Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2017

M
T
W
T
F
S
S
23
 
 
 
 
 

June 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
13
22
28
 
 
 

1 May 2017

Klockan är 09.13. Det är en strålande morgon. I dag är det 1:a maj. Klockan är 09.13. Det är en strålande morgon. I dag är det 1:a maj.
Det ser ut att arta sig bra idag. +11 och mycket lite vind är inte att förakta. Det ser ut att arta sig bra idag. +11 och mycket lite vind är inte att förakta.
Det blir långfrukost med vår övernattande middagsgäst. Det blir långfrukost med vår övernattande middagsgäst.
Sedan är det dags att samlas vid Folkets Hus. Snart avgår årets 1:a majdemonstration i Rute. Sedan är det dags att samlas vid Folkets Hus. Snart avgår årets 1:a majdemonstration i Rute.
Stickan är med också. Stickan är med också.
I dag vajar de röda fanorna. I dag vajar de röda fanorna.
I dag vajar de röda fanorna. I dag vajar de röda fanorna.
I dag vajar de röda fanorna. I dag vajar de röda fanorna.
Sänk skatten för pensionärerna är ett bra slagord. Sänk skatten för pensionärerna är ett bra slagord.
Absolut också ett bra slagord Absolut också ett bra slagord
Men det här var nästan bättre. Men det här var nästan bättre.
Några flyktingfamiljer från Fårösund har också kommit hit för att demonstrera. De vill bo på Gotland! Självklart, här behöver vi fler medborgare. Några flyktingfamiljer från Fårösund har också kommit hit för att demonstrera. De vill bo på Gotland! Självklart, här behöver vi fler medborgare.
Ingen ska behöva dö ensam. Ingen ska behöva dö ensam.
Minska klyftorna nu är ju också definitivt ett bra slagord. Minska klyftorna nu är ju också definitivt ett bra slagord.
Det här är ett fint plakat också. Det här är ett fint plakat också.
Nu är klockan 13.30 och det är dags för avmarsch med musikkåren i spetsen. Nu är klockan 13.30 och det är dags för avmarsch med musikkåren i spetsen.
Det är ungefär lika många som vanligt som demonstrerar i dag. För de som inte vet är den här demonstrationen en djupt rotad tradition i Rute. Här har alltid sossar, kommunister och syndikaliste Det är ungefär lika många som vanligt som demonstrerar i dag. För de som inte vet är den här demonstrationen en djupt rotad tradition i Rute. Här har alltid sossar, kommunister och syndikaliste
Nu viker tåget av mot vår gata. Nu viker tåget av mot vår gata.
Det är alltid lite speciellt att tåga förbi sitt eget Röda Raden-hus. Här bodde arbetarna vid Ruteverken, då när Valleviken hade flera affärer, slakteri, post, café och barberare. Det är alltid lite speciellt att tåga förbi sitt eget Röda Raden-hus. Här bodde arbetarna vid Ruteverken, då när Valleviken hade flera affärer, slakteri, post, café och barberare.
Där går det en liten tant och vinkar. Där går det en liten tant och vinkar.
Det är Tanten med tryckluftsborren, 89 som demonstrerar på 1:a maj. Det är Tanten med tryckluftsborren, 89 som demonstrerar på 1:a maj.
Och så är tåget tillbaka till utgångspunkten. Nu sjungs Internationalen på planen framför Folkets Hus. Och så är tåget tillbaka till utgångspunkten. Nu sjungs Internationalen på planen framför Folkets Hus.
Sedan är det årets 1 Maj tal i Folkets Hus. Och numera är det alltid sossarnas. Sedan är det årets 1 Maj tal i Folkets Hus. Och numera är det alltid sossarnas.
Det hände faktiskt rätt ofta förr att många stora ledande socialdemokrater eller fackföreningsfolk talade här på 1:a maj. Men nu verkar det som om många inte fattar vilken kultstatus denna dem Det hände faktiskt rätt ofta förr att många stora ledande socialdemokrater eller fackföreningsfolk talade här på 1:a maj. Men nu verkar det som om många inte fattar vilken kultstatus denna dem
Sedan är det dags för traditionsenlig 1:a majfika efter att vi demonstrerat. Sedan är det dags för traditionsenlig 1:a majfika efter att vi demonstrerat.
Snygg bulle. Snygg bulle.
Och väldigt god. Och väldigt god.
Nu går jag hem till Röda Raden. Nu går jag hem till Röda Raden.
Det var länge sedan vi blev vittne till grågässmammor som går med sina ungar ner till träsket. Antagligen har detta inte sammanfallit när vi varit hemma, de sista åren. Eller också sker det p
Nu är de framme vid vägen, men i dag ser det ändå ut som om det ska gå bra. Nu är de framme vid vägen, men i dag ser det ändå ut som om det ska gå bra.
Ja, vädergudarna har sannerligen varit goda och snälla denna dag. Det innebär att vi kan premiärgrilla i dag. Ja, vädergudarna har sannerligen varit goda och snälla denna dag. Det innebär att vi kan premiärgrilla i dag.
Vi kan till och med sitta ute och äta. Vi kan till och med sitta ute och äta.
Det blev en grillad lammfärs och en grillad paprika. Så blev det potatis över i går och den förvandlade jag till en potatissallad. Dessutom hittade vi en påsk-öl i skafferiet. Det blev en grillad lammfärs och en grillad paprika. Så blev det potatis över i går och den förvandlade jag till en potatissallad. Dessutom hittade vi en påsk-öl i skafferiet.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/5/1/