Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

December 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
6
15
 
 
 
 
 
 
 

January 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
9
15
22
30
 
 
 
 

2 December 2018

Godmorgon Norrköping! I dag är det Första Advent. Det ser väldigt grått ut idag. Godmorgon Norrköping! I dag är det Första Advent. Det ser väldigt grått ut idag.
Mulet och +3 just nu. Det blåser inte i alla fall. Mulet och +3 just nu. Det blåser inte i alla fall.
Mulet, dis och dimma i dag. Och regn. Mulet, dis och dimma i dag. Och regn.
Frukost på Korsgatan. Frukost på Korsgatan.
I dag ska Dotterns fina kör Soon sjunga i Centrumkyrkan på gudstjänsten. Hon åkte i väg lite tidigare, jag promenerar dit lite senare. Det byggs en hel del i Norrköping. Det är inte alltid så I dag ska Dotterns fina kör Soon sjunga i Centrumkyrkan på gudstjänsten. Hon åkte i väg lite tidigare, jag promenerar dit lite senare. Det byggs en hel del i Norrköping. Det är inte alltid så
Jag fortsätter längs S:t Paulsgatan och får anledning att fortsätta reflektera av de olika byggnaderna som finns från olika tidsepoker längs gatan. Det finns gott om trista 70-talslådor och 80- Jag fortsätter längs S:t Paulsgatan och får anledning att fortsätta reflektera av de olika byggnaderna som finns från olika tidsepoker längs gatan. Det finns gott om trista 70-talslådor och 80-
St. Paulsgatan har också ett och annat jugendhus också. St. Paulsgatan har också ett och annat jugendhus också.
St. Paulsgatan har också ett och annat jugendhus också. St. Paulsgatan har också ett och annat jugendhus också.
Det tar inte lång stund förrän jag är nere på stan. Centrumkyrkan nästa. Det tar inte lång stund förrän jag är nere på stan. Centrumkyrkan nästa.
Nu blir det adventssånger. Nu blir det adventssånger.
Det var vackert. Kören blir bättre och bättre för varje gång jag ser dem. Det var vackert. Kören blir bättre och bättre för varje gång jag ser dem.
Dottern och jag dricker lite kyrkkaffe efteråt i det trevliga Café Vetekornet, som ligger i anslutning med världsbutiken som finns i bottenvåningen. Dottern och jag dricker lite kyrkkaffe efteråt i det trevliga Café Vetekornet, som ligger i anslutning med världsbutiken som finns i bottenvåningen.
Sedan går Dottern och jag till Konstmuseet. Apropå arkitektur är detta mycket moderna hus byggdes och invigdes 1946. Sedan går Dottern och jag till Konstmuseet. Apropå arkitektur är detta mycket moderna hus byggdes och invigdes 1946.
Vi ska se utställningen Släkten och slavarna av Carl Johan De Geer. Den hade vernissage så sent som i går, men då var vi ju på julmarknad i Linköping. Carl Johan De Geers anfader var Louis De G Vi ska se utställningen Släkten och slavarna av Carl Johan De Geer. Den hade vernissage så sent som i går, men då var vi ju på julmarknad i Linköping. Carl Johan De Geers anfader var Louis De G
Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum. Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum.
Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum. Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum.
Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum. Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum.
Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum. Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum.
Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum. Släkten och slavarna på Norrköpings Konstmuseum.
Jag är mycket förtjust i orginalinredningen på Museet. Jag är mycket förtjust i orginalinredningen på Museet.
Alla möbler är original. Alla möbler är original.
Entredörrarna är också orginal. Entredörrarna är också orginal.
Jag är särskilt förtjust i väggmålningen av Nils Wedel från 1946 i trapphuset från källare till andra våningen. Jag är särskilt förtjust i väggmålningen av Nils Wedel från 1946 i trapphuset från källare till andra våningen.
Och den böljande 50-talsfunktionalistiska taket över entrén. Och den böljande 50-talsfunktionalistiska taket över entrén.
Och en ofrivillig selfie, så klart. Och en ofrivillig selfie, så klart.
Sedan är det dags för den lunch Dottern har lovat bjuda på. Det är en asiatisk restaurang med buffé på Drottninggatan, alldeles nära Konstmuseet. Sedan är det dags för den lunch Dottern har lovat bjuda på. Det är en asiatisk restaurang med buffé på Drottninggatan, alldeles nära Konstmuseet.
Där har vi bestämt träff med Morsan och Pojken, som varit och vinkat av Pojkens Mormor vid stationen. Där har vi bestämt träff med Morsan och Pojken, som varit och vinkat av Pojkens Mormor vid stationen.
På den här restaurangen finns allt för alla. Sushi t.ex. På den här restaurangen finns allt för alla. Sushi t.ex.
Eller dumplings. Eller dumplings.
Man kan till och med koka sin egen vietnamesiska nudelsoppa. Man kan till och med koka sin egen vietnamesiska nudelsoppa.
Gossen äter med god aptit. Gossen äter med god aptit.
Det gör jag också. Jag börjar med lite nudelsoppa. Det gör jag också. Jag börjar med lite nudelsoppa.
Sedan blir det sushi. Sedan blir det sushi.
Så är det dags för varmrätter: dumplings, stekta grönsaker, friterade räkor, stekt fisk med currysås , friterad krabboll, biff med paprika. Allt väldigt gott. Så är det dags för varmrätter: dumplings, stekta grönsaker, friterade räkor, stekt fisk med currysås , friterad krabboll, biff med paprika. Allt väldigt gott.
Och till efterträtt kan man förutom de klassiska friterade bananerna få mjukglass med chokladsås. Förträffligt! Under middagen bestämde vi oss för att orka med en julmarknad till i sällskap m Och till efterträtt kan man förutom de klassiska friterade bananerna få mjukglass med chokladsås. Förträffligt! Under middagen bestämde vi oss för att orka med en julmarknad till i sällskap m
Men först får Pojken mata fiskarna i den stora dammen med guldfiskar som finns mitt i restaurangen. Men först får Pojken mata fiskarna i den stora dammen med guldfiskar som finns mitt i restaurangen.
Morsan ska lämna tillbaka några böcker på biblioteket, så vi går före mot julmarknaden i Industrilandskapet. Morsan ska lämna tillbaka några böcker på biblioteket, så vi går före mot julmarknaden i Industrilandskapet.
Inte bara Pojken och jag älskar de här julgranarna i Hörsalsparken som förlorat alla sina riktiga träd. Inte bara Pojken och jag älskar de här julgranarna i Hörsalsparken som förlorat alla sina riktiga träd.
I lampaffären har Pojken sett fantastiska julprydnader som han vet att det finns i skyltfönstret. Men det finaste - ett tåg - är borta. Sålt, verkar det som. Pojken håller på att bryta i hop. I lampaffären har Pojken sett fantastiska julprydnader som han vet att det finns i skyltfönstret. Men det finaste - ett tåg - är borta. Sålt, verkar det som. Pojken håller på att bryta i hop.
Vi går vidare. Vi går vidare.
Överallt i prång och gränder i Industrilandskapet finns de här ljuskronorna. Överallt i prång och gränder i Industrilandskapet finns de här ljuskronorna.
Sedan är vi framme vid Värmekyrkan och julmarknaden som är både ute- och inomhus. Sedan är vi framme vid Värmekyrkan och julmarknaden som är både ute- och inomhus.
Här utanför bjuds på gratis marshmallows att grilla. Här utanför bjuds på gratis marshmallows att grilla.
Vi får varsin och mannen som delar ut marshmallows vill fotografera oss. Vi får varsin och mannen som delar ut marshmallows vill fotografera oss.
Jag lyckas bränna min. Jag lyckas bränna min.
Det här är en ganska stor och fin julmarknad det här också , faktiskt. Det här är en ganska stor och fin julmarknad det här också , faktiskt.
Och här säljs korv från St Annas rökeri. Det var dom som hade rökt den goda korven som vi köpte på torget i Skänninge i september. Och här säljs korv från St Annas rökeri. Det var dom som hade rökt den goda korven som vi köpte på torget i Skänninge i september.
Men vad har dom för sig? I går när Pojken var med sin Morsa och sin Mormor såg han de här julkransarna av lammskinn som till och med hade belysning. Han ville väldigt gärna ha en redan då. Nu Men vad har dom för sig? I går när Pojken var med sin Morsa och sin Mormor såg han de här julkransarna av lammskinn som till och med hade belysning. Han ville väldigt gärna ha en redan då. Nu
Det blir väldigt hårda förhandlingar. Hårdare än vad som försiggår i politiken just nu. Pojken är ett geni i retorik. - Du får köpa en för dina sparpengar, säger Morsan. - Men jag spar ju Det blir väldigt hårda förhandlingar. Hårdare än vad som försiggår i politiken just nu. Pojken är ett geni i retorik. - Du får köpa en för dina sparpengar, säger Morsan. - Men jag spar ju
Själv är jag tacksam att inte Dottern är 5, då hade jag fått förhandla om dom här julkulorna. Själv är jag tacksam att inte Dottern är 5, då hade jag fått förhandla om dom här julkulorna.
Nu har vi fått nog av julmarknader. Vi går ut och väntar på att det första ljuset på Värmekyrkan ska tändas. Nu har vi fått nog av julmarknader. Vi går ut och väntar på att det första ljuset på Värmekyrkan ska tändas.
Och så blir det tänt. Och så blir det tänt.
Vi går vidare. Vattenfallet vid bron är blått. Vi går vidare. Vattenfallet vid bron är blått.
Och rött. Och rött.
Och blått och grönt. Och blått och grönt.
Nu lyser det överallt i Industrilandskapet. Nu lyser det överallt i Industrilandskapet.
Sedan tar vi följe upp till Skvallertorget. Sedan säger vi hejdå och jag önskar Morsan och Pojken God Jul. Sedan tar vi följe upp till Skvallertorget. Sedan säger vi hejdå och jag önskar Morsan och Pojken God Jul.
Dottern och jag går hemåt över Bergsbron. Här kan man se Katcha lysa. Men det var snyggare förr utan Katcha. Dottern och jag går hemåt över Bergsbron. Här kan man se Katcha lysa. Men det var snyggare förr utan Katcha.
Tittar jag åt andra hållet har även Visualiseringscenter interaktiva och lysande tulpaner där borta. Tittar jag åt andra hållet har även Visualiseringscenter interaktiva och lysande tulpaner där borta.
Och på Korsgatan strålar ljuset. Idrottsparken - numera fånigt nog Östgötaporten - är upplyst. Och på Korsgatan strålar ljuset. Idrottsparken - numera fånigt nog Östgötaporten - är upplyst.
Efter den kraftiga lunchen i dag är vi mätta nog för att inte äta någon mer lagad mat. Men vi har ju vår kalvdans från Åtvidaberg och deras goda jordgubbs- och rabarbersylt. Sixten är mycket Efter den kraftiga lunchen i dag är vi mätta nog för att inte äta någon mer lagad mat. Men vi har ju vår kalvdans från Åtvidaberg och deras goda jordgubbs- och rabarbersylt. Sixten är mycket
Det får han så klart inte. Då lägger han sig i min resväska och surar. Det får han så klart inte. Då lägger han sig i min resväska och surar.
På Holmentorget mellan Flygeln och Värmekyrkan har man satt upp två mycket annorlunda ljusprydnader. Två röda tigrar. Lite katchigt, kanske? Helt i stil med Katcha, liksom. På Holmentorget mellan Flygeln och Värmekyrkan har man satt upp två mycket annorlunda ljusprydnader. Två röda tigrar. Lite katchigt, kanske? Helt i stil med Katcha, liksom.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/12/2/