Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

July 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
11
17
 
 
 
 
 
 
 

August 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
3
22
 
 
 
 

7 July 2017

Godmorgon Päijänne! I dag ska det bli bättre väder. Godmorgon Päijänne! I dag ska det bli bättre väder.
Vi börjar dagen med att åka med Storasyster och hennes Make in till Lahti. Nu bor de i sin sommarstuga på Salonsaari, men behöver se till huset. Vi börjar dagen med att åka med Storasyster och hennes Make in till Lahti. Nu bor de i sin sommarstuga på Salonsaari, men behöver se till huset.
Och så ska de jaga snäckor. Här har dom inte mördarsniglar utan Fläckig lundsnäcka i överflöd. De bekämpas med plockning, ättikasbad och begravning. Och så ska de jaga snäckor. Här har dom inte mördarsniglar utan Fläckig lundsnäcka i överflöd. De bekämpas med plockning, ättikasbad och begravning.
Så tittar vi på Storasysters fina Kanadensiska sippa. Den skulle jag vilja ha, men jag vill inte ha några lundsnäckor med mig hem. Så tittar vi på Storasysters fina Kanadensiska sippa. Den skulle jag vilja ha, men jag vill inte ha några lundsnäckor med mig hem.
Storasyster har också en fin doftpelargon, som visar sig vara Svenskbybopelargonen. Storasyster har också en fin doftpelargon, som visar sig vara Svenskbybopelargonen.
Sedan åker vi till loppisområdet i Lahti. Här ligger alla loppis på ett och samma ställe. Väldigt praktiskt. Sedan åker vi till loppisområdet i Lahti. Här ligger alla loppis på ett och samma ställe. Väldigt praktiskt.
Vi går på loppis. Vi går på loppis.
Vi går på loppis. Vi går på loppis.
Vi går på loppis. Vi går på loppis.
På Frälsis har dom till och med rea. På Frälsis har dom till och med rea.
Vi har varit på loppis. Det här är den finska varianten till Kupan - Kontti Vi har varit på loppis. Det här är den finska varianten till Kupan - Kontti
Det är mycket stora och välsorterade loppisar. Det är mycket stora och välsorterade loppisar.
På Kupans motsvarighet är det mycket välordnat och snyggt. Lika fint som i viket varuhus som helst. På Kupans motsvarighet är det mycket välordnat och snyggt. Lika fint som i viket varuhus som helst.
Kläderna är färgsorterade och för den som är inte är ute efter finsk retro, är det här säkert ett mycket bra ställe. Kläderna är färgsorterade och för den som är inte är ute efter finsk retro, är det här säkert ett mycket bra ställe.
Maken tycker jag ska köpa den här solhatten. Doktorn har ju ordinerat solhatt i år. Men jag avstår. Maken tycker jag ska köpa den här solhatten. Doktorn har ju ordinerat solhatt i år. Men jag avstår.
Det här är en tjeckoslovakisk vas med ett relativt högt pris. Funderade på att köpa. Men priset är högre än vad det betingar på Tradera i Sverige. Runt 90 spänn, vill dom ha. Det är ungefä Det här är en tjeckoslovakisk vas med ett relativt högt pris. Funderade på att köpa. Men priset är högre än vad det betingar på Tradera i Sverige. Runt 90 spänn, vill dom ha. Det är ungefä
Festivoljusstaken med två ev. tre ringar kostar ungefär som hemma. Generellt är priserna på finsk retro högre här än i Sverige, men å andra sidan finns mer eller mindre ovanliga varianter av f Festivoljusstaken med två ev. tre ringar kostar ungefär som hemma. Generellt är priserna på finsk retro högre här än i Sverige, men å andra sidan finns mer eller mindre ovanliga varianter av f
Här kanske man kan se det som mer likvärdigt pris, bortsett att de turkosa pjäserna i Oivo Toikas "Fauna" är lite dyrare i Sverige. De sex glasen betingar 60 Euro tillsammans. I tidningen Retros a Här kanske man kan se det som mer likvärdigt pris, bortsett att de turkosa pjäserna i Oivo Toikas "Fauna" är lite dyrare i Sverige. De sex glasen betingar 60 Euro tillsammans. I tidningen Retros a
Arabia är rätt dyrt här. Arabia är rätt dyrt här.
Men annars kan man ju alltid slå till på ett par snygga platåskor. Men annars kan man ju alltid slå till på ett par snygga platåskor.
Eller skor i näver. 22 Euro för ett prima hantverk kan ju vara helt okej. Eller skor i näver. 22 Euro för ett prima hantverk kan ju vara helt okej.
Men efter loppisrundan är vi lite småhungriga och tar oss ner till det trevliga gamla hamnområdet i Lahti. Men efter loppisrundan är vi lite småhungriga och tar oss ner till det trevliga gamla hamnområdet i Lahti.
Här på en av de stora sjöarna Vesijärvi har det gått många stora båtar. Här på en av de stora sjöarna Vesijärvi har det gått många stora båtar.
Vi går på det trevliga cafeét som ligger i ett gammal stationshus. Här har vi varit förut. Vi går på det trevliga cafeét som ligger i ett gammal stationshus. Här har vi varit förut.
Vi tar varsin macka. Maken och jag faller för en pirog med Koskenlaskia-fyllning. Koskenlaskia är en finska smältost som har ett lika starkt varumärke som Kalles Kaviar har i Sverige. Vi tar varsin macka. Maken och jag faller för en pirog med Koskenlaskia-fyllning. Koskenlaskia är en finska smältost som har ett lika starkt varumärke som Kalles Kaviar har i Sverige.
Nu när det är lite varmare och solen behagar titta fram då och då, så vill många sommarlediga promenera här i hamnen. Och vi beger oss tillbaka till Vääksy igen. Nu när det är lite varmare och solen behagar titta fram då och då, så vill många sommarlediga promenera här i hamnen. Och vi beger oss tillbaka till Vääksy igen.
På kvällen åker vi till Lillasysters bastustuga. Den hör till gården där hon bor med sin Make. Nu ska vi umgås och äta kvällsmat. På kvällen åker vi till Lillasysters bastustuga. Den hör till gården där hon bor med sin Make. Nu ska vi umgås och äta kvällsmat.
Den ligger vid sjön Vesijärvi. Vesijärvi binds i hop med Päjänne med en kanal i Vääksy - Vääksyn kanava. Den ligger vid sjön Vesijärvi. Vesijärvi binds i hop med Päjänne med en kanal i Vääksy - Vääksyn kanava.
Den här bastun är lite ball, tycker jag. Den är ganska liten och ligger på en hylla vid vattnet under ett brant stup från berget. På berget ligger den fina bastustugan med vidunderlig utsikt. Den här bastun är lite ball, tycker jag. Den är ganska liten och ligger på en hylla vid vattnet under ett brant stup från berget. På berget ligger den fina bastustugan med vidunderlig utsikt.
När vi alla är nybadade säger Lillasyster att hon glömde bjuda på dessertvin till efterrätten. När vi alla är nybadade säger Lillasyster att hon glömde bjuda på dessertvin till efterrätten.
Det är ett extremt exklussivt vin från Valamklostret i Savloax https://sv.wikipedia.org/wiki/Valamo_nya_kloster gjort på vita vinbär och hjortron. Faktiskt riktigt gott. Det är ett extremt exklussivt vin från Valamklostret i Savloax https://sv.wikipedia.org/wiki/Valamo_nya_kloster gjort på vita vinbär och hjortron. Faktiskt riktigt gott.
Och vad är det här då? Jo, en björnbjällra. Den ska man ta på sig när man går ut i skogen för att plocka svamp eller bär, för att slippa stöta i hop med en björn. Förra året var det ful Och vad är det här då? Jo, en björnbjällra. Den ska man ta på sig när man går ut i skogen för att plocka svamp eller bär, för att slippa stöta i hop med en björn. Förra året var det ful

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/7/7/