Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

June 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
5
7
12
14
19
27
 
 

July 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
17
21
 
 
 
 
 
 

22 June 2018

. .
I dag är det midsommarafton! Glädjande nog har det regnat lite igen. Det blåser lite fortfarande. Högsommaren är slut. Nu börjar monsunen. I dag är det midsommarafton! Glädjande nog har det regnat lite igen. Det blåser lite fortfarande. Högsommaren är slut. Nu börjar monsunen.
Det blev plötsligt kallare. +11 är inte mycket att hänga i julgranen. Det blev plötsligt kallare. +11 är inte mycket att hänga i julgranen.
Frisk västlig vind och mera regn, verkar det som att det ska bli. Midsommarvädret är inte det bästa. I lokalradion meddelar dom att lilla snabbfärjan som skulle gått i morse inväntar bättre v
Den första jag träffar när jag kliver ur sängen är en förbindlig Kung Kaka. I dag gillar han oss väldigt mycket. Den första jag träffar när jag kliver ur sängen är en förbindlig Kung Kaka. I dag gillar han oss väldigt mycket.
De andra två sitter på verandan. De andra två sitter på verandan.
Man ska inte tro allt som står i tidningen. I dag skriver GA att det är sommarsolståndet och dag och natt är lika långa. Men det är fel, fel, fel, för i våra almanackor står det att sommarsol Man ska inte tro allt som står i tidningen. I dag skriver GA att det är sommarsolståndet och dag och natt är lika långa. Men det är fel, fel, fel, för i våra almanackor står det att sommarsol
Jag svänger i hop en påhittad thaisoppa till lunch. Jag svänger i hop en påhittad thaisoppa till lunch.
Fram på eftermiddagen åker vi in mot stan. Solen skiner, men det blåser ordentligt. Fram på eftermiddagen åker vi in mot stan. Solen skiner, men det blåser ordentligt.
Som sig bör tar vi en glass på väg. I fjol tog vi en glass i Tingstäde, men i år var inget öppet och det som var öppet hade ingen glass. Så det blev en mjukglas s på Maxi. Faktiskt riktigt go Som sig bör tar vi en glass på väg. I fjol tog vi en glass i Tingstäde, men i år var inget öppet och det som var öppet hade ingen glass. Så det blev en mjukglas s på Maxi. Faktiskt riktigt go
Ja, då var vi äntligen framme vid resans mål: Stugan på Högklint. Ja, då var vi äntligen framme vid resans mål: Stugan på Högklint.
Nu inväntar vi dom andra gästerna. Vi blir inte så många i år. Ungdomarna har annat för sig, så det blir bara vi gamlingar. Jo, en ungdom, den yngsta av dom, kommer. Nu inväntar vi dom andra gästerna. Vi blir inte så många i år. Ungdomarna har annat för sig, så det blir bara vi gamlingar. Jo, en ungdom, den yngsta av dom, kommer.
Som vanligt är det vindstilla, varmt och fint i gropen under klinten nedanför Kusevägen. Som vanligt är det vindstilla, varmt och fint i gropen under klinten nedanför Kusevägen.
Jag upptäcker en nyhet bland Vännens trädgårdsinstallationer. Jag upptäcker en nyhet bland Vännens trädgårdsinstallationer.
Det minglas lite. Det minglas lite.
Och det dricks det traditionella midsommarbålen. Och det dricks det traditionella midsommarbålen.
Och pratas och umgås. Och pratas och umgås.
Jag glömde alldeles bort att ta en bild på maten innan alla hugger in. Jag glömde alldeles bort att ta en bild på maten innan alla hugger in.
Men innan maten först ett gruppfotografi. Men innan maten först ett gruppfotografi.
I år blev jag övertalad att vara med på bild. I år blev jag övertalad att vara med på bild.
Äntligen! Nu blir det gående bord. Alla är hungriga. Äntligen! Nu blir det gående bord. Alla är hungriga.
Det blir självklart sill och potatis. Något annat är otänkbart. Det skulle då vara västerbottenspajen, då. Den gills. Det blir självklart sill och potatis. Något annat är otänkbart. Det skulle då vara västerbottenspajen, då. Den gills.
Skål och glad midsommar, alla! Skål och glad midsommar, alla!
Vännen. Vännen.
Syfröken. Syfröken.
Bildläraren Bildläraren
Brevbäraren. Brevbäraren.
Och naturligtvis blir det snapsvisor och allsångshäfte med gotländska sånger under maten. Och naturligtvis blir det snapsvisor och allsångshäfte med gotländska sånger under maten.
Sedan är det dags för att ta fram hinken. Sedan är det dags för att ta fram hinken.
Och så börjar dansen. Och så börjar dansen.
Ja, vi dansar inte kring midsommarstång utan kring hinken. Det var med Dottern vi introducerade denna tradition, när hon var liten. Ja, vi dansar inte kring midsommarstång utan kring hinken. Det var med Dottern vi introducerade denna tradition, när hon var liten.
Och flickan hon går i ringen med röda gullband..... Och flickan hon går i ringen med röda gullband.....
Små grodorna, små grodorna.... Små grodorna, små grodorna....
Ej öron, ej öron, ej svansar hava de.... Ej öron, ej öron, ej svansar hava de....
Koack ack ack, koack ack ack ack, koack ack ack ack ack a.... Koack ack ack, koack ack ack ack, koack ack ack ack ack a....
Och en slank hon hit, och en slank hon dit.... Och en slank hon hit, och en slank hon dit....
Skära, skära havre... Skära, skära havre...
Men det blev inte Björnen sover i år. Det är det ingen som orkar. Men det blev inte Björnen sover i år. Det är det ingen som orkar.
Men sedan bärs hinken bort. Den står på en stubbe vid gatgrindi. Men sedan bärs hinken bort. Den står på en stubbe vid gatgrindi.
Men regnet hänger i luften. Man måste gardera sig. Men regnet hänger i luften. Man måste gardera sig.
Nu när alla har dansat utom jag, får man plats med lite tårta och kaffe. Nu när alla har dansat utom jag, får man plats med lite tårta och kaffe.
När det börjar skymma så kommer Stugans egen kotte fram. Det är så trevligt att det finns igelkottar kvar som överlevt och inte blivit påkörda. Igelkottarna blir färre och färre för varje
Sedan blir det både mörkt och kallt och regnet börjar falla. Nu sitter vi inne i Stugan. Någon eld hoppar vi över i år. Det är eldningsförbud och regn. Sedan blir det både mörkt och kallt och regnet börjar falla. Nu sitter vi inne i Stugan. Någon eld hoppar vi över i år. Det är eldningsförbud och regn.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/6/22/