Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

August 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
7
16
20
 
 
 

September 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
9
27
 

25 August 2018

Godmorgon Burlöv! Det ser ut som om det inte är toppenväder. Ska det bli höst nu? Godmorgon Burlöv! Det ser ut som om det inte är toppenväder. Ska det bli höst nu?
Men solen kommer fram när vi ger oss i väg norrut till Skarhults slott.https://sv.wikipedia.org/wiki/Skarhults_slott Men solen kommer fram när vi ger oss i väg norrut till Skarhults slott.https://sv.wikipedia.org/wiki/Skarhults_slott
Vi ska nämligen se två utställningar på slottet: Den dolda kvinnomakten och Den goda manligheten. http://skarhult.se/ Det här är verkligen lite otippat och ovanligt. Det är nämligen så att de Vi ska nämligen se två utställningar på slottet: Den dolda kvinnomakten och Den goda manligheten. http://skarhult.se/ Det här är verkligen lite otippat och ovanligt. Det är nämligen så att de
Här sitter den nuvarande slottsfrun i röd kavaj. Här sitter den nuvarande slottsfrun i röd kavaj.
Vi går den guidade visningen av båda utställningarna. Vi går den guidade visningen av båda utställningarna.
Här får vi följa kvinnornas historia på Skarhult från 1500-talet fram till 1900-talet. Här får vi följa kvinnornas historia på Skarhult från 1500-talet fram till 1900-talet.
1700-talet är alldeles väldigt överdådigt med ett vackert dukat bord i ett vackert rum. 1700-talet är alldeles väldigt överdådigt med ett vackert dukat bord i ett vackert rum.
Sedan berättar vår alldeles utomordentliga guide på sitt livfulla sätt om den tragiska berättelsen om hur det kunde gå när en blivande slottsherre blev kär i en enkel kvinna av folket. Sedan berättar vår alldeles utomordentliga guide på sitt livfulla sätt om den tragiska berättelsen om hur det kunde gå när en blivande slottsherre blev kär i en enkel kvinna av folket.
Och då på 1800-talet var det alldeles otänkbart att en ofrälse kvinna skulle kunna bli slottsfru. Resultatet av den kärlekshistorien blev en lite son. Den blivande slottsherren eller hans kärest Och då på 1800-talet var det alldeles otänkbart att en ofrälse kvinna skulle kunna bli slottsfru. Resultatet av den kärlekshistorien blev en lite son. Den blivande slottsherren eller hans kärest
Ett vackert tak. Ett vackert tak.
När vi kommer till 1900-talet så startade en annan slottsfru en hushållsskola på slottet på 40-talet. När vi kommer till 1900-talet så startade en annan slottsfru en hushållsskola på slottet på 40-talet.
Och här finns grejor man känner igen faktiskt. Som född på 50-talet känner jag igen barnselen, en säkerhetsdetalj så barnen inte ramlade ur barnvagnen. Och här finns grejor man känner igen faktiskt. Som född på 50-talet känner jag igen barnselen, en säkerhetsdetalj så barnen inte ramlade ur barnvagnen.
Själv hade jag faktiskt ett par likadana gula puffbyxor fast med bröstlapp. Det gulrutiga tyget är precis detsamma. Själv hade jag faktiskt ett par likadana gula puffbyxor fast med bröstlapp. Det gulrutiga tyget är precis detsamma.
Och Sju sorters kakor i en äldre upplaga (jag tror att jag har en sådan till och med, jag samlar ju på Sju sorters kakor) Och Sju sorters kakor i en äldre upplaga (jag tror att jag har en sådan till och med, jag samlar ju på Sju sorters kakor)
Efter visningen av Den dolda kvinnomakten går vi och tittar på en intressant fotoutställning. Det är Swedish dads, 45 porträtt av föräldralediga pappor, av fotografen Johan Bävman. Efter visningen av Den dolda kvinnomakten går vi och tittar på en intressant fotoutställning. Det är Swedish dads, 45 porträtt av föräldralediga pappor, av fotografen Johan Bävman.
Det här porträttet tyckte jag särskilt mycket om. Det här porträttet tyckte jag särskilt mycket om.
Det här porträttet tyckte jag också särskilt mycket om. Det här porträttet tyckte jag också särskilt mycket om.
Vi går tillbaka till själva slottsbyggnaden igen. Vi går tillbaka till själva slottsbyggnaden igen.
Här finns en trevligt café nere i slottets källarvalv. Vi äter en prisvärd palsternackssoppa med färskt bröd och färskost. Här finns en trevligt café nere i slottets källarvalv. Vi äter en prisvärd palsternackssoppa med färskt bröd och färskost.
Sedan tar vi en promenad i slottsparken. Sedan tar vi en promenad i slottsparken.
Man skulle kunna tro att här ligger en ruin av ett ännu äldre slott. Men det är fejk. Det är en ruin som byggdes i den engelskinspirerade parken för att det ska se romantiskt och spännande ut. Man skulle kunna tro att här ligger en ruin av ett ännu äldre slott. Men det är fejk. Det är en ruin som byggdes i den engelskinspirerade parken för att det ska se romantiskt och spännande ut.
Vi går till slottskyrkan. Vi går till slottskyrkan.
Det är en fin liten kyrka med målningar som får mig att tänka på de gotländska kyrkorna. Det är en fin liten kyrka med målningar som får mig att tänka på de gotländska kyrkorna.
Och jag tittar upp på ännu ett vackert tak. Och jag tittar upp på ännu ett vackert tak.
Men nu är det dags för Den goda manligheten. Men nu är det dags för Den goda manligheten.
Här får vi följa mansrollens olika ideal från 1500-talet och framåt. 1600-talsmannen var aldrig hemma utan krigade för det mesta. Det slutade ofta inte lyckligt och kvinnorna fick klara sin egen Här får vi följa mansrollens olika ideal från 1500-talet och framåt. 1600-talsmannen var aldrig hemma utan krigade för det mesta. Det slutade ofta inte lyckligt och kvinnorna fick klara sin egen
1700-talsmannen var en man, fåfäng med stiliga kläder och gillade inte att arbeta om man var rik och hade tillgångar. Han roade sig, läste poesi och hade gråtfest. En 1700-talsman skulle gråta. 1700-talsmannen var en man, fåfäng med stiliga kläder och gillade inte att arbeta om man var rik och hade tillgångar. Han roade sig, läste poesi och hade gråtfest. En 1700-talsman skulle gråta.
Nej, ligga på divanen och äta praliner och vältra sig i överdåd var den rike 1700-talsmannens roll. Nej, ligga på divanen och äta praliner och vältra sig i överdåd var den rike 1700-talsmannens roll.
Sedan landar vi i vår egen tid. Vår fantastiska guide berättar om den feministiska revolutionen då männen började köra barnvagnen och fick föräldrapenning. Å andra sidan kom senare ett mera Sedan landar vi i vår egen tid. Vår fantastiska guide berättar om den feministiska revolutionen då männen började köra barnvagnen och fick föräldrapenning. Å andra sidan kom senare ett mera
Sedan tar min gamla Arbetskamrat och jag adjö av Skårhults slott och åker tillbaka till Burlöv. Sedan tar min gamla Arbetskamrat och jag adjö av Skårhults slott och åker tillbaka till Burlöv.
Tillbaka i stan hamnade vi på Vänsterns valfest i en liten kvarterslokal i en av Malmös kranskommuner. Vädret blev inte det bästa och vi hamnade mitt i en rejäl storm med slagregn. Vi hade lite Tillbaka i stan hamnade vi på Vänsterns valfest i en liten kvarterslokal i en av Malmös kranskommuner. Vädret blev inte det bästa och vi hamnade mitt i en rejäl storm med slagregn. Vi hade lite
Men nejdå. På scenen underhöll ett band i Wilmer X -stil. Men nejdå. På scenen underhöll ett band i Wilmer X -stil.
Och sedan blev det lite valtal. Och sedan blev det lite valtal.
Och så kom Mikael Wiehe. Det var verkligen lite otippat att gå på en gratiskonsert med Mikael Wiehe för ca 50 personer. Här kommer Maken att säga ett och annat. Han skulle aldrig underlåta sig Och så kom Mikael Wiehe. Det var verkligen lite otippat att gå på en gratiskonsert med Mikael Wiehe för ca 50 personer. Här kommer Maken att säga ett och annat. Han skulle aldrig underlåta sig
Men vad jag än tycker om hans musik är jag imponerad av att han fortfarande har en bra sångröst och spelar bra gitarr. Men vad jag än tycker om hans musik är jag imponerad av att han fortfarande har en bra sångröst och spelar bra gitarr.
Han verkar vara en snäll gammal gubbe som trivdes att spela sina slagdängor i ett förhållandevis intimt sammanhang. Och han gav en konsert på över en timme. Det kan han i alla fall ha heder för Han verkar vara en snäll gammal gubbe som trivdes att spela sina slagdängor i ett förhållandevis intimt sammanhang. Och han gav en konsert på över en timme. Det kan han i alla fall ha heder för
När det är klart och vi kommer ut i miljonprogramsområdet har det slutat regna, det har klarnat och solen har tittat fram. När det är klart och vi kommer ut i miljonprogramsområdet har det slutat regna, det har klarnat och solen har tittat fram.
Sedan går vi hemåt till Arbetskamraten i skymningen. Sedan går vi hemåt till Arbetskamraten i skymningen.
På valfestmötet fick vi också varsin goodiebag med olika användbara saker. T.ex. en regnponcho och en disktrasa. På valfestmötet fick vi också varsin goodiebag med olika användbara saker. T.ex. en regnponcho och en disktrasa.
Så blev det middag. Arbetskamraten lagar god mat. I kväll blir det kycklingbiffar med sötpotatislåda, sallad och en god grön sås. Så blev det middag. Arbetskamraten lagar god mat. I kväll blir det kycklingbiffar med sötpotatislåda, sallad och en god grön sås.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/8/25/