Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2017

M
T
W
T
F
S
S
23
 
 
 
 
 

June 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
13
22
28
 
 
 

6 May 2017

Godmorgon Stockholm Här är det folktomt. Klockan är bara 06.57. Godmorgon Stockholm Här är det folktomt. Klockan är bara 06.57.
Det tycks bli en strålande dag i dag också. Nja, i allfall mer än godkänt varm. Det ska mulna på frampå förmiddagen. Det tycks bli en strålande dag i dag också. Nja, i allfall mer än godkänt varm. Det ska mulna på frampå förmiddagen.
I dag blir det ingen hotellfrukost, som man skulle kunna tro. Det blir en ordentlig dubbelmacka och en kopp pulverkaffe. I dag blir det ingen hotellfrukost, som man skulle kunna tro. Det blir en ordentlig dubbelmacka och en kopp pulverkaffe.
Sedan ger jag mig ut på Drottninggatan. Inte en kotte är ute. Sedan ger jag mig ut på Drottninggatan. Inte en kotte är ute.
Jo, en och annan tidig flanör, som begrundar den sorgliga väggen. Jo, en och annan tidig flanör, som begrundar den sorgliga väggen.
Jag tar en liten morgonpromenad över Sergelstorg. Jag tar en liten morgonpromenad över Sergelstorg.
Och går runt i några kvarter i centrala Stockholm som man aldrig annars går på. Det är outgrundligt hur man har fått lov att bygga ett brunt plåthus bland gamla hus bakom Jakobs kyrka. Och går runt i några kvarter i centrala Stockholm som man aldrig annars går på. Det är outgrundligt hur man har fått lov att bygga ett brunt plåthus bland gamla hus bakom Jakobs kyrka.
Och går runt i några kvarter i centrala Stockholm som man aldrig annars går på. Och går runt i några kvarter i centrala Stockholm som man aldrig annars går på.
Och går runt i några kvarter i centrala Stockholm som man aldrig annars går på. Men vart är jag på väg? Och går runt i några kvarter i centrala Stockholm som man aldrig annars går på. Men vart är jag på väg?
Jag är bjuden på frukost hos Gudrun Sjödé. Jag är bjuden på frukost hos Gudrun Sjödé.
Som lång och trogen kund är jag bjuden på frukost, egen shopping med 10% rabatt och klädprovning i lugn och ro innan öppningsdags, rundvandring på Dramaten och en eftermiddagsföreställning av Som lång och trogen kund är jag bjuden på frukost, egen shopping med 10% rabatt och klädprovning i lugn och ro innan öppningsdags, rundvandring på Dramaten och en eftermiddagsföreställning av
När vi tanter hade shoppat tills butiken öppnade frampå förmiddagen förflyttade vi oss till Dramaten. När vi tanter hade shoppat tills butiken öppnade frampå förmiddagen förflyttade vi oss till Dramaten.
Och där i gathörndet står Margareta Krook med blank näsa. Och där i gathörndet står Margareta Krook med blank näsa.
Sedan börjar rundvandringen. Vår guide Mia Tärnström berättar om husets arkitektur och Fredrik Liljeström, arkitekten som designade det hela. Han la ner mycket möda på att designa inredningen, Sedan börjar rundvandringen. Vår guide Mia Tärnström berättar om husets arkitektur och Fredrik Liljeström, arkitekten som designade det hela. Han la ner mycket möda på att designa inredningen,
Här är stora scenen där Richard III just nu spelas. Salongen var under en period färgsatt med mycket rött, för att det skulle passa bra till damernas klänningar. Nu är salongen renoverad till Här är stora scenen där Richard III just nu spelas. Salongen var under en period färgsatt med mycket rött, för att det skulle passa bra till damernas klänningar. Nu är salongen renoverad till
När Dramaten var ny i början på seklet var just elektriskt ljus en mycket modern och lyxig inredningsdetalj. Därför ser man nakna glödlampor som belysning här som i cirkeln kring Julius Kronber När Dramaten var ny i början på seklet var just elektriskt ljus en mycket modern och lyxig inredningsdetalj. Därför ser man nakna glödlampor som belysning här som i cirkeln kring Julius Kronber
Marmorfoajén är det enda rum på teatern, som har väggar klädda med italiensk carerramarmor, istället för svenska material. Marmorfoajén är det enda rum på teatern, som har väggar klädda med italiensk carerramarmor, istället för svenska material.
Målningen i taket har Carl Larsson utfört. Målningen i taket har Carl Larsson utfört.
Här i Gretas Garbos gamla klassrum, när hon en gång gick på Dramatens elevskola, finns numera en mindre scen. Här pågår arbete med scenografi för en kommande produktion, som utspelar sig i det Här i Gretas Garbos gamla klassrum, när hon en gång gick på Dramatens elevskola, finns numera en mindre scen. Här pågår arbete med scenografi för en kommande produktion, som utspelar sig i det
Dramaten har också en kostymateljé. Alla kläder som ritas för olika pjäser är oerhört välgjorda. Rosorna på den svarta klänningen är gjord i små, små korsstygn. Dramaten har också en kostymateljé. Alla kläder som ritas för olika pjäser är oerhört välgjorda. Rosorna på den svarta klänningen är gjord i små, små korsstygn.
Sybehör. Sybehör.
Och till sist får vi se Dramatens stora klädkammare högst upp på vinden i den stora byggnaden. Alla kläder, skor och accessoarer, som kan tänkas användas på nytt sparas och organiseras för at Och till sist får vi se Dramatens stora klädkammare högst upp på vinden i den stora byggnaden. Alla kläder, skor och accessoarer, som kan tänkas användas på nytt sparas och organiseras för at
Snart börjar det. Vi ska se Frun från Havet av Henrik Ibsen med Eva Röse och Magnus Roosman i huvudrollerna. Pjäsen har jag lustigt nog sett förut på Studion på Göteborgs Stadsteatern för 35 Snart börjar det. Vi ska se Frun från Havet av Henrik Ibsen med Eva Röse och Magnus Roosman i huvudrollerna. Pjäsen har jag lustigt nog sett förut på Studion på Göteborgs Stadsteatern för 35
Tant på teater. Tant på teater.
Det blir eftermiddag och vi Gudrun-tanter tackar för en mycket trevlig och uppskattad dag. Nu går jag upp mot Sergelstorg igen och dricker lite eftermiddagskaffe på Kulturhuset. Om pjäsen var bra? Det blir eftermiddag och vi Gudrun-tanter tackar för en mycket trevlig och uppskattad dag. Nu går jag upp mot Sergelstorg igen och dricker lite eftermiddagskaffe på Kulturhuset. Om pjäsen var bra?
Sedan var det bara att gå till hotellet och hämta resväskan och ta sig till Cityterminalen. Det blir sushi på Sushiyama till kvällsmat. Sedan var det bara att gå till hotellet och hämta resväskan och ta sig till Cityterminalen. Det blir sushi på Sushiyama till kvällsmat.
Nu är det bara att ta båtbussen till Nynäshamn och fara hem över Östersjön. Nu är det bara att ta båtbussen till Nynäshamn och fara hem över Östersjön.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/5/6/