Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

September 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
12
26
 
 

October 2017

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
25
 
 
 
 
 
 

23 September 2017

Det är en strålande morgon. Jag har ont i skallen. Det är en strålande morgon. Jag har ont i skallen.
Det väntas sommartemperaturer och sol i dag. Lufttrycket stiger. Det väntas sommartemperaturer och sol i dag. Lufttrycket stiger.
Men det är höst nu. Det har varit svinkallt i flera veckor. Lönnarna hos grannen har börjat rodna. Den här lönnen är alltid först. Men det är höst nu. Det har varit svinkallt i flera veckor. Lönnarna hos grannen har börjat rodna. Den här lönnen är alltid först.
Lördagfrukost. Lördagfrukost.
Maken har fått en ny snarkapparat. Den här är high-tec med vattenbehållare som gör att slemhinnorna i näsa och hals fuktas när masken är i gång och man slipper blir torr i näsa och hals. Maken har fått en ny snarkapparat. Den här är high-tec med vattenbehållare som gör att slemhinnorna i näsa och hals fuktas när masken är i gång och man slipper blir torr i näsa och hals.
Men den här apparaten tar mer plats på sängbordet. Det innebär att sänglamporna hamnar i fönstret. Det blir visserligen bättre läsljus, men det blir ful i fönstret. Tänk bara hur knäppt det Men den här apparaten tar mer plats på sängbordet. Det innebär att sänglamporna hamnar i fönstret. Det blir visserligen bättre läsljus, men det blir ful i fönstret. Tänk bara hur knäppt det
@masart: Det här är det halvgröna teet från Kränku, som du kan pröva! @masart: Det här är det halvgröna teet från Kränku, som du kan pröva!
I dag är det ingen bra dag för trädgårdsarbete. Jag försöker att hålla stilen, men känner att det kommer inte bli någon trädgårdsdag i dag. I dag är det ingen bra dag för trädgårdsarbete. Jag försöker att hålla stilen, men känner att det kommer inte bli någon trädgårdsdag i dag.
Jag plockar av de sista tomaterna och lite chili. Jag plockar av de sista tomaterna och lite chili.
Och jag hittar några sommarsquash. Den gula Yellow crockneck är den enda som gick fram. De har rätt lång utvecklingstid, men i år var det alldeles för kallt. Och jag hittar några sommarsquash. Den gula Yellow crockneck är den enda som gick fram. De har rätt lång utvecklingstid, men i år var det alldeles för kallt.
Nu bleks de orange och röda rudbeckiorna alldeles oemotståndligt vackert. Nu bleks de orange och röda rudbeckiorna alldeles oemotståndligt vackert.
Och de är dekorerade med en grön bärfis. Och de är dekorerade med en grön bärfis.
Och kärleksörten Matrona blommar tidigt, så att en del av blommorna har börjat vissna. Tittar man noga på blommorna ser man att kärleksörten är kompis med taklöken. På kärleksörten är det Och kärleksörten Matrona blommar tidigt, så att en del av blommorna har börjat vissna. Tittar man noga på blommorna ser man att kärleksörten är kompis med taklöken. På kärleksörten är det
Nu har humlor och bin fått jobba hårt en hel säsong, så de fina, sköra vingarna börjar bli slitna så här på eftersäsongen. Nu har humlor och bin fått jobba hårt en hel säsong, så de fina, sköra vingarna börjar bli slitna så här på eftersäsongen.
Det är gott om citronfjärilar i dag. Det är den andra generationen fjärilar den här säsongen. Det är gott om citronfjärilar i dag. Det är den andra generationen fjärilar den här säsongen.
Höstaster. Höstaster.
Oktoberaster. Det är ett arv från Tant Svea. Plantan fanns i trädgården när vi flyttade hit och det var hennes svärson som planterade den åt henne. Oktoberaster. Det är ett arv från Tant Svea. Plantan fanns i trädgården när vi flyttade hit och det var hennes svärson som planterade den åt henne.
Dahliorna är ju mina älsklingar. Jag har misslyckats och lyckats med dom åren i genom. Men sedan @follakull gav mig instruktioner hur jag ska förvara dom rätt har det gått ganska bra. Dahliorna är ju mina älsklingar. Jag har misslyckats och lyckats med dom åren i genom. Men sedan @follakull gav mig instruktioner hur jag ska förvara dom rätt har det gått ganska bra.
Nu är korallkornellens blad röda. Korallkornell är en orättvist bortglömd buske, som ingen talar om i trädgårdstidningarna. Det är synd. Den är lättodlad och ger glädje hela vintern med de Nu är korallkornellens blad röda. Korallkornell är en orättvist bortglömd buske, som ingen talar om i trädgårdstidningarna. Det är synd. Den är lättodlad och ger glädje hela vintern med de
Och jag tycker att bladen är sanslöst vackra när de rodnar i början av hösten. En tacksam buske, skulle jag vilja säga. Och jag tycker att bladen är sanslöst vackra när de rodnar i början av hösten. En tacksam buske, skulle jag vilja säga.
Men snart är det godbye med altihop. Det går fort att bli höst på riktigt i år. Men snart är det godbye med altihop. Det går fort att bli höst på riktigt i år.
Vi äter äppelpaj med vaniljsås på köpeäpplen. Det blir kanske inte så många pajer i år och kanske är det sista gången för i år som vi sitter här ute och fikar. I dag är det varmt och sk Vi äter äppelpaj med vaniljsås på köpeäpplen. Det blir kanske inte så många pajer i år och kanske är det sista gången för i år som vi sitter här ute och fikar. I dag är det varmt och sk
Maken har plockat ut lite odlingssäckar från växthuset. Det mesta är uppätet och vissnat där nu. Maken har plockat ut lite odlingssäckar från växthuset. Det mesta är uppätet och vissnat där nu.
Jag lyckas med konststycket att ta en någorlunda bra bild på en katt som inte ligger och sover eller kommer gående emot mig. Jag vet inte vad som tagit åt våra katter, de är så svåra att fång Jag lyckas med konststycket att ta en någorlunda bra bild på en katt som inte ligger och sover eller kommer gående emot mig. Jag vet inte vad som tagit åt våra katter, de är så svåra att fång
Veckans höstbukett. Veckans höstbukett.
I kväll kan vi grilla. Det blir lammkotetter, de sista små Padron-chilisarna, squash och grillade majskolvar med gremolata-smör. Asgott! Jag har ännu mer ont i huvudet och törs inte dricka så my I kväll kan vi grilla. Det blir lammkotetter, de sista små Padron-chilisarna, squash och grillade majskolvar med gremolata-smör. Asgott! Jag har ännu mer ont i huvudet och törs inte dricka så my

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2017/9/23/