt. Och i dag blir det också frukostefterrätt.
Sedan går vi ned på stan för att göra några ärenden. Sedan går vi ned på stan för att göra några ärenden.
Men det blir inte många ärenden avklarade. Antingen finns det inte eller också är det stängt. Det är verkligen otippat att bokhandeln är stängd så här mitt i julhandeln. Men det blir inte många ärenden avklarade. Antingen finns det inte eller också är det stängt. Det är verkligen otippat att bokhandeln är stängd så här mitt i julhandeln.
Utanför biblioteket och konsthallen änden nya parken klar. Den ska vara en del av ombyggnaden av delar av centrum. Utanför biblioteket och konsthallen änden nya parken klar. Den ska vara en del av ombyggnaden av delar av centrum.
Men konstgräs!? Var det en kul ide’ ? Men konstgräs!? Var det en kul ide’ ?
På konsthallen går vi på en utställning med foton av en lokal fotograf. På konsthallen går vi på en utställning med foton av en lokal fotograf.
Det är många trevliga och vackra vintermotiv från Oskarshamn med snö och julstämning. Kanske inte riktigt min kopp te, de där fotona, men trevligt ändå. Det är många trevliga och vackra vintermotiv från Oskarshamn med snö och julstämning. Kanske inte riktigt min kopp te, de där fotona, men trevligt ändå.
Någon gång ska det väl också bli av att promenera i den här delen av stadsparken. Det har jag tänkt varje gång änderna kvackar i dammen. Någon gång ska det väl också bli av att promenera i den här delen av stadsparken. Det har jag tänkt varje gång änderna kvackar i dammen.
Jag gör ett kort mellanspel på hotellet och hämtar min basker. Här minns jag mina små Kusiner stå och huttra vid bassängkanten på 70-talet när det fortfarande var badhus. I den lägre delen a Jag gör ett kort mellanspel på hotellet och hämtar min basker. Här minns jag mina små Kusiner stå och huttra vid bassängkanten på 70-talet när det fortfarande var badhus. I den lägre delen a
Sedan åker vi och tvättar bilen. Sedan åker vi och tvättar bilen.
Jag kan aldrig låta bli att tänka på "Vi hade väl ändå tur med vädret" när bilen ska tvättas. Jag kan aldrig låta bli att tänka på "Vi hade väl ändå tur med vädret" när bilen ska tvättas.
Och så är det dags att innehandla julljusen på Liljeholmens ljusfabrik. Och så är det dags att innehandla julljusen på Liljeholmens ljusfabrik.
Men nu är det dags för ett sent förmiddagskaffe på Nilssons. Men nu är det dags för ett sent förmiddagskaffe på Nilssons.
Vi tar pepparkaka och en korsning mellan en croissant och lussekatt. Det var en skojig och knaprig kombo. Vi tar pepparkaka och en korsning mellan en croissant och lussekatt. Det var en skojig och knaprig kombo.
Det här är verkligen inte vilket kondis som helst, fast det ligger i en gudsförgäten håla som Oskarshamn. Nilssons har alltid varit ett trevligt konditori med goda kakor och bullar, men nu finns Det här är verkligen inte vilket kondis som helst, fast det ligger i en gudsförgäten håla som Oskarshamn. Nilssons har alltid varit ett trevligt konditori med goda kakor och bullar, men nu finns
Det tycks vara ett mycket prestigefyllt pris. Det tycks vara ett mycket prestigefyllt pris.
Dessutom har konditorn fått ett pris av Svenska Gastronomiska Akademin. Inte illa alls. Dessutom har konditorn fått ett pris av Svenska Gastronomiska Akademin. Inte illa alls.
Och när man ser vad som finns i glasdisken förstår man ju det. Och när man ser vad som finns i glasdisken förstår man ju det.
Vackra praliner och bakelser. Vackra praliner och bakelser.
Vackra bakelser. Vackra bakelser.
Det är ett synnerligen trevligt konditori. Lite synd var det att den bruna 70-talsinredningen fått åka ut. Men den nya inredningsstilen blev att kännas både kontinental och i god 70-talstradition Det är ett synnerligen trevligt konditori. Lite synd var det att den bruna 70-talsinredningen fått åka ut. Men den nya inredningsstilen blev att kännas både kontinental och i god 70-talstradition
Sedan åker vi till Kristdala. Där är det julmarknad i IOGT-lokalen. Men det är hög tid för något annat än bullar och kakor. Det blir en rejäl, nygrillad korv från Jojjens i Västervik. Sedan åker vi till Kristdala. Där är det julmarknad i IOGT-lokalen. Men det är hög tid för något annat än bullar och kakor. Det blir en rejäl, nygrillad korv från Jojjens i Västervik.
När vi stiger in i IOGT-lokalen kändes det lite som att ha kommit in i en julsaga. Dov belysning, julsånger av kyrkokören och en lokal som kändes lite lantligt gammaldags gjorde stämningen. När vi stiger in i IOGT-lokalen kändes det lite som att ha kommit in i en julsaga. Dov belysning, julsånger av kyrkokören och en lokal som kändes lite lantligt gammaldags gjorde stämningen.
Det känns lite som att gå på julmarknad i Folkets Hus hemma i Rute. Det känns lite som att gå på julmarknad i Folkets Hus hemma i Rute.
Det är lite småtrevligt med bröd, hantverk och lotteri. Det är lite småtrevligt med bröd, hantverk och lotteri.
Det är lokala försäljare från trakten kring Kristdala. Mycket är jättefint och man vill köpa mer än vad man behöver. Det är lokala försäljare från trakten kring Kristdala. Mycket är jättefint och man vill köpa mer än vad man behöver.
Det börjar skymma. Det börjar skymma.
Inne på julmarknaden hörde plötslig ett personsökartjut och en besökande man fick mycket bråttom. -Vad hände? frågade jag. -Brandkåren, fick jag till svar. Naturligtvis var det så. Om man ha Inne på julmarknaden hörde plötslig ett personsökartjut och en besökande man fick mycket bråttom. -Vad hände? frågade jag. -Brandkåren, fick jag till svar. Naturligtvis var det så. Om man ha
Sedan går vi vidare över torget och parken till gamla biblioteket. Ja, det var här det en gång det helt otippat fanns en bilaffär med antika, men moderna bilar. @Enklabilder kanske minns skönhet Sedan går vi vidare över torget och parken till gamla biblioteket. Ja, det var här det en gång det helt otippat fanns en bilaffär med antika, men moderna bilar. @Enklabilder kanske minns skönhet
Jultomten har redan kommit till Kristdala. Jultomten har redan kommit till Kristdala.
Nu är det nästan mörkt i lilla Kristdala. Nu är det nästan mörkt i lilla Kristdala.
Nu har vi shoppat klart och det är dags att åka tillbaka till Oskarshamn. Vi har handlar både hembakat bröd, dörrkrans och glögg av äpplen från Bråbo. Nu har vi shoppat klart och det är dags att åka tillbaka till Oskarshamn. Vi har handlar både hembakat bröd, dörrkrans och glögg av äpplen från Bråbo.
Vi får lax i kväll på hotellet. Jättegott i all sin enkelhet. Vi får lax i kväll på hotellet. Jättegott i all sin enkelhet.
I kväll blir det chokladask från Lidl och "Så mycket bättre" på hotellrummet. I kväll blir det chokladask från Lidl och "Så mycket bättre" på hotellrummet.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/12/2/