Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

11 May 2018

Godmorgon Skogshuset! All sol är borta och regnet hänger i luften. Hemma i Byn lär det vara ännu varmare än innan vi for. Godmorgon Skogshuset! All sol är borta och regnet hänger i luften. Hemma i Byn lär det vara ännu varmare än innan vi for.
Öståkra ligger utanför Lund, men där är inte jag. Det är den närmaste position som Kustbevakningen kan hitta. Jättekonstigt, för jag är närmare Östersjön än Lund. Det är +11 i vattnet v Öståkra ligger utanför Lund, men där är inte jag. Det är den närmaste position som Kustbevakningen kan hitta. Jättekonstigt, för jag är närmare Östersjön än Lund. Det är +11 i vattnet v
Efter en lång och sen frukost gör vi oss i ordning och åker till Kivik. Så småningom blir det dags för lite mat. Vi åker till Kiviks Musteri och deras trevliga café Stinas Café. Där är full Efter en lång och sen frukost gör vi oss i ordning och åker till Kivik. Så småningom blir det dags för lite mat. Vi åker till Kiviks Musteri och deras trevliga café Stinas Café. Där är full
Jag vill sitta ute. Maken är inte lika förtjust som jag. Vi hinner precis sätta oss så faller många tunga droppar från himlen. Jag vill sitta ute. Maken är inte lika förtjust som jag. Vi hinner precis sätta oss så faller många tunga droppar från himlen.
Så vi flyttar inomhus. Så vi flyttar inomhus.
Här pågår en konstutställning. En av tavlorna föreställer ett porträtt av en kvinna som är nästan skrämmande lik en konstnär här på ön i unga år. https://sv.wikipedia.org/wiki/Channa_Ba Här pågår en konstutställning. En av tavlorna föreställer ett porträtt av en kvinna som är nästan skrämmande lik en konstnär här på ön i unga år. https://sv.wikipedia.org/wiki/Channa_Ba
Men så var det inte upptäcker vi när vi hittar utställningskatalogen. Kvinnan på porträttet heter Judy Chicago https://sv.wikipedia.org/wiki/Judy_Chicago . Till och med konstnärskapet är likt. Men så var det inte upptäcker vi när vi hittar utställningskatalogen. Kvinnan på porträttet heter Judy Chicago https://sv.wikipedia.org/wiki/Judy_Chicago . Till och med konstnärskapet är likt.
Vi drar vidare mot äppelodlingarna ovanför Kivik. Men det är nödvändigt att stoppa en stund i Södra Mellby och besöka bageriet. En gång i tiden bodde Eira alldeles i närheten. Och en gång n
Jag älskar det här bageriet som ser ut som det alltid har gjort. Och doften av kakor och bröd är densamma som den i Lorensberga bageri i Ludvika dit jag gick med farmor och köpte nybakta äppelmu Jag älskar det här bageriet som ser ut som det alltid har gjort. Och doften av kakor och bröd är densamma som den i Lorensberga bageri i Ludvika dit jag gick med farmor och köpte nybakta äppelmu
Så har jag då fått köpa Mellbykavring. Inte en Skåneresa utan Mellbykavring! Så har jag då fått köpa Mellbykavring. Inte en Skåneresa utan Mellbykavring!
Så ger vi oss in bland äppelodlingarna. Så ger vi oss in bland äppelodlingarna.
Blommorna är inte helt utslagna ännu. Blommorna är inte helt utslagna ännu.
Men de doftar ljuvligt. Men de doftar ljuvligt.
Men de doftar ljuvligt. Men de doftar ljuvligt.
Det är lite flash-back. Jag har fotograferat i den här äppelodlingen i Södra Mellby förut. Men då var det äpplen på träden och det var väldigt länge sedan. Det är lite flash-back. Jag har fotograferat i den här äppelodlingen i Södra Mellby förut. Men då var det äpplen på träden och det var väldigt länge sedan.
Nu är det så klart dags för eftermiddagskaffe. Vi har stannat i St Olof på caféet Byvägen 35. Det är gott om andra kaffetörstiga. Nu är det så klart dags för eftermiddagskaffe. Vi har stannat i St Olof på caféet Byvägen 35. Det är gott om andra kaffetörstiga.
Det här verkar vara ett trevligt café, inrett med lite industrikänsla. Det här verkar vara ett trevligt café, inrett med lite industrikänsla.
Och som vanligt tar jag en bulle medan de andra tar kladdiga tårtor och kakor. Den här bullen var faktiskt 1st class! Inte degig, välgräddad och god. Och som vanligt tar jag en bulle medan de andra tar kladdiga tårtor och kakor. Den här bullen var faktiskt 1st class! Inte degig, välgräddad och god.
Efter kaffet åker vi vidare på små ringlande vägar ut i ingenstans. Nu blir det en liten promenad. Efter kaffet åker vi vidare på små ringlande vägar ut i ingenstans. Nu blir det en liten promenad.
Vi är framme vid Glädjekällan. Någon kanske har sett filmen Glädjekällan av Richard Horbert? https://sv.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%A4djek%C3%A4llan Det var här den spelades in. Platsen heter Fors Vi är framme vid Glädjekällan. Någon kanske har sett filmen Glädjekällan av Richard Horbert? https://sv.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%A4djek%C3%A4llan Det var här den spelades in. Platsen heter Fors
Men vid bron över dammen ovanför där kvarnen har legat växer det ormbunkar. Det är strutbräken. Men vid bron över dammen ovanför där kvarnen har legat växer det ormbunkar. Det är strutbräken.
Och nu löper jag amok bland ormbunkarna. De är helt fascinerande Och nu löper jag amok bland ormbunkarna. De är helt fascinerande
Jag blir helt betagen av dom. Jag blir helt betagen av dom.
Jag blir helt betagen av dom. Jag blir helt betagen av dom.
Jag blir helt betagen av dom. Jag blir helt betagen av dom.
Jag blir helt betagen av dom. De ser nästan ut som små gröna djur. Jag blir helt betagen av dom. De ser nästan ut som små gröna djur.
Det är klart att de nyutslagna bokarna är också betagande. Det är klart att de nyutslagna bokarna är också betagande.
Men platsen är verkligen helt betagande överhuvudtaget. Men platsen är verkligen helt betagande överhuvudtaget.
Det var här som huvudpersonen Mick Pearsons flickvän Catti av misstag råkar hälla ut askan av Micks avlidna mamma i forsen och som Micks pappa forslat inte utan viss möda från Malmö till sommar Det var här som huvudpersonen Mick Pearsons flickvän Catti av misstag råkar hälla ut askan av Micks avlidna mamma i forsen och som Micks pappa forslat inte utan viss möda från Malmö till sommar
Här är den översta forsen. Här är den översta forsen.
Jag blir helt betagen av dom. Jag blir helt betagen av dom.
Och vattnet virvlar där nere. Och vattnet virvlar där nere.
Nästa fors kommer längre ner. Det är rätt läskigt att stå här och fotografera. Det är slipprigt och halt på marken. Nästa fors kommer längre ner. Det är rätt läskigt att stå här och fotografera. Det är slipprigt och halt på marken.
Så Jazzmusikern som inte är rädd av sig tar en bild, så man kan ana fallhöjden. Så Jazzmusikern som inte är rädd av sig tar en bild, så man kan ana fallhöjden.
En sådan vacker plats! En sådan vacker plats!
Det har varit en lång dag och nu blir det middag hemma i Skogshuset. Det har varit en lång dag och nu blir det middag hemma i Skogshuset.
Till förrätt blir det sparris med ogräspesto med bl.a mynta. Till förrätt blir det sparris med ogräspesto med bl.a mynta.
Vi hade med oss en rådjursstek. Den har Maken tillagat i lergryta och gjort en god sås till. Lergryta is the shit! Till det sallad och råstekt potatis. Vi hade med oss en rådjursstek. Den har Maken tillagat i lergryta och gjort en god sås till. Lergryta is the shit! Till det sallad och råstekt potatis.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/11/