Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

April 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

19 April 2018

Nu är den stora dagen D här. Det är 90-årsdagen. I dag fyller Mamma 90. Födelsedagsbarnet kommer att få strålande födelsedagsväder. klockan är 05.56. Nu är den stora dagen D här. Det är 90-årsdagen. I dag fyller Mamma 90. Födelsedagsbarnet kommer att få strålande födelsedagsväder. klockan är 05.56.
Det är redan +9. Och bara en frisk bris i byarna. Det blir bara bättre och bättre. Det är redan +9. Och bara en frisk bris i byarna. Det blir bara bättre och bättre.
Det ser ut som att det blir vackert väder idag. Det ser ut som att det blir vackert väder idag.
Vi åker med Maken till Slite, som sedan fortsätter till jobbet. Dottern och jag hade tänkt oss att bjuda 90-åringen på födelsedagsfrukost. Men vi får äta själva. Hon hade redan ätit sin grö Vi åker med Maken till Slite, som sedan fortsätter till jobbet. Dottern och jag hade tänkt oss att bjuda 90-åringen på födelsedagsfrukost. Men vi får äta själva. Hon hade redan ätit sin grö
Mamma har hemfrisörska. Hon brukar komma och fixa till håret på sina kunder som födelsedagspresent. Hon kommer redan klockan 09. Mamma har hemfrisörska. Hon brukar komma och fixa till håret på sina kunder som födelsedagspresent. Hon kommer redan klockan 09.
Mamma blev så fin i håret. Mamma blev så fin i håret.
Och så har hon nyss fått en ny rollator, som hon är väldigt nöjd med. Hon har envisats med att gå med käpp inne eller inte något alls. Käppföringen har inte varit den bästa och nu tycker ho Och så har hon nyss fått en ny rollator, som hon är väldigt nöjd med. Hon har envisats med att gå med käpp inne eller inte något alls. Käppföringen har inte varit den bästa och nu tycker ho
Nu är det hög tid att börja fixa med kalaset som ska vara på eftermiddagen. Nu är det hög tid att börja fixa med kalaset som ska vara på eftermiddagen.
Vi avbryts av att det ringer på dörren och två av Mammas grannar kommer och sätter på henne en så fin blomsterkrans. Vi avbryts av att det ringer på dörren och två av Mammas grannar kommer och sätter på henne en så fin blomsterkrans.
Den ena grannen hade blomsteraffären i Slite tidigare. Hon är proffs på det här. Den ena grannen hade blomsteraffären i Slite tidigare. Hon är proffs på det här.
Och visst blev Mamma väldigt fin i den? Och visst blev Mamma väldigt fin i den?
Nu är tillverkningen av räkbakelserna i full gång. Dottern och jag är inte bara ett oslagbart team när det gäller att resa tillsammans. Vi är också ett oslagbart team när det gäller samarbet Nu är tillverkningen av räkbakelserna i full gång. Dottern och jag är inte bara ett oslagbart team när det gäller att resa tillsammans. Vi är också ett oslagbart team när det gäller samarbet
Dottern har de bästa kallskänketalangerna, så hon dekorerar bakelserna. Jag rullar dom i krossade ostbågar. Dottern har de bästa kallskänketalangerna, så hon dekorerar bakelserna. Jag rullar dom i krossade ostbågar.
Så nu är allting klart och gästerna kan komma. Så nu är allting klart och gästerna kan komma.
Vi är nöjda med vårt verk. Vi är nöjda med vårt verk.
Nu har gästerna kommit. Nu har gästerna kommit.
Och vi säger varsågod och alla tar för sig. Och vi säger varsågod och alla tar för sig.
Vi bjuder på räkbakelse, minikrustad med kronärtskocksröra, litet kex med tryffelost, rågchips med bön- och olivröra och rågchips med grönmögelostcreme. Vi bjuder på räkbakelse, minikrustad med kronärtskocksröra, litet kex med tryffelost, rågchips med bön- och olivröra och rågchips med grönmögelostcreme.
Och mamma får öppna presenter. Och mamma får öppna presenter.
Sedan är det dags för kaffe och Visbytårta med körsbär. Visbytårta är en mäktig pralintårta och körsbär och choklad är det bästa 90-åringen vet. Sedan är det dags för kaffe och Visbytårta med körsbär. Visbytårta är en mäktig pralintårta och körsbär och choklad är det bästa 90-åringen vet.
Men nu måste vi ju alla sjunga "Ja må du leva" för Mamma. Och hurra. Men nu måste vi ju alla sjunga "Ja må du leva" för Mamma. Och hurra.
Nu finns det inte så många kvar i den äldre generationen. Men Makens Moster har kommit i dag. Det är Mamma och hon som brukar äta surströmming tillsammans och ha roligt. Nu finns det inte så många kvar i den äldre generationen. Men Makens Moster har kommit i dag. Det är Mamma och hon som brukar äta surströmming tillsammans och ha roligt.
Nu har den sista gästen gått. Både Mamma, Dottern och jag pustar ut. Nu har den sista gästen gått. Både Mamma, Dottern och jag pustar ut.
Så kommer Maken från jobbet. Han får också en räkbakelse. Sedan röjer vi av, diskar och plockar i ordning. Det tar en stund. Så kommer Maken från jobbet. Han får också en räkbakelse. Sedan röjer vi av, diskar och plockar i ordning. Det tar en stund.
Nu får vi också göra en sådan där födelsedagsfotografering. Nu får vi också göra en sådan där födelsedagsfotografering.
Gör man så här fortfarande på jämna födelsedagar? Jag tycker att det är kul med sådana här foton. Jag gillade att titta på fotona av mina mor-och farföräldrar, prydligt uppställda med all Gör man så här fortfarande på jämna födelsedagar? Jag tycker att det är kul med sådana här foton. Jag gillade att titta på fotona av mina mor-och farföräldrar, prydligt uppställda med all
Mamma har fått många fina buketter. Mamma har fått många fina buketter.
Mamma har fått många fina buketter. Mamma har fått många fina buketter.
Mamma har fått många fina krukor. Mamma har fått många fina krukor.
Mamma har fått många fina krukor, gratulationskort och presenter. Mamma har fått många fina krukor, gratulationskort och presenter.
Maken hade med sig riktig pizza från Mille Lire i stan. När vi diskat och röjt efter kalaset och fotgraferat är vi faktiskt hungriga. Maken hade med sig riktig pizza från Mille Lire i stan. När vi diskat och röjt efter kalaset och fotgraferat är vi faktiskt hungriga.
Det är pizza med zucchini, lök och paprika och pizza med potatis rödlök och rosmarin. Suveränt! Det är pizza med zucchini, lök och paprika och pizza med potatis rödlök och rosmarin. Suveränt!
Grattis Mamma! När min Mormor fyllde 90 fick hon en jättestor tårta som det stod "Gratis Mama" på. Konditorn var bosnier och kunde kanske inte stava så bra. Mamma och jag funderade på om vi skul Grattis Mamma! När min Mormor fyllde 90 fick hon en jättestor tårta som det stod "Gratis Mama" på. Konditorn var bosnier och kunde kanske inte stava så bra. Mamma och jag funderade på om vi skul

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/4/19/