Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

April 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

26 April 2018

Godmorgon! Klockan är 07.46 Solen skiner, livet leker. Jag är fortfarande ledig. Jag börjar hämta mig från förra veckans intensitet. Godmorgon! Klockan är 07.46 Solen skiner, livet leker. Jag är fortfarande ledig. Jag börjar hämta mig från förra veckans intensitet.
+8 och lite blåst ibland, men sol. Det får duga. +8 och lite blåst ibland, men sol. Det får duga.
Den där skuren vill jag ha. Den där skuren vill jag ha.
Jag läser i morgontidningen att bron över färjeleden verkligen är ett fiasko. De tänkte inte på att detaljplanen inte innehöll någon gångbro. Nu kan de inte få bygglov för en permanent bro. Jag läser i morgontidningen att bron över färjeleden verkligen är ett fiasko. De tänkte inte på att detaljplanen inte innehöll någon gångbro. Nu kan de inte få bygglov för en permanent bro.
Kissemiss vill ligga i vår obäddade säng och vila ut efter nattens vedermödor. Kissemiss vill ligga i vår obäddade säng och vila ut efter nattens vedermödor.
I dag blir det trädgårdspyssel igen. Förra våren upptäckte jag att en av de gamla nävorna troligen härbärgerade ett myrbo i gen. Sist fick jag bära ut myrboet i skogen för att nävan skulle I dag blir det trädgårdspyssel igen. Förra våren upptäckte jag att en av de gamla nävorna troligen härbärgerade ett myrbo i gen. Sist fick jag bära ut myrboet i skogen för att nävan skulle
Vitlöken får lite omskötsel genom luckring av jorden och lite hönsgödsel. Vitlöken får lite omskötsel genom luckring av jorden och lite hönsgödsel.
Och apropå vitlök, så kan jag visa lite vad min vitlöksmentor, Åke Truedson, säger i sina skrifter om vitlök. Han skriver att redan från mitten av maj kan man använda vitlöken som färsk lö Och apropå vitlök, så kan jag visa lite vad min vitlöksmentor, Åke Truedson, säger i sina skrifter om vitlök. Han skriver att redan från mitten av maj kan man använda vitlöken som färsk lö
Och här på bilden är ung skördad vitlök på en marknad i Yunnan i Kina. Så det så! Och här på bilden är ung skördad vitlök på en marknad i Yunnan i Kina. Så det så!
Rabarbern skjuter knopp. Rabarbern skjuter knopp.
Här bland bråten bakom uthuset har en liten fågel byggt sitt bo. Hur smart är det med flera katter i området. Här bland bråten bakom uthuset har en liten fågel byggt sitt bo. Hur smart är det med flera katter i området.
Boet är övergivet. Det är ju inte helt otippat. Boet är övergivet. Det är ju inte helt otippat.
Nu blommar våra flora plene-blåsippor bakom uthuset invid väggen. Nu blommar våra flora plene-blåsippor bakom uthuset invid väggen.
Resten av dagen tillbringar jag med att skola om småplantor. Det är alla på en gång. Ingen turordning alls på naturen. Resten av dagen tillbringar jag med att skola om småplantor. Det är alla på en gång. Ingen turordning alls på naturen.
Det har gått över styr. Det är för trångt i källaren. Det är för många små plantor i år igen. Att jag inte lär mig. Och så är det köbildning till utskolningen till växthuset och avhär Det har gått över styr. Det är för trångt i källaren. Det är för många små plantor i år igen. Att jag inte lär mig. Och så är det köbildning till utskolningen till växthuset och avhär
Så chilin och paprikan får helt enkelt flytta ut i växthuset. Det finns ingen annan råd. Det får bära eller brista. Så chilin och paprikan får helt enkelt flytta ut i växthuset. Det finns ingen annan råd. Det får bära eller brista.
Och så är det bara att säga varsågod till bladlössen och hoppas att det bara kommer att bli vanliga små gröna eller svarta och inte de bruna monsterlössen från förra året. Och så är det bara att säga varsågod till bladlössen och hoppas att det bara kommer att bli vanliga små gröna eller svarta och inte de bruna monsterlössen från förra året.
Nu får jag plats med några fler lådor med nyligen omskolade småplantor. Nu får jag plats med några fler lådor med nyligen omskolade småplantor.
Och apropå gått över styr. Vad ska Maken ha alla ostronskal som han hämtat på Bakfickan i vinter? Och apropå gått över styr. Vad ska Maken ha alla ostronskal som han hämtat på Bakfickan i vinter?
Ja, det har gått över styr. Han har inte skaffat någon kakelborr än heller. Och så samlar han på lammull. Ja, det har gått över styr. Han har inte skaffat någon kakelborr än heller. Och så samlar han på lammull.
Jag kunde bädda sängen när de gick ut en stund på eftermiddagen. Nu ligger dom där i gen och vilar inför natten. Jag kunde bädda sängen när de gick ut en stund på eftermiddagen. Nu ligger dom där i gen och vilar inför natten.
I kväll blir det marockansk fattigmansmat; soppa på torkade bondbönor med lite olivolja och vårt eget paprikapulver. I kväll blir det marockansk fattigmansmat; soppa på torkade bondbönor med lite olivolja och vårt eget paprikapulver.
Och de små katterna får också kvällsmat. Och de små katterna får också kvällsmat.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/4/26/