Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

20 May 2018

Godmorgon! Solen skiner som vanligt. Klockan är 09.08. Det blev sent i går. Godmorgon! Solen skiner som vanligt. Klockan är 09.08. Det blev sent i går.
Det blir en varm dag i dag. Det är redan +19 och det där molnet vid solen ser vi inget av. Det blir en varm dag i dag. Det är redan +19 och det där molnet vid solen ser vi inget av.
SMHI spår en solig dag i dag. SMHI spår en solig dag i dag.
Men nu ska @TantLudd och jag fortsätta med kimchin. Kålen har legat i saltlake med en tygd över natten. Nu ska salladslökarna strimlas, ingefäran rivas och vitlöken grovhackas. Nu skulle det ha Men nu ska @TantLudd och jag fortsätta med kimchin. Kålen har legat i saltlake med en tygd över natten. Nu ska salladslökarna strimlas, ingefäran rivas och vitlöken grovhackas. Nu skulle det ha
Ingefära, vitlök och salladslök ska nu stötas till mos tillsammans i en mortel. Hade vi nu haft färsk chili, så hade den också varit med i moset Ingefära, vitlök och salladslök ska nu stötas till mos tillsammans i en mortel. Hade vi nu haft färsk chili, så hade den också varit med i moset
Så här blir det att se ut. Så här blir det att se ut.
Kinakålen får rinna av i ett durkslag. Kinakålen får rinna av i ett durkslag.
Sedan masserar man in moset av lök och kryddor mellan kålbladen. Sedan masserar man in moset av lök och kryddor mellan kålbladen.
Sedan packar man hårt allt i en glasburk med tätt lock. Man kan ta mortelstöten till hjälp. Sedan packar man hårt allt i en glasburk med tätt lock. Man kan ta mortelstöten till hjälp.
Sedan stänger man locket och låter allt stå i rumstemperatur några dagar. Ganska snart börjar det att bubbla i burken. Så nu är det bara att vänta och se. Sedan stänger man locket och låter allt stå i rumstemperatur några dagar. Ganska snart börjar det att bubbla i burken. Så nu är det bara att vänta och se.
Maken och jag grillar en utegriskorv och äter potatissallad till middag. Maken och jag grillar en utegriskorv och äter potatissallad till middag.
Nu är det mer än hög tid för de stackars chili- och paprikaplantorna att komma i större kruka. De har verkligen farit illa i det alldeles för varma växthuset. Näringsomsättningen har varit f
Nu så, är allt som jag vill ha planterat. Men det blev massor över. En del ger jag bort andra kanske jag får slänga efter folk. Nu så, är allt som jag vill ha planterat. Men det blev massor över. En del ger jag bort andra kanske jag får slänga efter folk.
Maken lägger jord på bädden där det ska bli gurkodling Maken lägger jord på bädden där det ska bli gurkodling
Nu kommer snart trädpionen igång med sin blomning. Det är tidigt, verkligen. Nu kommer snart trädpionen igång med sin blomning. Det är tidigt, verkligen.
Första blomman utslagen. Första blomman utslagen.
De här mörkrosa tulpanerna med fransiga kant kommer från en väns föräldrahem i Visby. De har inte visat sig på flera år. Vad är det med blomningen den här våren? Det är mycket av allt. De här mörkrosa tulpanerna med fransiga kant kommer från en väns föräldrahem i Visby. De har inte visat sig på flera år. Vad är det med blomningen den här våren? Det är mycket av allt.
Syrenerna blommar helt galet mycket. Syrenerna blommar helt galet mycket.
För att inte tala om äppelblommen. För att inte tala om äppelblommen.
Äppelblom Äppelblom
Äppelblom Äppelblom
Äppelblom Äppelblom
Prydnadsapelblom Prydnadsapelblom
Den enda blomma som inte blommar överdådigare än vanligt är Förgätmigejen. Den blommar faktiskt lite mindre än vanligt. Den enda blomma som inte blommar överdådigare än vanligt är Förgätmigejen. Den blommar faktiskt lite mindre än vanligt.
Den ukrainska valnötens blad börjar slå ut. De är alltid så vackert lysande ljusgröna med anstrykning till koppar när bladen är späda. Den ukrainska valnötens blad börjar slå ut. De är alltid så vackert lysande ljusgröna med anstrykning till koppar när bladen är späda.
Det är fint nu. Det är fint nu.
Det är fint nu. Det är fint nu.
Det är fint nu. Det är fint nu.
Det är fint nu. Det är fint nu.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/20/