Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

19 May 2018

Solen lyser idag också. Klockan är 08.27. Det är faktiskt Pingstafton i dag. Men det kommer ingen i håg längre, det är liksom bara en vanlig lördag numera. Solen lyser idag också. Klockan är 08.27. Det är faktiskt Pingstafton i dag. Men det kommer ingen i håg längre, det är liksom bara en vanlig lördag numera.
Jag hämtar tidningen. Kakan och Torsten dyker upp. Jag hämtar tidningen. Kakan och Torsten dyker upp.
För tillfället är det mest klart och inte direkt blåsigt, men vinden kommer från norr. För tillfället är det mest klart och inte direkt blåsigt, men vinden kommer från norr.
SMHI sammanfattar en hygglig dag, men med kall nordanvind. SMHI sammanfattar en hygglig dag, men med kall nordanvind.
I Slites gratistidning läser jag om Anna Bergenström - min matguru - och hennes dotter som tar de vackra bilderna till Annas kokböcker. I Slites gratistidning läser jag om Anna Bergenström - min matguru - och hennes dotter som tar de vackra bilderna till Annas kokböcker.
I dag är det årliga sockenloppiset RuteRearUte. Folk har loppis på sina gårdar och vid sina hus över hela socknen. Vid Folkets Hus kan man handla sig en karta över alla försäljarna finns. I dag är det årliga sockenloppiset RuteRearUte. Folk har loppis på sina gårdar och vid sina hus över hela socknen. Vid Folkets Hus kan man handla sig en karta över alla försäljarna finns.
Jag tar en sväng på förmiddagen längs stora vägen genom Byn och kollar runt lite. Jag tar en sväng på förmiddagen längs stora vägen genom Byn och kollar runt lite.
Vid den här gården är det loppis i ladan. Här bodde en gång en tant som kom från samma socken som Maken och bästa barndomskompis med en av Makens mostrar. Dit går jag. Vid den här gården är det loppis i ladan. Här bodde en gång en tant som kom från samma socken som Maken och bästa barndomskompis med en av Makens mostrar. Dit går jag.
Jag hittar en tjeckisk jardinier för 30 spänn. Den lilla tanten säger att det är ett bra val. Hon har haft mycket användning av den. Speciellt vitsippor och julblommor brukade hon ha i den. Jag t Jag hittar en tjeckisk jardinier för 30 spänn. Den lilla tanten säger att det är ett bra val. Hon har haft mycket användning av den. Speciellt vitsippor och julblommor brukade hon ha i den. Jag t
Jag går vidare. Det finns lite allt möjligt till hyffsade priser, precis som ett loppis ska ha. Jag går vidare. Det finns lite allt möjligt till hyffsade priser, precis som ett loppis ska ha.
Det är full fart på kommersen idag. Det är full fart på kommersen idag.
Vid Folkets Hus har det börjat samlas en hel del folk nu. Vid Folkets Hus har det börjat samlas en hel del folk nu.
Det brukar bli mer folk framåt lunchtid. Men nu går jag hemåt. Det brukar bli mer folk framåt lunchtid. Men nu går jag hemåt.
Dagens fynd för en 50-lapp. Bygelburkarna är helt nya. Vasen ser ju lite bekant ut, så jag kollar upp den och hittar den rätt snart. Jardinieren är designad av Rudolf Jurnikl för Rudolfova Hut 1 Dagens fynd för en 50-lapp. Bygelburkarna är helt nya. Vasen ser ju lite bekant ut, så jag kollar upp den och hittar den rätt snart. Jardinieren är designad av Rudolf Jurnikl för Rudolfova Hut 1
Efter lunch kommer @TantLudd och vi tar bilen och åker en sväng lite längre bort. Nej, här hittar vi inget kul. Efter lunch kommer @TantLudd och vi tar bilen och åker en sväng lite längre bort. Nej, här hittar vi inget kul.
Vem vill ha en ostkupa i pressglas med saknad knopp, där limmet som man försökt laga kupan med är kvar. Jo, kanske om man vill göra nya grejor av gamla grejor, men ändå? Vem vill ha en ostkupa i pressglas med saknad knopp, där limmet som man försökt laga kupan med är kvar. Jo, kanske om man vill göra nya grejor av gamla grejor, men ändå?
Eller en soppterrin med sprucket lock. Den var inte billig heller. Eller en soppterrin med sprucket lock. Den var inte billig heller.
Och ibland kan man hitta naturens egen installation. Och ibland kan man hitta naturens egen installation.
Men däremot gillar jag de bulgariska verktygen som säljs för en hundring. Men däremot gillar jag de bulgariska verktygen som säljs för en hundring.
Räfsorna är efter gammal gotländsk modell. Det här är hantverk på riktigt av romer som bor här på norra ön. Räfsorna är efter gammal gotländsk modell. Det här är hantverk på riktigt av romer som bor här på norra ön.
Sedan åker vi ner till vår vän Barnmorskan och en av hennes Döttrar. Hon är iklädd en bekant t-tröja. Vi undrar om det är Storasysters eller en som är ärvd av Dottern. Nu är ärmarna avklip Sedan åker vi ner till vår vän Barnmorskan och en av hennes Döttrar. Hon är iklädd en bekant t-tröja. Vi undrar om det är Storasysters eller en som är ärvd av Dottern. Nu är ärmarna avklip
Hon säljer en liten nallesamling och lite ponnies. Hon säljer en liten nallesamling och lite ponnies.
Och gamla hästböcker. Och gamla hästböcker.
Jag och Tant Ludd kommer lagom hem till eftermiddagsfikat. Jag och Tant Ludd kommer lagom hem till eftermiddagsfikat.
Själv fyndade jag en romsk sopkvast till verandan. Romsk och romsk. Vi hade ju sådana här kvastar i Sverige också förr. Själv fyndade jag en romsk sopkvast till verandan. Romsk och romsk. Vi hade ju sådana här kvastar i Sverige också förr.
I dag ska Tant Ludd lära mig att göra Kimchi, syrad koreansk kål. Man börjar med att ansa ett "kinakåls"huvud. I dag ska Tant Ludd lära mig att göra Kimchi, syrad koreansk kål. Man börjar med att ansa ett "kinakåls"huvud.
Vi ska göra kimchi av två huvuden, men tyvärr är det ena helt ruttet inuti. Bu för Willys! Men å andra sidan vet jag att jag alltid får pengarna tillbaka om man åker dit och visar upp den dål Vi ska göra kimchi av två huvuden, men tyvärr är det ena helt ruttet inuti. Bu för Willys! Men å andra sidan vet jag att jag alltid får pengarna tillbaka om man åker dit och visar upp den dål
Tant Ludd gör en kallrörd saltlag i en stor bunke knappt till hälften fylld med vatten och en näve grovt ojoderat salt. Tant Ludd gör en kallrörd saltlag i en stor bunke knappt till hälften fylld med vatten och en näve grovt ojoderat salt.
Sedan skär man klyftor i stocken en bit ner i kålhuvudet. Sedan skär man klyftor i stocken en bit ner i kålhuvudet.
Och så kan man riva isär klyftorna. Och så kan man riva isär klyftorna.
Och som sedan läggs i saltlaken.. Och som sedan läggs i saltlaken..
...trycks till och så ska det läggas en tyngd ovanpå. Vi tar en tallrik och granitmorteln. ...trycks till och så ska det läggas en tyngd ovanpå. Vi tar en tallrik och granitmorteln.
Nu är vi hungriga. Jag glömmer totalt bort att ta en bild. Men vi äter grillade lammkotletter med sparris och ugnsbakad vintersquash. Vi har faktisk en hel del squash kvar. Men nu börjar det sjung Nu är vi hungriga. Jag glömmer totalt bort att ta en bild. Men vi äter grillade lammkotletter med sparris och ugnsbakad vintersquash. Vi har faktisk en hel del squash kvar. Men nu börjar det sjung
Och det var gott. Och det var gott.
Det är lite kallt, men en ljuvlig kväll. Och det har slutat blåsa från nordan. Det är lite kallt, men en ljuvlig kväll. Och det har slutat blåsa från nordan.
Våra äppelträd har slagit ut. Det är sjukt mycket blom. Allt blommar mer än vanligt i år. Våra äppelträd har slagit ut. Det är sjukt mycket blom. Allt blommar mer än vanligt i år.
Hur mycket äpplen ska det inte bli!? Bin och humlor har mycket bråttom. Hur mycket äpplen ska det inte bli!? Bin och humlor har mycket bråttom.
Nu har ramsöken börjat blomma med sina gulliga, vitlöks- och honungsdoftande små blommor. Nu har ramsöken börjat blomma med sina gulliga, vitlöks- och honungsdoftande små blommor.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/19/