Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

12 May 2018

Godmorgon! Ännu en mulen dag. Och faktiskt lite kallt. Och lite dimmigt. Hemma skiner solen. Godmorgon! Ännu en mulen dag. Och faktiskt lite kallt. Och lite dimmigt. Hemma skiner solen.
I dag åker vi iväg till Tomelilla för att gå på Hasse och Tage- museet. I dag åker vi iväg till Tomelilla för att gå på Hasse och Tage- museet.
Det är inrymt i ett väldigt litet hus. http://www.hasseotagemuseet.se/ Det är inrymt i ett väldigt litet hus. http://www.hasseotagemuseet.se/
Det här är Spuling, en figur ur Picassos äventyr. Här i camoflageklädsel som Picasso målade på honom i filmen. Spuling dyker också upp lite då och då i andra Hasse och Tagefilmer och var en Det här är Spuling, en figur ur Picassos äventyr. Här i camoflageklädsel som Picasso målade på honom i filmen. Spuling dyker också upp lite då och då i andra Hasse och Tagefilmer och var en
Det är öppet på museet. Själva museifoajén ligger i huset bredvid. Det är öppet på museet. Själva museifoajén ligger i huset bredvid.
Här fick vi en liten introduktion av en mycket trevlig och entusiastisk man som visade lite filmklipp och förevisade alla böcker som getts ut av Svenska Ord. Det är en diger samling böcker som ge Här fick vi en liten introduktion av en mycket trevlig och entusiastisk man som visade lite filmklipp och förevisade alla böcker som getts ut av Svenska Ord. Det är en diger samling böcker som ge
Det är ett väldigt komprimerat museum Det är ett väldigt komprimerat museum
Det är ett väldigt komprimerat museum Det är ett väldigt komprimerat museum
Det är ett väldigt komprimerat museum Det är ett väldigt komprimerat museum
Och på bakgården hittar jag ett litet kantstött lejon. Eller är det en katt. Det var ett mycket trevligt museum som jag nu är väldigt glad för att få ha besökt. Det gick rykten om att det sku Och på bakgården hittar jag ett litet kantstött lejon. Eller är det en katt. Det var ett mycket trevligt museum som jag nu är väldigt glad för att få ha besökt. Det gick rykten om att det sku
Men nu ger vi oss ut i bokskogen. Men nu ger vi oss ut i bokskogen.
Vi åker till Gyllebosjön. Även den ligger sydväst om Rörum. Vi åker till Gyllebosjön. Även den ligger sydväst om Rörum.
Nu är det dags för picniclunch. Det blåser faktiskt svinkallt från sjön. Var tog den sköna försommarvärmen vägen? Nu är det dags för picniclunch. Det blåser faktiskt svinkallt från sjön. Var tog den sköna försommarvärmen vägen?
Vi äter bovetepannkakor med getost, rökt kalkon, ruccola och soltorkad tomat. Vädligt gott. Till det en trevlig och festlig dryck med nästan ingen alkohol från Kiviks Musteri: Da Vinci. Vi äter bovetepannkakor med getost, rökt kalkon, ruccola och soltorkad tomat. Vädligt gott. Till det en trevlig och festlig dryck med nästan ingen alkohol från Kiviks Musteri: Da Vinci.
Om jag gick bananas på strutbräken går jag nu loss på nyutslagen bokskog. Om jag gick bananas på strutbräken går jag nu loss på nyutslagen bokskog.
Och det här är en riktigt gammal skog som fått vara i fred. Och det här är en riktigt gammal skog som fått vara i fred.
Det är en riktigt gammal bokskog. Det är en riktigt gammal bokskog.
Det är en riktigt gammal bokskog. Det är en riktigt gammal bokskog.
En bokskog med nyutslagna löv kan man dö för. En bokskog med nyutslagna löv kan man dö för.
En bokskog med nyutslagna löv kan man dö för. En bokskog med nyutslagna löv kan man dö för.
En bokskog med nyutslagna löv kan man dö för. Ja, det är vackert! Första gången jag kom till Österlen var 1968, precis en Kristihimmelsfärdshelg som nu. Då besökte jag Forsakar i Degerberga En bokskog med nyutslagna löv kan man dö för. Ja, det är vackert! Första gången jag kom till Österlen var 1968, precis en Kristihimmelsfärdshelg som nu. Då besökte jag Forsakar i Degerberga
Men nu är det kväll. Vi åker mot Skogshuset. Maken har haft med sig kylväskan hela dagen utifall han hittar en gårdsbutik med några goda korvar. Ja, här är den. Men nu är det kväll. Vi åker mot Skogshuset. Maken har haft med sig kylväskan hela dagen utifall han hittar en gårdsbutik med några goda korvar. Ja, här är den.
Utegrisarna är korsningar mellan tamsvin och vildsvin. Hybridgrisar helt enkelt. Utegrisarna är korsningar mellan tamsvin och vildsvin. Hybridgrisar helt enkelt.
Och utegrisarna har fått kultingar. Hur många som helst i olika kulörer, prickiga och randiga. Och utegrisarna har fått kultingar. Hur många som helst i olika kulörer, prickiga och randiga.
Och här är den ömma modern. Och här är den ömma modern.
De små kultingarna är nyfikna och roliga. De små kultingarna är nyfikna och roliga.
Och så vill de dia hela tiden. Och så vill de dia hela tiden.
De är väldigt gulliga. De är väldigt gulliga.
Sedan är vi inte så intressanta längre. De kom springande allihopa när vi kom fram till stängslet, nyfikna på om dom skulle få något att äta. Sedan är vi inte så intressanta längre. De kom springande allihopa när vi kom fram till stängslet, nyfikna på om dom skulle få något att äta.
Sedan åker vi hem och avslöjar vilka råa sällar vi är och äter vildsvinskorv med potatissallad. Sedan åker vi hem och avslöjar vilka råa sällar vi är och äter vildsvinskorv med potatissallad.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/12/