Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

July 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
11
17
 
 
 
 
 
 
 

August 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
3
22
 
 
 
 

9 July 2017

Godmorgon Salonsaari och Päijänne! Ännu en fin dag väntar, men den sista dagen för oss i Finland. Ikväll åker vi hem. Godmorgon Salonsaari och Päijänne! Ännu en fin dag väntar, men den sista dagen för oss i Finland. Ikväll åker vi hem.
Men först en sista bastu så här på morgonen. Den här bastun har jag badat i sedan 1968, även om det inte har varit varje år. Men först en sista bastu så här på morgonen. Den här bastun har jag badat i sedan 1968, även om det inte har varit varje år.
Första gången jag var här fanns inte det här rummet i bastun. Själva bastuhuset var bara hälften så stor, även om bastun är lika stor som den alltid ha varit. Bastubadandet i Finland är inte Första gången jag var här fanns inte det här rummet i bastun. Själva bastuhuset var bara hälften så stor, även om bastun är lika stor som den alltid ha varit. Bastubadandet i Finland är inte
När bastun renoverades och byggdes ut, blev det också en nytt trädäck och ny brygga. Och Päijännes vatten är klart och friskt. Det här är den bästa bastun i världen! När bastun renoverades och byggdes ut, blev det också en nytt trädäck och ny brygga. Och Päijännes vatten är klart och friskt. Det här är den bästa bastun i världen!
Sedan packar jag och Maken våra väskor för den här gången. I fåtöljen ligger en kudde som min Mamma har broderat till Mamma Tuovi, en gång i tiden. Sedan packar jag och Maken våra väskor för den här gången. I fåtöljen ligger en kudde som min Mamma har broderat till Mamma Tuovi, en gång i tiden.
Sedan blir det lunch i Storasysters sommarstuga. Av gårdagens rester slängde hon i hop en väldigt god skinkgratäng med morötter, potatis och lite skinka. De lagar väldigt god mat, mina båda fin Sedan blir det lunch i Storasysters sommarstuga. Av gårdagens rester slängde hon i hop en väldigt god skinkgratäng med morötter, potatis och lite skinka. De lagar väldigt god mat, mina båda fin
Sedan blir det kaffe och glass. Sedan blir det kaffe och glass.
Glass med tranbär och tjinuskisås är ju någon man definitivt vill ha i Sverige också. Glass med tranbär och tjinuskisås är ju någon man definitivt vill ha i Sverige också.
Vi säger ajö till Storasyster och hennes Make. Storasyster fäller en liten tår som hon alltid brukar göra. Vi säger ajö till Storasyster och hennes Make. Storasyster fäller en liten tår som hon alltid brukar göra.
Sedan åker vi över till LIllasyster och hennes Makes gård och säger ajö för den här gången. Sedan åker vi över till LIllasyster och hennes Makes gård och säger ajö för den här gången.
Nu drar vi ut på vägarna genom Tavastland österut mot Åbo. Nu drar vi ut på vägarna genom Tavastland österut mot Åbo.
I Forssa stannar vi och dricker kaffe och äter en kvargbulle. Nu har vi prövat de flesta sorterna av de finska bullarna, men kvargbullen är min favorit. Mamma Tuovis kvargbullar var så klart dom b I Forssa stannar vi och dricker kaffe och äter en kvargbulle. Nu har vi prövat de flesta sorterna av de finska bullarna, men kvargbullen är min favorit. Mamma Tuovis kvargbullar var så klart dom b
Vi är framme vid färjan i Åbo i mycket god til Vi är framme vid färjan i Åbo i mycket god til
Så kommer en annan, inte lika stor monsterfärja. Så kommer en annan, inte lika stor monsterfärja.
Nu blir det ännu en natt på sjön. Nu blir det ännu en natt på sjön.
Vi ska så klart äta middag i kväll också. Det är ju inte så billigt på båtarnas restauranger, en tur på sjön ska vara förknippad med lyx. För oss är det lite mer förknippat med transport Vi ska så klart äta middag i kväll också. Det är ju inte så billigt på båtarnas restauranger, en tur på sjön ska vara förknippad med lyx. För oss är det lite mer förknippat med transport
Jag hade kunnat nöja mig med halva, men äter lite till för att inte lämna en halv pizza. Om jag får säga min mening var den här pizzan smaklös, fet och dyr. Jag hade kunnat nöja mig med halva, men äter lite till för att inte lämna en halv pizza. Om jag får säga min mening var den här pizzan smaklös, fet och dyr.
Men Maken och jag kompenserar det med en öl respektive bubbel i pianobaren. Men Maken och jag kompenserar det med en öl respektive bubbel i pianobaren.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/7/9/