Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

May 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
15
24
29
 
 
 
 

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

6 May 2018

Godmorgon! Det är ännu en strålande morgon med fågelkvitter och nyutslagen grönska. Godmorgon! Det är ännu en strålande morgon med fågelkvitter och nyutslagen grönska.
Men det verkar som om appen Wheather-shot inte har anlitat samma metreolog som Sjöräddarna. De är å andra sidan rätt så optimistiska. Men det verkar som om appen Wheather-shot inte har anlitat samma metreolog som Sjöräddarna. De är å andra sidan rätt så optimistiska.
Notera att det är på norra Gotland som det ska bli varmast i dag. Notera att det är på norra Gotland som det ska bli varmast i dag.
I dag blir det också en trädgårdsdag. I dag blir det också en trädgårdsdag.
Makens rabarber växer så det knakar. Makens rabarber växer så det knakar.
I källaren gör det också det. Blomningen är i full gång. Ännu är det för tidigt för att ta ut de känsliga bdb. I källaren gör det också det. Blomningen är i full gång. Ännu är det för tidigt för att ta ut de känsliga bdb.
Nu är det kris och kö för att få ut allt i växthuset. Men hur ska det få plats? Nu åker pelargonerna ut, så att alla små plantor som måste får ut i ljuset får plats. Nu är det kris och kö för att få ut allt i växthuset. Men hur ska det få plats? Nu åker pelargonerna ut, så att alla små plantor som måste får ut i ljuset får plats.
Jag förstår inte varför det blir för mycket av allt varje år? Jag förstår inte varför det blir för mycket av allt varje år?
När jag tog upp de sista småplantorna med sommarblommor för några dagar sedan fick de fiberduk över sig för att inte bli chockade av ljuset, men det var ju inte så bra eftersom det blir varmare När jag tog upp de sista småplantorna med sommarblommor för några dagar sedan fick de fiberduk över sig för att inte bli chockade av ljuset, men det var ju inte så bra eftersom det blir varmare
För att det inte ska koka får fiberduken åka av. För att det inte ska koka får fiberduken åka av.
Det är varmt. Vi intar vår tidiga middag på verandan. Det blir tomatpaj och broccoli. Det är varmt. Vi intar vår tidiga middag på verandan. Det blir tomatpaj och broccoli.
Nu är det nästan +19 och klockan är snart 16.00. Är det inte lite väl höga temperaturer så här års? Nu är det nästan +19 och klockan är snart 16.00. Är det inte lite väl höga temperaturer så här års?
Nu tar jag in lite rabarber! Jag älskar den röda sorten, som kanske inte ger så stor skörd, men är rasande snygg. Fint rosa blir den också i saft, paj, kakor och allt annat som man vill ha rabar Nu tar jag in lite rabarber! Jag älskar den röda sorten, som kanske inte ger så stor skörd, men är rasande snygg. Fint rosa blir den också i saft, paj, kakor och allt annat som man vill ha rabar
Och till fikat gör jag smulpaj med rabarber. Givetvis med vaniljsås. Något annat är otänkbart! Och till fikat gör jag smulpaj med rabarber. Givetvis med vaniljsås. Något annat är otänkbart!
Maken hann klart med pumpabäddarna i dag. Så småningom ska det på halm. Vi har svårt att få tag i halm i år. Vi har fått en gammal, dålig rundbal av Bonden. Han kan inte ge oss en bra, för h Maken hann klart med pumpabäddarna i dag. Så småningom ska det på halm. Vi har svårt att få tag i halm i år. Vi har fått en gammal, dålig rundbal av Bonden. Han kan inte ge oss en bra, för h
Det blommar verkligen mer än vanligt i år. Vår narcissäng är helt sanslös. Det blommar verkligen mer än vanligt i år. Vår narcissäng är helt sanslös.
Det är fint nu. Det är fint nu.
Det är fint nu Det är fint nu
Nu blommar gullvivorna. Nu blommar gullvivorna.
Så gulliga och skira. Så gulliga och skira.
Jag är förtjust i de narcisser som är lite mer sparsmakade. Jag är förtjust i de narcisser som är lite mer sparsmakade.
Allra mest förtjust är jag i den klassiska pingstliljan, "Poeticus". Det är min barndomsblomma. Den är så enkel, kritvit och doftar så gott. Less can be more. Allra mest förtjust är jag i den klassiska pingstliljan, "Poeticus". Det är min barndomsblomma. Den är så enkel, kritvit och doftar så gott. Less can be more.
En som inte blommar utifrån devisen att det enkla kan vara det mesta är de dubbla påskliljorna. De är också en gammal sort, men ibland tror jag att de som dyker upp i vår trädgård egentligen
Inte bara gullvivan blommar. Det gör även majvivan. Det är en nära släkting, som inte är lika gracil som en gullviva. Den har större och gulare blommor och är lite mer skrytsam av sig. Inte bara gullvivan blommar. Det gör även majvivan. Det är en nära släkting, som inte är lika gracil som en gullviva. Den har större och gulare blommor och är lite mer skrytsam av sig.
Det är fint nu. Det är fint nu.
Det är fint nu. Det är fint nu.
Det är fint nu. Det är fint nu.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/5/6/