Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

July 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
17
21
 
 
 
 
 
 

21 June 2018

Godmorgon! Klockan är 09.18. Det regnade duktigt i natt. Men det torkade upp snabbt. Godmorgon! Klockan är 09.18. Det regnade duktigt i natt. Men det torkade upp snabbt.
Halvsoligt, blåsigt och +19 just nu. Just nu mer moln än sol. Halvsoligt, blåsigt och +19 just nu. Just nu mer moln än sol.
Dom lockar med skurar, men jag är tveksam. Man kan ju alltid hoppas att det blir lite mer regn. Dom lockar med skurar, men jag är tveksam. Man kan ju alltid hoppas att det blir lite mer regn.
Nattens och gårdagskvällens regn gav 5,5 mm. Det får man säga är mycket då det inte regnat sedan Valborgsmässoafton: 52 dygn utan regn. Nattens och gårdagskvällens regn gav 5,5 mm. Det får man säga är mycket då det inte regnat sedan Valborgsmässoafton: 52 dygn utan regn.
Jag är nöjd med årets fröblandning "Colourette" av Sommardahlia. Jag är nöjd med årets fröblandning "Colourette" av Sommardahlia.
Jag är mycket nöjd med årets (för mig) nyhet Zinnian "Whirling Fun". Den visade sig vara mycket trevlig med klatschiga färger och stadiga stjälkar. Jag är mycket nöjd med årets (för mig) nyhet Zinnian "Whirling Fun". Den visade sig vara mycket trevlig med klatschiga färger och stadiga stjälkar.
Och krassen sköter sig. Jag har inte sått ett enda frö av krasse i år heller. De förökar sig alldeles utmärkt på egen hand. Men det är extremt med så mycket blom redan för midsommar, tycker Och krassen sköter sig. Jag har inte sått ett enda frö av krasse i år heller. De förökar sig alldeles utmärkt på egen hand. Men det är extremt med så mycket blom redan för midsommar, tycker
Nu blommar Honungsrosen. Nu blommar Honungsrosen.
Jag ska nu promenera så mycket det går för att få upp funktionen i den opererade foten. Jag tar promenaden runt brottet. Jag ska nu promenera så mycket det går för att få upp funktionen i den opererade foten. Jag tar promenaden runt brottet.
När jag kom till brottet låg det två högar med kläder vid kanten. Och nere i vattnet precis under fanns två badande herrar. Och en liten roddbåt finns det nu vid kanten också. Det ska bli spä När jag kom till brottet låg det två högar med kläder vid kanten. Och nere i vattnet precis under fanns två badande herrar. Och en liten roddbåt finns det nu vid kanten också. Det ska bli spä
Och hur går det med vattenståndet? Vi fick ju vattningsförbud, för att det är en till ytan begränsad vattentäkt och så mycket folk här på sommaren. I Visby är det inget vattningsförbud, me Och hur går det med vattenståndet? Vi fick ju vattningsförbud, för att det är en till ytan begränsad vattentäkt och så mycket folk här på sommaren. I Visby är det inget vattningsförbud, me
Men man undrar ju ändå hur det allt mer populära stenbrott som också är vår vattentäkt ska utvecklas. Parkering? Toalett? Nej, inget sådant finns alls. Men man undrar ju ändå hur det allt mer populära stenbrott som också är vår vattentäkt ska utvecklas. Parkering? Toalett? Nej, inget sådant finns alls.
Så småningom kommer jag ut på Fardumevägen. Här blommar det längs vägkanten som om det vore i juli. Så småningom kommer jag ut på Fardumevägen. Här blommar det längs vägkanten som om det vore i juli.
Här växer Pukvete. Den har brett ut sig genom åren och det växer allt mer. Inte bara i vägkanten på Fardumevägen utan jag ser mer av den över hela ön. Här växer Pukvete. Den har brett ut sig genom åren och det växer allt mer. Inte bara i vägkanten på Fardumevägen utan jag ser mer av den över hela ön.
Jag upptäckte ju att jag kunde använda porträttläget när jag fotograferade blommor. Men en mobilkamera med dess finesser är ju egentligen bara trix. Så här blir det när det blåser och motive Jag upptäckte ju att jag kunde använda porträttläget när jag fotograferade blommor. Men en mobilkamera med dess finesser är ju egentligen bara trix. Så här blir det när det blåser och motive
Färgkulla Färgkulla
Och så Cikoria intill vägkanten. Högsommarens karaktärsblomma. Och så Cikoria intill vägkanten. Högsommarens karaktärsblomma.
De blåser ordentligt och katterna tror att det har blivit höst. Torsten har lagt sig på sin strykbräda. De blåser ordentligt och katterna tror att det har blivit höst. Torsten har lagt sig på sin strykbräda.
Och Gösta i sin favoritsäng. Och Gösta i sin favoritsäng.
Och Maken roar sig med bilddagboken. Och Maken roar sig med bilddagboken.
Mamma såg artikeln om träskålar och annat som var populärt på 60-talet oi . Mamma såg artikeln om träskålar och annat som var populärt på 60-talet oi .
Så hon letade fram en skål som hon köpt i slutet på 60 talet.Skålen fick jag. Formgivaren och hantverkaren heter Gösta Israelsson. Jag googlade lite på honom, men hittade ingen information vem Så hon letade fram en skål som hon köpt i slutet på 60 talet.Skålen fick jag. Formgivaren och hantverkaren heter Gösta Israelsson. Jag googlade lite på honom, men hittade ingen information vem

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/6/21/