Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

1 May 2018

En strålande morgon. Ovädret har dragit förbi. Nu skiner solen. Klockan är 10.47. Vi har haft sovmorgon, men ändå varit vakna en stund. I dag är det Första Maj. En strålande morgon. Ovädret har dragit förbi. Nu skiner solen. Klockan är 10.47. Vi har haft sovmorgon, men ändå varit vakna en stund. I dag är det Första Maj.
+14 är en bra förmiddagstemperatur. På Första Maj ska våren stå på sin höjdpunkt. Vinden är rakt östlig, så det blåser kallt från sjön. +14 är en bra förmiddagstemperatur. På Första Maj ska våren stå på sin höjdpunkt. Vinden är rakt östlig, så det blåser kallt från sjön.
Ändå ser dagen ut att bli bättre än på länge. Ändå ser dagen ut att bli bättre än på länge.
I dag blir det ingen trädgårdsdag. I dag blir det ingen trädgårdsdag.
I natt fick vi 13 mm regn. Alldeles otroligt bra. Vi tackar vädergudarna. I natt fick vi 13 mm regn. Alldeles otroligt bra. Vi tackar vädergudarna.
Så var det dags att demonstrera. Polisen närvarar för första gången i min snart 30-åriga demonstrationshistoria i Byn. Men så är det också en minister som håller Första Maj-talet i Folkets Så var det dags att demonstrera. Polisen närvarar för första gången i min snart 30-åriga demonstrationshistoria i Byn. Men så är det också en minister som håller Första Maj-talet i Folkets
Demonstranterna samlas. Demonstranterna samlas.
Glädjande nog samlas också den yngre generationen. Glädjande nog samlas också den yngre generationen.
Även om de äldre är i klar majoritet. Även om de äldre är i klar majoritet.
Nu är det dags för uppställning. Nu är det dags för uppställning.
Nu är det blir uppställning. Sossarna först som vanligt. Nu är det blir uppställning. Sossarna först som vanligt.
Nu är det dags för uppställning. Nu är det dags för uppställning.
Badplatsen i hamnen är en kommunal badplats, men nu är både toaletten och soptunnan borttagna från badet. Regionen vill att de föreningarna på ön ska ska sköta ortens badplatser själva på id Badplatsen i hamnen är en kommunal badplats, men nu är både toaletten och soptunnan borttagna från badet. Regionen vill att de föreningarna på ön ska ska sköta ortens badplatser själva på id
Stickan är med som vanligt. Stickan är med som vanligt.
Fanorna bärs fram Fanorna bärs fram
Och nu är det dags för avtåg. Och nu är det dags för avtåg.
Som vanligt går vi runt "trekanten" i Byn. Som vanligt går vi runt "trekanten" i Byn.
Det är kanske inte det mest välbesökta Första Maj-tåget i Byns historia, men ändå. Det är kanske inte det mest välbesökta Första Maj-tåget i Byns historia, men ändå.
Nu har demonstrationen nått till Röda Raden. Nu har demonstrationen nått till Röda Raden.
Längst bak i tåget går de som är syndikalister eller fritänkare och folk och djur överhuvudtaget. Längst bak i tåget går de som är syndikalister eller fritänkare och folk och djur överhuvudtaget.
Men i år är dessa inte allra sist, som vanligt. Nej, säkerhetspolis och ordningspolis med hundar. Tiderna förändras. Men i år är dessa inte allra sist, som vanligt. Nej, säkerhetspolis och ordningspolis med hundar. Tiderna förändras.
I år blir det kaffe efteråt hemma hos oss. Vi är inte så många i år. I år blir det kaffe efteråt hemma hos oss. Vi är inte så många i år.
I går fick Stickan vara hemma med hundvakten för att våra katter inte skulle dö hund-döden. De är ju så fasansfullt rädda för hundar. I dag kan dom vara ute, när Stickan är på besök, det I går fick Stickan vara hemma med hundvakten för att våra katter inte skulle dö hund-döden. De är ju så fasansfullt rädda för hundar. I dag kan dom vara ute, när Stickan är på besök, det
Det blir bullar och kakor i dag. Det blir bullar och kakor i dag.
Det blir nästan +16 i skuggan denna Första Maj på eftermiddagen. Det blir nästan +16 i skuggan denna Första Maj på eftermiddagen.
Och i dag ska det enligt traditionen här vara grillpremiär hos oss. Det blir lite grekiskt med bönor, grillad squash, lammkotletter och myntayoghurt. Och i dag ska det enligt traditionen här vara grillpremiär hos oss. Det blir lite grekiskt med bönor, grillad squash, lammkotletter och myntayoghurt.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/1/