Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

February 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
8
 
 
 
 
 

March 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
28
 
 

3 February

Det är lördag i dag. Alla lördagar är bra lördagar. Då är jag ledig. Jag gillar inte det vita i gräsmattan som kom på morgonkvisten. Å andra sidan hade vi snövarning, men det blev inte så Det är lördag i dag. Alla lördagar är bra lördagar. Då är jag ledig. Jag gillar inte det vita i gräsmattan som kom på morgonkvisten. Å andra sidan hade vi snövarning, men det blev inte så
Samma lika som sist, men sol i stället för regn. Vattentemperaturen är +4. Nu är det snart lika varmt som på land. Samma lika som sist, men sol i stället för regn. Vattentemperaturen är +4. Nu är det snart lika varmt som på land.
Lördagsfrukost. Lördagsfrukost.
Nu har jag äntligen fått tulpaner. Men dem fick jag köpa själv. I går hittade jag tulpaner till extrapris på ICA i Slite. Och dom stod i vatten. Nu har jag äntligen fått tulpaner. Men dem fick jag köpa själv. I går hittade jag tulpaner till extrapris på ICA i Slite. Och dom stod i vatten.
Äntligen är inte bara semmeltiden här, även tulpantiden. Äntligen är inte bara semmeltiden här, även tulpantiden.
Vid lunchtid åker vi mot stan. I dag blir det en heldag i Visby. Vi ska äta lunch ute och gå på konsert. I Othems kors säger Maken: - Har du biljetterna med dig? - Nej, säger jag. Denna dialog
Nu har jag dom i alla fall. Nu har jag dom i alla fall.
Vi åker tillbaka in mot stan igen. Solen skiner lite mer nu, Jag ringer restaurangen och ber dom hålla vårt bord till 14.00 i stället för 13.30. Det var inga problem. Allt ordande sig till sist. Vi åker tillbaka in mot stan igen. Solen skiner lite mer nu, Jag ringer restaurangen och ber dom hålla vårt bord till 14.00 i stället för 13.30. Det var inga problem. Allt ordande sig till sist.
I Visby skiner solen och lördagskomersen är i full gång. I Visby skiner solen och lördagskomersen är i full gång.
I Visby skiner solen. I Visby skiner solen.
I Visby skiner solen. I Visby skiner solen.
Så var det det där med osten. I dag äter vi äkta italiensk pizza med mozarella till lunch. Så var det det där med osten. I dag äter vi äkta italiensk pizza med mozarella till lunch.
Så var det det där med osten Så var det det där med osten
Så var det det där med osten Så var det det där med osten
Så var det det där med osten Så var det det där med osten
Ja, I Visby finns Mille Lire, pizzerian som serverar riktig pizza från vedeldad ugn. Hit har vi tänkt gå många gånger, men det har aldrig blivit av. Maken beställer en pizza rosso med stark sala Ja, I Visby finns Mille Lire, pizzerian som serverar riktig pizza från vedeldad ugn. Hit har vi tänkt gå många gånger, men det har aldrig blivit av. Maken beställer en pizza rosso med stark sala
Vi dricker italienskt alkholfritt öl. Kan det vara något? Tja, lite blaskigt och syrligt och ganska likt det indiska ölet Kingfisher. Vi dricker italienskt alkholfritt öl. Kan det vara något? Tja, lite blaskigt och syrligt och ganska likt det indiska ölet Kingfisher.
Sedan blir det en enkel espresso med en rejäl italiensk pralin fylld med hasselnötsganache. Bra ställe det här! Sedan blir det en enkel espresso med en rejäl italiensk pralin fylld med hasselnötsganache. Bra ställe det här!
Nu väntar vi på Bibb. Bibb själv stämmer gitarren. Nu väntar vi på Bibb. Bibb själv stämmer gitarren.
Det här är en mycket speciell konsert med Gotlands Balalajkaorkester http://www.balalajka.nu/index.html, Eric Bibb och hans fru Ulrica och guslivirituosen Olga Shiskina. Blues och balalajka i fören Det här är en mycket speciell konsert med Gotlands Balalajkaorkester http://www.balalajka.nu/index.html, Eric Bibb och hans fru Ulrica och guslivirituosen Olga Shiskina. Blues och balalajka i fören
Dirigent för Balaljkaorkestern är Owe Ronström och här även violinist. Han är bekant bl.a. från Orientexpressen. Dirigent för Balaljkaorkestern är Owe Ronström och här även violinist. Han är bekant bl.a. från Orientexpressen.
Kan man förena Blues och Balalajka, undrar man nu. Men Eric Bibb sjunger "Healing time" med Balalaikakomp och man slutar undra. Kan man förena Blues och Balalajka, undrar man nu. Men Eric Bibb sjunger "Healing time" med Balalaikakomp och man slutar undra.
Eva Sjöstrand, kulturjournalist på P2 och f.d. kulturjournalist på P4 Gotland, presenterar musiken och binder ihop konserten på det sätt som bara hon kan. Eva Sjöstrand, kulturjournalist på P2 och f.d. kulturjournalist på P4 Gotland, presenterar musiken och binder ihop konserten på det sätt som bara hon kan.
Den som tror att man bara kan spela rysk folkmusik på Balalajka har fel. Den som tror att man bara kan spela rysk folkmusik på Balalajka har fel.
Den som tror att man bara kan spela rysk folkmusik på Balalajka har fel. Den som tror att man bara kan spela rysk folkmusik på Balalajka har fel.
Den som tror att man bara kan spela rysk folkmusik på Balalajka har fel. Den som tror att man bara kan spela rysk folkmusik på Balalajka har fel.
Det går faktiskt att spela blues och folkmusik tillsammans med en balalajkaorkester och det blir helt magiskt. Det går faktiskt att spela blues och folkmusik tillsammans med en balalajkaorkester och det blir helt magiskt.
Det går att sjunga Olle Adolfsson med balalaikakomp. Det går att sjunga Olle Adolfsson med balalaikakomp.
Det går att sjunga sånger av Allan Edwall med Balalajkakomp. Det går att sjunga sånger av Allan Edwall med Balalajkakomp.
Och det går att sjunga blues, som sagt. Och det går att sjunga blues, som sagt.
Och musik från Balkan. Och musik från Balkan.
Och guslivirituosen Olga från St. Petersburg är inte heller så tokig. Och guslivirituosen Olga från St. Petersburg är inte heller så tokig.
Det här är en fantastisk konsert! Det här är en fantastisk konsert!
Eric Bibb är i högform. Eric Bibb är i högform.
Alla solister, balalajkaorkestern och Owe Ronström är i högform. Alla solister, balalajkaorkestern och Owe Ronström är i högform.
Och det var härligt att höra Eric sjunga tillsammans med sin fru Ulrica. Och det var härligt att höra Eric sjunga tillsammans med sin fru Ulrica.
Men nu är det slut. Men nu är det slut.
Publiken är entusiastisk och det blir stående ovationer och tre extranummer. Men nu är det slut. Publiken är entusiastisk och det blir stående ovationer och tre extranummer. Men nu är det slut.
Vi satsar på ost i dag. När vi kommer hem igen äter vi ännu mera ost och lite lettisk korv. Vi satsar på ost i dag. När vi kommer hem igen äter vi ännu mera ost och lite lettisk korv.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/2/3/