Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

10 May 2018

Nu pratar vi svintidigt. Klockan är 04.30. Solen är på väg upp. I dag är det Kristi Himmelsfärdsdag. Maken är ledig idag, men jag är det jämt. Nu pratar vi svintidigt. Klockan är 04.30. Solen är på väg upp. I dag är det Kristi Himmelsfärdsdag. Maken är ledig idag, men jag är det jämt.
+11 grader och lite blåst. Inget att gnälla över. Och så sol så klart. +11 grader och lite blåst. Inget att gnälla över. Och så sol så klart.
Det spås en strålande sommardag i dag. Fast det borde vara en strålande vårdag. Det spås en strålande sommardag i dag. Fast det borde vara en strålande vårdag.
Nu åker vi iväg till båten. Grabbarna är hemma, men det kommer folk och tar hand om dom och odlingarna. Nu åker vi iväg till båten. Grabbarna är hemma, men det kommer folk och tar hand om dom och odlingarna.
Ja, det är ju särdeles irriterande att nu har de börjat stänga incheckningen 20 minuter före avgång. Och särskilt irriterande är det att just den här turen med snabbfärjan avgår redan 06.45 Ja, det är ju särdeles irriterande att nu har de börjat stänga incheckningen 20 minuter före avgång. Och särskilt irriterande är det att just den här turen med snabbfärjan avgår redan 06.45
Vi sover oss över till Oskarshamn. Lika mycket sol där som hemma. Vi sover oss över till Oskarshamn. Lika mycket sol där som hemma.
Mot Skåne. Mot Skåne.
Någonstans mellan Kalmar och Karlskrona börjar det bli dags att äta lunch. Vi har åkt den här vägen många gånger och det finns ingen, ingenstans att äta efter vägen. Vi har prövat många st Någonstans mellan Kalmar och Karlskrona börjar det bli dags att äta lunch. Vi har åkt den här vägen många gånger och det finns ingen, ingenstans att äta efter vägen. Vi har prövat många st
Vi prövar pizza-hamburgar-kebabrestaurangen bredvid macken. Vi tar en grekisk sallad och kan bara konstatera att det här var den hittills bästa föda vi ätit på denna väg. Nej, nu ljuger jag lit Vi prövar pizza-hamburgar-kebabrestaurangen bredvid macken. Vi tar en grekisk sallad och kan bara konstatera att det här var den hittills bästa föda vi ätit på denna väg. Nej, nu ljuger jag lit
Men nu är vi framme vid Skogshuset. Men nu är vi framme vid Skogshuset.
Vi kommer alldeles lagom fram till eftermiddagskaffet hos våra vänner Eira och Jazzmusikern. Nu var det väldigt länge sedan vi var här. Vi kommer alldeles lagom fram till eftermiddagskaffet hos våra vänner Eira och Jazzmusikern. Nu var det väldigt länge sedan vi var här.
Vi får kaffe och rawfoodtårta med violer. Vi får kaffe och rawfoodtårta med violer.
Här blommar häggen. Här blommar häggen.
Och kabbelekan. Och kabbelekan.
Och äppelträden är på väg att slå ut. Och äppelträden är på väg att slå ut.
Och den lilla bäcken rinner sakta genom trädgården. Det är alldeles ljuvligt, underbart att vara här. Och den lilla bäcken rinner sakta genom trädgården. Det är alldeles ljuvligt, underbart att vara här.
Och här kommer husets kisse Sisifos. Han är numera ensamstående efter det att Saskia, den milda fina katten dog för något år sedan. Och här kommer husets kisse Sisifos. Han är numera ensamstående efter det att Saskia, den milda fina katten dog för något år sedan.
Han är en ärrad kille med blomkålsöra och tjocka kindpåsar som varit med om det mesta i de flesta väder. Men nu är det lite synd om honom. Han har fått något hudlidande som har gjort att han Han är en ärrad kille med blomkålsöra och tjocka kindpåsar som varit med om det mesta i de flesta väder. Men nu är det lite synd om honom. Han har fått något hudlidande som har gjort att han
Kvällen är varm och skön och det blir middag utomhus. Kvällen är varm och skön och det blir middag utomhus.
Vi får rökt fasan och rökt anka och potatisgratäng och grönsaker. Så otroligt gott! Vi får rökt fasan och rökt anka och potatisgratäng och grönsaker. Så otroligt gott!
När solen sjunker ner bakom skogen blir det däremot kallare. Vi vill ju sitta ute så Jazzmusikern gör en brasa. När solen sjunker ner bakom skogen blir det däremot kallare. Vi vill ju sitta ute så Jazzmusikern gör en brasa.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/10/