Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

July 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
11
17
 
 
 
 
 
 
 

August 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
3
22
 
 
 
 

12 July 2017

Jag har kommit i från mina rutiner när jag varit i Finland, trots att jag tagit morgonbild där också. I dag glömde jag alldeles bort det. Men Sjöräddarns spår en fin dag i dag. Jag har kommit i från mina rutiner när jag varit i Finland, trots att jag tagit morgonbild där också. I dag glömde jag alldeles bort det. Men Sjöräddarns spår en fin dag i dag.
I dag åker vi färja till Fårö. Vi skyndar oss att komma i väg hemifrån så tidigt som möjligt. Det är många som vill åka till Fårö en sådan här dag i juli. I dag åker vi färja till Fårö. Vi skyndar oss att komma i väg hemifrån så tidigt som möjligt. Det är många som vill åka till Fårö en sådan här dag i juli.
Det blir förmiddagskaffi hos Sylvis Döttrar med Kusinen, Kusinfrun och Väninnan. Det blir förmiddagskaffi hos Sylvis Döttrar med Kusinen, Kusinfrun och Väninnan.
I Finland hade den här bullen hetat Kristallipulla och inte innehållit kanel. I Finland hade den här bullen hetat Kristallipulla och inte innehållit kanel.
Är man på Fårö ingår bad på Ekeviken. Är man på Fårö ingår bad på Ekeviken.
Själv avstår jag. Själv avstår jag.
Det är ganska folktomt på stranden. Det är ganska folktomt på stranden.
Och det är ganska folktomt i vattnet. Och det är ganska folktomt i vattnet.
Möjligen kan det bero på att det är kallt i vattnet, trots pålandsvinden. Möjligen kan det bero på att det är kallt i vattnet, trots pålandsvinden.
Vi har massor med gamla trasmattor som min Mormor frenetiskt vävde de sista 15 åren av sin levnad. Ett bra användingsområde när man har för många trasmattor är att ha dom som utflyktsfiltar. D Vi har massor med gamla trasmattor som min Mormor frenetiskt vävde de sista 15 åren av sin levnad. Ett bra användingsområde när man har för många trasmattor är att ha dom som utflyktsfiltar. D
Vi åker vidare mot Fårö fyr och passerar Skär. Här fanns för länge sedan en tant och farbror som hade den godaste potatisen. När de båda var borta blev det ingen potatis längre. Förra året Vi åker vidare mot Fårö fyr och passerar Skär. Här fanns för länge sedan en tant och farbror som hade den godaste potatisen. När de båda var borta blev det ingen potatis längre. Förra året
Vi åker vidare till Ava. Vi åker vidare till Ava.
Här finns Ava-eken, som var urgammal och urstor redan när Linné besökte Fårö på 17.00-talet. Här finns Ava-eken, som var urgammal och urstor redan när Linné besökte Fårö på 17.00-talet.
Nu är eken skyddad och är rankat som naturminne. Nu är eken skyddad och är rankat som naturminne.
Barken är imponerande. Barken är imponerande.
Om eken nu har stått på gården Avas storgård i tusen år, undrar man ju verkligen hur gammal den kan bli. Den ser ju ut att vara i sina bästa år. http://www.gotland.net/plats/avaeken-pa-faro Om eken nu har stått på gården Avas storgård i tusen år, undrar man ju verkligen hur gammal den kan bli. Den ser ju ut att vara i sina bästa år. http://www.gotland.net/plats/avaeken-pa-faro
Redan 1741 tyckte Linné att gården såg fin och prydlig ut. Redan 1741 tyckte Linné att gården såg fin och prydlig ut.
Redan 1741 tyckte Linné att gården såg fin och prydlig ut. Redan 1741 tyckte Linné att gården såg fin och prydlig ut.
Normalt åker jag nog inte gärna till Fårö i juli, om jag ska vara ärlig. Det är tjockt med folk nästan överallt. Normalt åker jag nog inte gärna till Fårö i juli, om jag ska vara ärlig. Det är tjockt med folk nästan överallt.
Vi tar en glass vid Ebbes päls på Sudersand. Vi tar en glass vid Ebbes päls på Sudersand.
Men vid Gammelhamn är det ändå lite mera layed-back Men vid Gammelhamn är det ändå lite mera layed-back
Huvudatratktionen här är rauken Kaffepannan. Rauken kallas även för Hunden. Huvudatratktionen här är rauken Kaffepannan. Rauken kallas även för Hunden.
Vännen i Stugan brukar alltid be att få dra in magen när jag tar en bild. Maken har tagit intryck. I stället blev han ganska storbröstad. Man får vara nöjd med det man har. Vännen i Stugan brukar alltid be att få dra in magen när jag tar en bild. Maken har tagit intryck. I stället blev han ganska storbröstad. Man får vara nöjd med det man har.
Sedan åker vi hem till Storön igen. Nu är det hög tid för middag. Sedan åker vi hem till Storön igen. Nu är det hög tid för middag.
Det blir fiskgratäng med dill och musslor i kväll. Det blir fiskgratäng med dill och musslor i kväll.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/7/12/