Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

June 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
13
22
28
 
 
 

July 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
11
17
 
 
 
 
 
 
 

3 June 2017

God morgon. I dag blev det en lång och härlig sovmorgon. Klockan är 09.44. God morgon. I dag blev det en lång och härlig sovmorgon. Klockan är 09.44.
Det blir ingen värmebölja i dag heller. Det blir ingen värmebölja i dag heller.
Det är ingen bra dag för trädgårdsarbete. Visserligen trodde jag att jag skulle bli riktigt sjuk i går, men i dag är halsontet som bortblåst, men jag är inte på topp. Nu är det en hel del so Det är ingen bra dag för trädgårdsarbete. Visserligen trodde jag att jag skulle bli riktigt sjuk i går, men i dag är halsontet som bortblåst, men jag är inte på topp. Nu är det en hel del so
Plantorna ska ut för att härdas. Plantorna ska ut för att härdas.
Och tomaterna ska bindas upp och bladas av. Det tar en stund. Och tomaterna ska bindas upp och bladas av. Det tar en stund.
Maken klipper gräset. Maken klipper gräset.
Så gör han rabarberpaj till eftermiddagskaffet. Så gör han rabarberpaj till eftermiddagskaffet.
I år ska vi inte överraskas av 2 dm snö på hösten när vi ska plantera narcislökar som vi köpt och fått njuta av under vårvintern. I år ska vi inte överraskas av 2 dm snö på hösten när vi ska plantera narcislökar som vi köpt och fått njuta av under vårvintern.
Den sibirska pionen håller på att slå ut. Den sibirska pionen håller på att slå ut.
Jag älskar dom med kronblad som vattrat siden. Jag älskar dom med kronblad som vattrat siden.
Jag har funderat över varför inte familjeäppelträdet blommar när det "vilda" äppelträdet blommade när vi kom hem i söndags. Men visst blommar det. Men inte särskilt många blommor. Frosten o Jag har funderat över varför inte familjeäppelträdet blommar när det "vilda" äppelträdet blommade när vi kom hem i söndags. Men visst blommar det. Men inte särskilt många blommor. Frosten o
Och det är fullt av äppelbladlus i de färska skotten. Och det är fullt av äppelbladlus i de färska skotten.
Det ser inte ut som det blir något vidare äppelår i år. Det ser inte ut som det blir något vidare äppelår i år.
Tja, det här året blir kanske inte det bästa odlingsåret över huvudtaget. Tja, det här året blir kanske inte det bästa odlingsåret över huvudtaget.
Brunnävan "Solibor" blommar. Brunnävan "Solibor" blommar.
Jag har köpt en ny brunnäva i år som heter "Raven". Den är mera blålila än "Solibor". Jag har köpt en ny brunnäva i år som heter "Raven". Den är mera blålila än "Solibor".
Och har inte de tjusiga chokladbruna zonen på bladen som "Solibor" har. Och har inte de tjusiga chokladbruna zonen på bladen som "Solibor" har.
Nu har de första irisarna börjat slå ut. Nu har de första irisarna börjat slå ut.
Det är irisen som kommer från min Mormors föräldrahem i Finntorpet. Sala. Det är irisen som kommer från min Mormors föräldrahem i Finntorpet. Sala.
Och nu är det tid för aklejor. Och nu är det tid för aklejor.
Jag tror faktiskt att det här egentligen är en vild akleja från början. Jag tror faktiskt att det här egentligen är en vild akleja från början.
Men nu är jag rätt trött. Men nu är jag rätt trött.
Det är Torsten och Gösta också. Det är Torsten och Gösta också.
Vi har ännu vintersquash kvar. Det här är en jättestor Blue Hubbard som man måste ha såg för att ta sig in i. Vi har ännu vintersquash kvar. Det här är en jättestor Blue Hubbard som man måste ha såg för att ta sig in i.
Vi grillade inte korven i kväll. Det småregnar nu så Maken grillade dom i grillpanna. Vi äter ugnsrostade grönsaker med puylinser och getost till. Vi grillade inte korven i kväll. Det småregnar nu så Maken grillade dom i grillpanna. Vi äter ugnsrostade grönsaker med puylinser och getost till.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/6/3/