Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

August 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
7
16
20
 
 
 

September 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
9
27
 

26 August 2018

Godmorgon Skåne! I dag skiner solen, men det är lite kallt. Godmorgon Skåne! I dag skiner solen, men det är lite kallt.
Vi åker norrut för att gå på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i sällskap med Arbetskamratens Mamma.. Vi åker norrut för att gå på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i sällskap med Arbetskamratens Mamma..
Det här ska bli en riktig flowershow. Det här ska bli en riktig flowershow.
På sådana här tillställningar får man en hint om trädgårdsmodet för tillfället. Här uppvisas ett antal miniträdgårdar t.ex. Dockskåpsstorlek, så att säga. På sådana här tillställningar får man en hint om trädgårdsmodet för tillfället. Här uppvisas ett antal miniträdgårdar t.ex. Dockskåpsstorlek, så att säga.
Det här är ju en typiska grej och har egentligen inte så mycket med trädgård att göra. Det här är ju en typiska grej och har egentligen inte så mycket med trädgård att göra.
Men det finns blommor och blomuppsättningar också. Men det finns blommor och blomuppsättningar också.
Jag tycker att det mera ska vara så här på trädgårdsutställing. Jag tycker att det mera ska vara så här på trädgårdsutställing.
Ja, eller så här. Ja, eller så här.
En utställare hade gjort en svart kub i trä med titthål. Där inne var trädgården. En utställare hade gjort en svart kub i trä med titthål. Där inne var trädgården.
Rudbeckior verkar vara på modet, eller beror det på att dom blommar som bäst på sensommaren? Rudbeckior verkar vara på modet, eller beror det på att dom blommar som bäst på sensommaren?
Och ettåriga Jätteverbena såg jag på många ställen. Den växten tycker jag är superfin, men ack så omständlig att dra upp som planta. Och ettåriga Jätteverbena såg jag på många ställen. Den växten tycker jag är superfin, men ack så omständlig att dra upp som planta.
Många plantskolor hade sina montrar och utställningar. Den här växten gick alla och bar på. Många plantskolor hade sina montrar och utställningar. Den här växten gick alla och bar på.
Och visst var det gott om folk i dag. Och visst var det gott om folk i dag.
Men här har jag lite svårt att gilla trädgårdstrenden. Men här har jag lite svårt att gilla trädgårdstrenden.
Vem gillar när det är mer styling och pynt i trädgården än trädgård? Retro var grejen liksom. Vem gillar när det är mer styling och pynt i trädgården än trädgård? Retro var grejen liksom.
Inne i slottet var det flera utställningar, men det hoppade vi över. Inne i slottet var det flera utställningar, men det hoppade vi över.
Fika och mat kunde man få lite överallt. Och det var kö lite överallt också. Fika och mat kunde man få lite överallt. Och det var kö lite överallt också.
Men här kommer vi till något som hör till en äkta flowershow. En tävling om den vackraste buketten. Men här kommer vi till något som hör till en äkta flowershow. En tävling om den vackraste buketten.
Snyggt. Snyggt.
Snyggare. Snyggare.
Snyggast. Snyggast.
Nu börjar vi få se en monter som är fin och i helt min smak, Nu börjar vi få se en monter som är fin och i helt min smak,
Jag är evigt förtjust i blandningen av kål och blommor Jag är evigt förtjust i blandningen av kål och blommor
Rudbeckia och solbrud. Rudbeckia och solbrud.
Solbrud. Här dör jag solbrudsdöden en liten stund. Jag älskar dom, men det är aningens för torrt i min plantering hemma. för solbrudar. Solbrud. Här dör jag solbrudsdöden en liten stund. Jag älskar dom, men det är aningens för torrt i min plantering hemma. för solbrudar.
En slags röd grönkål med solbrudar och rudbeckior. Så snyggt! En slags röd grönkål med solbrudar och rudbeckior. Så snyggt!
Rudbeckior som är snygga, trots att dom är gula. Rudbeckior som är snygga, trots att dom är gula.
Visst är det trevligt med inslag av föremål i trädgårdsmontrarna. En bikupa i halm kan passera. Visst är det trevligt med inslag av föremål i trädgårdsmontrarna. En bikupa i halm kan passera.
Men lite överpiffigt är det med cyklar i stockar. Men lite överpiffigt är det med cyklar i stockar.
För att inte tala om fuskpälsfällar i limegrönt och kristallgalas och kandelabrar. För att inte tala om fuskpälsfällar i limegrönt och kristallgalas och kandelabrar.
Och en färgtub som gul "blomfärg" väller ut ur. Det är det danska Trädgårdssällskapet som hittat på det. Och en färgtub som gul "blomfärg" väller ut ur. Det är det danska Trädgårdssällskapet som hittat på det.
Ja, så klart, så var det lite miljö-trädgårds-inovationer som permakultur och gröna väggar. Så klart kan man få in några guldfiskar i en sådant kretslopp. Ja, så klart, så var det lite miljö-trädgårds-inovationer som permakultur och gröna väggar. Så klart kan man få in några guldfiskar i en sådant kretslopp.
Danska trädgårdsällskapets plantering. Dom gillar gult. Danska trädgårdsällskapets plantering. Dom gillar gult.
Sedan går vi över bron över rhododendrondalen till Sofieros egna planteringar. Sedan går vi över bron över rhododendrondalen till Sofieros egna planteringar.
Längs muren sträcker sig en fantastisk perenn plantering med spaljerade päron och äpplen längs muren. Jag har varit här en gång tidigare med Maken och Dottern för en himla massa år sedan mitt Längs muren sträcker sig en fantastisk perenn plantering med spaljerade päron och äpplen längs muren. Jag har varit här en gång tidigare med Maken och Dottern för en himla massa år sedan mitt
Nu domineras den av sensommarblommor som Solbrud. Nu domineras den av sensommarblommor som Solbrud.
Den gången tog jag också en exakt likadan bild på vattenutkastaren i muren som den här bilden. Den gången tog jag också en exakt likadan bild på vattenutkastaren i muren som den här bilden.
Och just här tog jag en bild på Dottern sittade i den då nyanlagda victorianska trädgården med nyttoväxter blandade med blommor. Och just här tog jag en bild på Dottern sittade i den då nyanlagda victorianska trädgården med nyttoväxter blandade med blommor.
Då såg det ut så här. Då såg det ut så här.
Och i krassegången gick Maken och Dottern. Då vällde krassen ut över gången, men frågan är vad dom har gjort med krassen nu när det är en låg buxbomshäck här? Och i krassegången gick Maken och Dottern. Då vällde krassen ut över gången, men frågan är vad dom har gjort med krassen nu när det är en låg buxbomshäck här?
Växthuset fanns också förra gången, men det känns som om det är större nu. Växthuset fanns också förra gången, men det känns som om det är större nu.
Men nu blir det picknicklunch i parken bredvid springbrunnen med vattenutkastaren. Arbetskamraten har gjort en väldigt god tomatpaj i går kväll som vi hade med oss. Väldigt praktiskt eftersom man Men nu blir det picknicklunch i parken bredvid springbrunnen med vattenutkastaren. Arbetskamraten har gjort en väldigt god tomatpaj i går kväll som vi hade med oss. Väldigt praktiskt eftersom man
Men jag gillar nog Sofieros egna fina planteringar allra bäst. Men jag gillar nog Sofieros egna fina planteringar allra bäst.
Bronsfänkål är himla snyggt i stora planteringar. Bronsfänkål är himla snyggt i stora planteringar.
Och zinnia är aldrig fel. Och zinnia är aldrig fel.
Det här är en underbar sensommarrabatt! Det här är en underbar sensommarrabatt!
Men sedan blir det dahlior! Helgen efter "Den stora trädgårdfesten" är det "Dahliadag" här. Men sedan blir det dahlior! Helgen efter "Den stora trädgårdfesten" är det "Dahliadag" här.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Och nu går jag bananas på dahlior. Och nu går jag bananas på dahlior.
Det där med gröna väggar kan ju vara lite spännande. Den här är inne i ett växthus. Det där med gröna väggar kan ju vara lite spännande. Den här är inne i ett växthus.
Nedanför väggen finns en matta av Spanska flaggan  Nedanför väggen finns en matta av Spanska flaggan 
Naturligtvis finns här ett helt fält med alla möjliga ting som saluförs från kläder till trädgårdsredskap. Naturligtvis finns här ett helt fält med alla möjliga ting som saluförs från kläder till trädgårdsredskap.
Trädgårdskonst och prydnader finns det så klart massor av. En rostig fasan behöver inte jag. Jag har levande fasaner i min trädgård. Trädgårdskonst och prydnader finns det så klart massor av. En rostig fasan behöver inte jag. Jag har levande fasaner i min trädgård.
Men vem hittar jag här i ett stånd bland ylleponchos? Lite överraskande, faktiskt. Jo, min granne hemma i Byn. Hon säljer fina eget designade maskinstickade kläder, förutom ett och annat plagg i Men vem hittar jag här i ett stånd bland ylleponchos? Lite överraskande, faktiskt. Jo, min granne hemma i Byn. Hon säljer fina eget designade maskinstickade kläder, förutom ett och annat plagg i

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/8/26/