Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

July 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
11
17
 
 
 
 
 
 
 

August 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
3
22
 
 
 
 

8 July 2017

Godmorgon Päijänne! I dag väntas det bli en riktigt varm och solig dag. Godmorgon Päijänne! I dag väntas det bli en riktigt varm och solig dag.
Vi börjar dagen på Vääksys nybyggda bageri Viipurilainen Kotileipomo - Viborgska bageriet. Vi börjar dagen på Vääksys nybyggda bageri Viipurilainen Kotileipomo - Viborgska bageriet.
Vi tänker dricka morgonkaffe här. Vi tänker dricka morgonkaffe här.
Och jag ser de största maränger jag någonsin sett. Och jag ser de största maränger jag någonsin sett.
Det var ett trevligt bageri med många olika goda kraftiga surdegsrågbröd. Men Maken och jag tar varsin kristallipulla https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/378978/Kristallipulla/, en vetebulle m Det var ett trevligt bageri med många olika goda kraftiga surdegsrågbröd. Men Maken och jag tar varsin kristallipulla https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/378978/Kristallipulla/, en vetebulle m
Efter kaffet åker vi i väg till Kalkkinen. I dag ska vi på bydag - marknad - där. De här lilla marknaden äger rum samma datum varje år. Ja, vi var här sist när vi var i Finland hos de finska Efter kaffet åker vi i väg till Kalkkinen. I dag ska vi på bydag - marknad - där. De här lilla marknaden äger rum samma datum varje år. Ja, vi var här sist när vi var i Finland hos de finska
Nu ska vi gå på marknad! Nu ska vi gå på marknad!
På marknaden finns naturligtvis de finska klassiska spånkorgarna. På marknaden finns naturligtvis de finska klassiska spånkorgarna.
Och stickade strumpor, men tossor tycks vara på utdöende också här i Finland. Jag hittar endast dessa. Och stickade strumpor, men tossor tycks vara på utdöende också här i Finland. Jag hittar endast dessa.
Och här hittar jag tre pjäser av Arabias servis Ali, som @MiaL har förälskat sig i. Och här hittar jag tre pjäser av Arabias servis Ali, som @MiaL har förälskat sig i.
Och här finns det mathantverk i massor. Detta är spännande burkar, som jag dumt nog inte köpte. Det är inläggning av siklöja - muikku - som ligger i burkarna. Siklöja används till den traditi Och här finns det mathantverk i massor. Detta är spännande burkar, som jag dumt nog inte köpte. Det är inläggning av siklöja - muikku - som ligger i burkarna. Siklöja används till den traditi
Alla män tycker inte så mycket om att gå på marknad. Alla män tycker inte så mycket om att gå på marknad.
Här går det också att köpa sig en björklövskvast - saunavihta. Det gjorde vi, men glömde att lägga den i blöt på kvällen när den skulle användas. Så något piskade på ryggar med björkr Här går det också att köpa sig en björklövskvast - saunavihta. Det gjorde vi, men glömde att lägga den i blöt på kvällen när den skulle användas. Så något piskade på ryggar med björkr
Systrarna har massor med kusiner i olika åldrar och vi kan knappt gå en meter innan vi möter en släkting som vi hälsar på. Systrarna har massor med kusiner i olika åldrar och vi kan knappt gå en meter innan vi möter en släkting som vi hälsar på.
Men även jag träffar gamla bekanta på marknaden. Den äldre mannen är kusin med med mina finska Systrar, men är jämnårig med deras far och mina föräldrar. Systrarnas pappa och mannen var myck Men även jag träffar gamla bekanta på marknaden. Den äldre mannen är kusin med med mina finska Systrar, men är jämnårig med deras far och mina föräldrar. Systrarnas pappa och mannen var myck
Men det börjar bli varmt och vi har gått ett varv på marknaden. Nu åker vi hemåt och äter älgstek hos min finska Storasyster. Men det börjar bli varmt och vi har gått ett varv på marknaden. Nu åker vi hemåt och äter älgstek hos min finska Storasyster.
Maken tjatar om att jag ska köpa en scharlett med skärm som säljs på marknaden. Det blir en liten hatt virkad av mattrasor. Inte mycket till ansiktsskydd, men den är onekligen unik. Maken tjatar om att jag ska köpa en scharlett med skärm som säljs på marknaden. Det blir en liten hatt virkad av mattrasor. Inte mycket till ansiktsskydd, men den är onekligen unik.
Så var det dags för älgsteken (syns bara lite på bilden uppe i högra hörnet), kantarellsås, pepparrotsås, morötter och färskpotatis. Så var det dags för älgsteken (syns bara lite på bilden uppe i högra hörnet), kantarellsås, pepparrotsås, morötter och färskpotatis.
Nu är vi alla mätta och nöjda. Sedan åker jag och Maken och handlar finsk mat på S-Market. Det finns vissa saker som jag alltid vill ta med hem. Nu är vi alla mätta och nöjda. Sedan åker jag och Maken och handlar finsk mat på S-Market. Det finns vissa saker som jag alltid vill ta med hem.
Sedan är det dags att samlas i "vår" bastustuga och fika lite och bada bastu. Lillasysters lilla barnbarn Oiva får äta melon för första gången. Sedan är det dags att samlas i "vår" bastustuga och fika lite och bada bastu. Lillasysters lilla barnbarn Oiva får äta melon för första gången.
Vi får lite korv lagade i stekpåse på stenarna i bastun och goda bullar som Lillasysters dotter har bakat. Vi får lite korv lagade i stekpåse på stenarna i bastun och goda bullar som Lillasysters dotter har bakat.
Det blev en vacker kväll. Nu går solen ner vid Vesijärvi och himlen färgas rosa vid Påijänne. Godnatt Det blev en vacker kväll. Nu går solen ner vid Vesijärvi och himlen färgas rosa vid Påijänne. Godnatt

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/7/8/