Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

April 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
19
24
 

May 2017

M
T
W
T
F
S
S
23
 
 
 
 
 

30 April 2017

Godmorgon Valborgsmässoafton. I dag är vädergudarna vänliga. Godmorgon Valborgsmässoafton. I dag är vädergudarna vänliga.
Ännu bara +5, men solen värmer och byvinden är inte 10 m/sek. Det känns som om det kan bli en vårdag i dag. Ännu bara +5, men solen värmer och byvinden är inte 10 m/sek. Det känns som om det kan bli en vårdag i dag.
Nu eller aldrig, så åker de första plantorna upp ur källaren. Det må bära eller brista Ska det bli något av detta, måste dom ut i värme och ljus nu. Nu eller aldrig, så åker de första plantorna upp ur källaren. Det må bära eller brista Ska det bli något av detta, måste dom ut i värme och ljus nu.
Jag bakar och lagar mat på förmiddagen. Sedan blir det dags att duka för årets Valborgsmässofirande i Röda Raden. I år äter vi mat på temat "skog och hav". Jag bakar och lagar mat på förmiddagen. Sedan blir det dags att duka för årets Valborgsmässofirande i Röda Raden. I år äter vi mat på temat "skog och hav".
Jag hade tänkt mig lite mer marina inslag i dukningen, men jag fick inte tag i några servetter med fiskar, hav och båtar på. Så den lilla tjärade biten tågvirke som Maken en gång fått i julkl Jag hade tänkt mig lite mer marina inslag i dukningen, men jag fick inte tag i några servetter med fiskar, hav och båtar på. Så den lilla tjärade biten tågvirke som Maken en gång fått i julkl
Så är vi alla samlade och minglar lite i köket och äter förrätten. Så är vi alla samlade och minglar lite i köket och äter förrätten.
Det blir snittar med sjörövarsvärd och skaldjur. Det blir snittar med sjörövarsvärd och skaldjur.
Här är det snittar med tångkaviar och röra med vegansk majonäs och med räka och romröra. Till det dricker vi så klart lite bubbel. Här är det snittar med tångkaviar och röra med vegansk majonäs och med räka och romröra. Till det dricker vi så klart lite bubbel.
Och om man inte kan hitta några servetter med marint motiv, kan man rita dit mönstret. Och om man inte kan hitta några servetter med marint motiv, kan man rita dit mönstret.
Sista handen läggs vid tillbehören till årets middag som inte blev buffé utan tre-rätters Sista handen läggs vid tillbehören till årets middag som inte blev buffé utan tre-rätters
Till varmrätt blir det en rödbetsgryta med skogssvamp och en gryta på älghjärta. Tillbehören består av fint hyvlade, snabbt förvällda strimlor av morot, kålrot, palsternacka, svartrot och s
Till efterrätt blir det lingonkaka med blåbärsglass och gelé gjord på agaragar med blåbär. Till efterrätt blir det lingonkaka med blåbärsglass och gelé gjord på agaragar med blåbär.
Nu är det bara att hugga in. Nu är det bara att hugga in.
Efter middagen tar vi en välbehövd promenad, kort visserligen men ändå en promenad, till hamnen. På trädäcket vid båtklubbens stuga står manskören i Rute, som förra året hette Brasan Brinn Efter middagen tar vi en välbehövd promenad, kort visserligen men ändå en promenad, till hamnen. På trädäcket vid båtklubbens stuga står manskören i Rute, som förra året hette Brasan Brinn
Nu tänds brasan. Nu tänds brasan.
I år följs detta evenemang av ett utländskt filmteam som filmar denna exotiska tradition med kör och eld och allt. https://www.youtube.com/watch?v=i47Z7MKeDx0&sns=fb I år följs detta evenemang av ett utländskt filmteam som filmar denna exotiska tradition med kör och eld och allt. https://www.youtube.com/watch?v=i47Z7MKeDx0&sns=fb
Maken läser en dikt som tillägnas våren, skriven av en av körsångarna. Maken läser en dikt som tillägnas våren, skriven av en av körsångarna.
Nu börjar bålet ta sig ordentligt. Nu börjar bålet ta sig ordentligt.
Så träffar jag den lilla familjen från Lärbro, det är Syfrökens brorsdotter och hennes man Crepérieren från Bretagne och deras lille söta son. De har åkt hit för att titta på elden. Så träffar jag den lilla familjen från Lärbro, det är Syfrökens brorsdotter och hennes man Crepérieren från Bretagne och deras lille söta son. De har åkt hit för att titta på elden.
Det blir en familjepuss. Det blir en familjepuss.
Och manskören sjunger sin sista sång. Och manskören sjunger sin sista sång.
Och det börjar bli mörkt. Och det börjar bli mörkt.
Nu börjar elden falna och det är dags att gå hemåt igen. Nu börjar elden falna och det är dags att gå hemåt igen.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/4/30/