Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

April 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

30 April 2018

Godmorgon! Det är måndag och Valborgsmässoafton. Vädret ser lovande ut. Godmorgon! Det är måndag och Valborgsmässoafton. Vädret ser lovande ut.
+7 och lite halvsoligt är helt okej. Men det blåser lite. +7 och lite halvsoligt är helt okej. Men det blåser lite.
Dis och dimma, vete tusan, men det ser mindre lovande ut fram mot kvällen. Dis och dimma, vete tusan, men det ser mindre lovande ut fram mot kvällen.
Vi åker till Othems kyrka. Vi åker till Othems kyrka.
Vi sätter lite blommor på Pappas grav idag. Vi sätter lite blommor på Pappas grav idag.
Och sedan åker vi till Slite och tar en macka på Kupan som lunch. Och sedan åker vi till Slite och tar en macka på Kupan som lunch.
Efter fikat går vi tvärs över gatan och handlar på Konsum. Efter fikat går vi tvärs över gatan och handlar på Konsum.
Vädret börjar bli sämre. Det börjar blåsa upp. Vädret börjar bli sämre. Det börjar blåsa upp.
Och hemma blåser det verkligen upp. Och mörkt blir det. Nu ser det dystert ut för majbrasan. Och hemma blåser det verkligen upp. Och mörkt blir det. Nu ser det dystert ut för majbrasan.
Ja, så var det då dags att samlas för att äta vår traditionella knytkalas-tema-middag som vanligt på Valborg. Årets tema är Himmel och jord. Ja, så var det då dags att samlas för att äta vår traditionella knytkalas-tema-middag som vanligt på Valborg. Årets tema är Himmel och jord.
Det blir fåglar som bordsdekorationer Det blir fåglar som bordsdekorationer
De enda servetter som gick att koppla till himmel och jord på Konsum i Slite var mönstrade med flamingos. De enda servetter som gick att koppla till himmel och jord på Konsum i Slite var mönstrade med flamingos.
Gästerna börjar samlas. Gästerna börjar samlas.
Alla gästerna är samlade och middagen kan avnjutas.  Alla gästerna är samlade och middagen kan avnjutas. 
Till förrätt blir det jordärtskockssoppa. Till förrätt blir det jordärtskockssoppa.
Och brödet till är bakat av jord, naturligtvis. Och brödet till är bakat av jord, naturligtvis.
I år kör vihelvegetariskt. Det blir potatis och rotfrukter rostade i ugnen somrepresenterar jord. Och så BÖNsalladsom representerar himmel. I år kör vihelvegetariskt. Det blir potatis och rotfrukter rostade i ugnen somrepresenterar jord. Och så BÖNsalladsom representerar himmel.<o:p></o:p>
Mitt under middagen får jag en vädervarning på telefonen. Kraftigt åskväder väntas. Det har redan börjat mullra. Mitt under middagen får jag en vädervarning på telefonen. Kraftigt åskväder väntas. Det har redan börjat mullra.<o:p></o:p>
Det blir glass och bär till efterrätt. Jordgubbar så klart. Ja, och ett och annat blåbär och hallon, kanske. Nu kommer blixtar och dunder hela tiden utomhus. Regnet vräker ner och ovädret varar Det blir glass och bär till efterrätt. Jordgubbar så klart. Ja, och ett och annat blåbär och hallon, kanske. Nu kommer blixtar och dunder hela tiden utomhus. Regnet vräker ner och ovädret varar

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/4/30/