Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

June 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
13
22
28
 
 
 

July 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
11
17
 
 
 
 
 
 
 

24 June 2017

Godmorgon! Jag och Maken har som vanligt sovit gott i boden. Nu är klockan bortåt 09.30 och det blev en lång sovmorgon. Nu väntar en kopp kaffe och en macka på verandan . Det är nästan det trev Godmorgon! Jag och Maken har som vanligt sovit gott i boden. Nu är klockan bortåt 09.30 och det blev en lång sovmorgon. Nu väntar en kopp kaffe och en macka på verandan . Det är nästan det trev
Efter frukost eldar Syfröken i diskhuset Efter frukost eldar Syfröken i diskhuset
Sedan är det dags att samlas igen och äta upp resterna från gårdagen till frukostlunch. Sedan är det dags att samlas igen och äta upp resterna från gårdagen till frukostlunch.
Och det smakar lika bra i dag som det gjorde i går, nästan bättre till och med. Och det smakar lika bra i dag som det gjorde i går, nästan bättre till och med.
För den som undrar över den fina majstången som prytt långbordet kan Syfröken berätta att hon hittade den på loppis. För den som undrar över den fina majstången som prytt långbordet kan Syfröken berätta att hon hittade den på loppis.
Och jag får äntligen ta ett porträtt på Vännen, som alltid måste trugas lite inför fotograferandet. Det här är årets midsommarporträtt. Och jag får äntligen ta ett porträtt på Vännen, som alltid måste trugas lite inför fotograferandet. Det här är årets midsommarporträtt.
Sedan åker vi norrut och hem igen. Ännu finns det jordgubbar kvar på Stora Tollby så vi köper en ask. De är fortfarande dyra, men det är ju Midsommardagen i dag. Sedan åker vi norrut och hem igen. Ännu finns det jordgubbar kvar på Stora Tollby så vi köper en ask. De är fortfarande dyra, men det är ju Midsommardagen i dag.
Hemma blommar pionerna. De här härstammar från min Mormors föräldrahem i Finntorpet, Sala. Hemma blommar pionerna. De här härstammar från min Mormors föräldrahem i Finntorpet, Sala.
Kaukasisk näva Kaukasisk näva
Kungsnäva Kungsnäva
Den lilla Mandarinrosen blommar nu. Den lilla Mandarinrosen blommar nu.
Vi har ingen som helst koll på våra rosor och nu har vi slutat att hålla efter tjuvskott som kommer i från den sort vars rot rosen är ympad på. Vi har ett vilt snår eller häck, högt som ett m Vi har ingen som helst koll på våra rosor och nu har vi slutat att hålla efter tjuvskott som kommer i från den sort vars rot rosen är ympad på. Vi har ett vilt snår eller häck, högt som ett m
Vresrosen Nevada. Den är en av de bästa. Vresrosen Nevada. Den är en av de bästa.
Dubbel Kanelros eller Tornedalsros. En härdig sort som klarar svåra vintrar. Just den här är uppgrävd vid Hångers Källa i Lärbro, där den växte förvildad bakom en öde ladugård. Dubbel Kanelros eller Tornedalsros. En härdig sort som klarar svåra vintrar. Just den här är uppgrävd vid Hångers Källa i Lärbro, där den växte förvildad bakom en öde ladugård.
I natt skulle man ha haft sju sorters blommor under huvudkudden, men det får duga med sju sorters blommor i vår trädgård. I natt skulle man ha haft sju sorters blommor under huvudkudden, men det får duga med sju sorters blommor i vår trädgård.
Nu är det sommar på riktigt och tivolibelysningen har kommit upp på verandan. Nu är det sommar på riktigt och tivolibelysningen har kommit upp på verandan.
I kväll äter vi en svindyr och något för lite hängd entrecote med stekt sparris och sallad på jordgubbe, avocado, hasselnötter och bulgur. Vi skulle ha grillat entrecoten, men förut kom det li I kväll äter vi en svindyr och något för lite hängd entrecote med stekt sparris och sallad på jordgubbe, avocado, hasselnötter och bulgur. Vi skulle ha grillat entrecoten, men förut kom det li

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/6/24/