Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

September 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
9
27
 

October 2018

M
T
W
T
F
S
S
7
23
29
 
 
 
 
 

2 September 2018

Godmorgon! Solen skiner och klockan är 08.53. Godmorgon! Solen skiner och klockan är 08.53.
+17, solsken och nästan vindstilla. Det ser lovande ut. +17, solsken och nästan vindstilla. Det ser lovande ut.
Och det ser ut att kunna hålla i sig hela dagen. +22 utlovas. Och det ser ut att kunna hålla i sig hela dagen. +22 utlovas.
Så vi tar tillfället i akt att åka på Fårö. Så vi tar tillfället i akt att åka på Fårö.
Vi åker direkt upp till Ekeviken. Det är i princip folktomt. Så här är Fårö som bäst. Vi åker direkt upp till Ekeviken. Det är i princip folktomt. Så här är Fårö som bäst.
Jag känner på vattnet. Jag känner på vattnet.
Maken badar. Maken badar.
Här är bildbeviset för att jag badat fötterna. Här är bildbeviset för att jag badat fötterna.
Här är en nybadad Make. Här är en nybadad Make.
Men det börjar dra i hop sig till lunch nu efter badet. Men det börjar dra i hop sig till lunch nu efter badet.
Tja, det blir så klart ett sista besök på Kuten. Tja, det blir så klart ett sista besök på Kuten.
Creperiet är tomt i dag. Creperiet är tomt i dag.
Och vår vän Creperieren och hans Fru har ledigt och får vila upp sig efter den intensiva sommarsäsongen. Och vår vän Creperieren och hans Fru har ledigt och får vila upp sig efter den intensiva sommarsäsongen.
Det är rätt tomt här på baksidan i dag också, men inte på grund av att alla vill sitta i skuggan, utan för att det är betydligt mindre gäster idag. Det är rätt tomt här på baksidan i dag också, men inte på grund av att alla vill sitta i skuggan, utan för att det är betydligt mindre gäster idag.
Jag väljer en vegansk galette med mycket sallad och lite ost. Den är fylld med tomatröra, tapenade och potatis. Det blev en klar favvo. Jag väljer en vegansk galette med mycket sallad och lite ost. Den är fylld med tomatröra, tapenade och potatis. Det blev en klar favvo.
Dottern dricker en svindyr lokalt producerad mousserande filtrerade äppelmust. Dottern dricker en svindyr lokalt producerad mousserande filtrerade äppelmust.
Nu är vi mätta och belåtna. Nu är vi mätta och belåtna.
TAck och ajö för den här sommaren, då. TAck och ajö för den här sommaren, då.
Vi tar en sväng till Ryssnäs. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ryssn%C3%A4s Här får man inte lova att förstöra stranden med stentorn, som börjar bli alltför vanligt på våra stränder här. Det Vi tar en sväng till Ryssnäs. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ryssn%C3%A4s Här får man inte lova att förstöra stranden med stentorn, som börjar bli alltför vanligt på våra stränder här. Det
Här ligger ett lambgift i strandskogen. Här ligger ett lambgift i strandskogen.
Det är en mycket vacker dag med sommarvärme. September är bästa månaden! Det är en mycket vacker dag med sommarvärme. September är bästa månaden!
På Ryssnäs ligger Engelska kyrkogården. På Ryssnäs ligger Engelska kyrkogården.
Det är onekligen en märkligt historia, som är okänt för allmänheten i regel. Inte fick jag läsa i skolan att engelsmän och fransmän i princip ockuperade Fårösund och marscherade på gatorna Det är onekligen en märkligt historia, som är okänt för allmänheten i regel. Inte fick jag läsa i skolan att engelsmän och fransmän i princip ockuperade Fårösund och marscherade på gatorna
De som dog i koleran och begravdes här besöks då och då som lägger ner kransar till deras minne. De som dog i koleran och begravdes här besöks då och då som lägger ner kransar till deras minne.
Länsstyrelsen har uppfört en hel del grillplatser längs med stränderna för att minska alla lägereldar som finns på våra stränder. Det är både trevligt och praktiskt. Dessutom minskar använ Länsstyrelsen har uppfört en hel del grillplatser längs med stränderna för att minska alla lägereldar som finns på våra stränder. Det är både trevligt och praktiskt. Dessutom minskar använ
Man ska också köra mindre bil på stränderna. Det finns massor med "vägar" och på de stränderna som har många besökare blir det också större slitage. Man ska också köra mindre bil på stränderna. Det finns massor med "vägar" och på de stränderna som har många besökare blir det också större slitage.
Vi tar en promenad längs stranden. Vi tar en promenad längs stranden.
Och medan vi går där och pratar om Biologen och Slöjdfröken så ser vi plötsligt två havskajaker ute i sjön. -Det kanske är dom som är ute och paddlar, säger jag. Ja, det var det! Och medan vi går där och pratar om Biologen och Slöjdfröken så ser vi plötsligt två havskajaker ute i sjön. -Det kanske är dom som är ute och paddlar, säger jag. Ja, det var det!
Så vi står där och pratar en stund på håll. Så vi står där och pratar en stund på håll.
Maken hittar en tysk badboll på stranden. Kanske har den guppat hela vägen hit från Tyskland. Maken spar den och tänker ge den till Pojken. Maken hittar en tysk badboll på stranden. Kanske har den guppat hela vägen hit från Tyskland. Maken spar den och tänker ge den till Pojken.
Man kan tro att det är folktomt på ön i dag, men icke. Det är så mycket folk här att vi inte får plats på färjan och får stå i Broa och vänta på nästa en halvtimme senare. Man kan tro att det är folktomt på ön i dag, men icke. Det är så mycket folk här att vi inte får plats på färjan och får stå i Broa och vänta på nästa en halvtimme senare.
Men nu stävar vi in mot färjeläget i Fårösund. Vi var först ombord. Men nu stävar vi in mot färjeläget i Fårösund. Vi var först ombord.
Det blir eftermiddagskaffe i trädgården. Det blir eftermiddagskaffe i trädgården.
Torsten har hittat en ny plats, den tomma pallkragen där vitlöksexperimentet ägde rum. Torsten har hittat en ny plats, den tomma pallkragen där vitlöksexperimentet ägde rum.
Vi är lata i dag. Det blir korv och bröd till kvällen. Jag och Maken får finska korvar från Heinola. Inte alls fel. Vi är lata i dag. Det blir korv och bröd till kvällen. Jag och Maken får finska korvar från Heinola. Inte alls fel.
Och så gick strömmen igen. För vilken gång i ordningen. Och det här blir inte det sista. Och så gick strömmen igen. För vilken gång i ordningen. Och det här blir inte det sista.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2018/9/2/