Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

March 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
2
13
 
 
 

April 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
19
24
 

4 March 2017

Det är grått, gråare, gråast, men ändå sovmorgon. Klockan är 09.34, men nu är det dags för frukost. Det är grått, gråare, gråast, men ändå sovmorgon. Klockan är 09.34, men nu är det dags för frukost.
Ingen vind att tala om, så +3 kan var uthärdligt. Ingen vind att tala om, så +3 kan var uthärdligt.
Så därför är det tillfälle att gå på en promenad. I morgon väntas blåst och framåt kvällen snö. Då måste man passa på. Så därför är det tillfälle att gå på en promenad. I morgon väntas blåst och framåt kvällen snö. Då måste man passa på.
I dag tar jag byvägen rakt fram. Där Byn slutar och socknen tar vid viker jag av mot Puttersjaus. Man måste få lite omväxling på promenadstråken. I dag tar jag byvägen rakt fram. Där Byn slutar och socknen tar vid viker jag av mot Puttersjaus. Man måste få lite omväxling på promenadstråken.
Jag går nerför Putersjaus-backen och kan bara konstatera att det är gott om blommande hassel. Jag går nerför Putersjaus-backen och kan bara konstatera att det är gott om blommande hassel.
Långt innan Naturhistoriska museet hade börjat mäta pollenhalten på hassel här, kände jag att det fanns i luften och började med nässpray. De skrev på sidan att känsliga näsor kunde märka Långt innan Naturhistoriska museet hade börjat mäta pollenhalten på hassel här, kände jag att det fanns i luften och började med nässpray. De skrev på sidan att känsliga näsor kunde märka
Jag går nerför backen till Byns änge, som kallas för Prästänget. Jag går nerför backen till Byns änge, som kallas för Prästänget.
Än så länge sover änget sin skönhetssömn. Än så länge sover änget sin skönhetssömn.
Jag går rakt igenom det inhägnade änget och ut på andra sidan. Det här är en liten stig som jag verkligen inte gått på länge. Jag går rakt igenom det inhägnade änget och ut på andra sidan. Det här är en liten stig som jag verkligen inte gått på länge.
Det är en riktigt spännande skog som består till stor del av al och urgamla ekar. Här kan det vara som att vandra genom ett mangroveträsk på våren. Jag får se om det går att gå här utan st
Men det är torrt och fint och jag kan gå torrskodd. Det ligger antagligen något i det att vi har mycket låg grundvattennivå redan nu. Men det är torrt och fint och jag kan gå torrskodd. Det ligger antagligen något i det att vi har mycket låg grundvattennivå redan nu.
Jag går här och tänker på när Dottern var liten och jag hämtade henne hos hennes dagmamma med cykel. Då brukade vi gena genom den här spännande skogen. På våren är marken täckt av ramslö Jag går här och tänker på när Dottern var liten och jag hämtade henne hos hennes dagmamma med cykel. Då brukade vi gena genom den här spännande skogen. På våren är marken täckt av ramslö
Någonstans just här fanns en gång en festplats. Tombolastånden och kaffekiosken fanns kvar när vi flyttade till Byn för snart 30 år sedan. Någon gång på 90-talet var det ännu så pass mycke Någonstans just här fanns en gång en festplats. Tombolastånden och kaffekiosken fanns kvar när vi flyttade till Byn för snart 30 år sedan. Någon gång på 90-talet var det ännu så pass mycke
Nu är det så mycket aspsly att det knappt skulle gå att ta sig fram här utanför stigen, än mindre ha basar. Nu är det så mycket aspsly att det knappt skulle gå att ta sig fram här utanför stigen, än mindre ha basar.
Men aspstammarna är silvriga och fina. Hela skogen är ljus och vit, nu när träden inte har löv. Det är en magisk liten skog, det här. Men aspstammarna är silvriga och fina. Hela skogen är ljus och vit, nu när träden inte har löv. Det är en magisk liten skog, det här.
Och det mossiga gör sig fint mot det vita och ljusa. Och det mossiga gör sig fint mot det vita och ljusa.
I skogens utkant har någon nu på 2010-talet byggt ett hus. I skogens utkant har någon nu på 2010-talet byggt ett hus.
Här vakar en tomte. Här vakar en tomte.
Om man nu absolut ska ha pulpettak, kan man ju alltid bryta upp det för att få lite intressantare linjer och slippa ett oproportionerligt högt och stort tak med kraftig lutning på sitt hus. Jag ha Om man nu absolut ska ha pulpettak, kan man ju alltid bryta upp det för att få lite intressantare linjer och slippa ett oproportionerligt högt och stort tak med kraftig lutning på sitt hus. Jag ha
Huset är ganska slutet upp mot vägen, men öppnar upp på andra sidan ut mot åker och äng. Färgen är anpassade till miljön och tomten är inte helt kalhuggen som gör att huset står och ser he Huset är ganska slutet upp mot vägen, men öppnar upp på andra sidan ut mot åker och äng. Färgen är anpassade till miljön och tomten är inte helt kalhuggen som gör att huset står och ser he
Från vägen syns det knappt. Jag tycker ju ofta att nya hus oftast är fula, men det här är fint och man har tänkt till lite för att få huset så behagligt som möjligt och passa till omgivninge Från vägen syns det knappt. Jag tycker ju ofta att nya hus oftast är fula, men det här är fint och man har tänkt till lite för att få huset så behagligt som möjligt och passa till omgivninge
När jag kommer hem igen ligger katterna och vilar middag. När jag kommer hem igen ligger katterna och vilar middag.
Någon har gjort misstaget att ha vatten i tulpanhinken den här veckan också. Maken köpte ett par buketter med billiga tuplaner när han handlade på Willys i går. Någon har gjort misstaget att ha vatten i tulpanhinken den här veckan också. Maken köpte ett par buketter med billiga tuplaner när han handlade på Willys i går.
De aprikosrosa är snygga. Få se om dom slår ut. De hade nog blivit lite felbehandlade i butiken eftersom jag tog bort en hel del blad som inte var fina och gröna. De aprikosrosa är snygga. Få se om dom slår ut. De hade nog blivit lite felbehandlade i butiken eftersom jag tog bort en hel del blad som inte var fina och gröna.
Resten av dagen ägnade jag åt att städa och damma och sortera i våra två badrum på bottenvåningen. Jag har städat i badrumskåpen och slängt gamla plåster och krämer som inte var så kul l
Det är skönt att få det gjort. I "mitt" badrum blir det väldigt dammig av någon lustig anledning. Vagnen behövde en ordentlig rengöring. Nu kan jag vara nöjd. Det är skönt att få det gjort. I "mitt" badrum blir det väldigt dammig av någon lustig anledning. Vagnen behövde en ordentlig rengöring. Nu kan jag vara nöjd.
I kväll blir det lättrimmad koljafilé med spenatrisotto och broccoli. Snällt och milt och himla gott. I kväll blir det lättrimmad koljafilé med spenatrisotto och broccoli. Snällt och milt och himla gott.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/3/4/