Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

February 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
4
19
25
 
 
 
 

March 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
11
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

10 February

Godmorgon! Klockan är 09.19. Inget toppenväder när man sticker ut hakan utanför dörren. Lite ljusare och tunnare moln är det i alla fall. Godmorgon! Klockan är 09.19. Inget toppenväder när man sticker ut hakan utanför dörren. Lite ljusare och tunnare moln är det i alla fall.
Hela +4 grader just nu enligt prognosen. Frisk bris, jo jag tackar jag. Hela +4 grader just nu enligt prognosen. Frisk bris, jo jag tackar jag.
Men var så säker. Då kommer det regn. Men var så säker. Då kommer det regn.
Jag tar mig ut i alla fall. Jag hoppas att jag kan gå Värnesvägen ner till hamnen utan att dratta på arslet. Jag tar mig ut i alla fall. Jag hoppas att jag kan gå Värnesvägen ner till hamnen utan att dratta på arslet.
Och se! Där i början av vägen har det röjts av ett ogenomträngligt snår av slånbär och sly. Och se! Där i början av vägen har det röjts av ett ogenomträngligt snår av slånbär och sly.
Bara en liten bit längre bort är det ännu mer som är bortröjt. Bara en liten bit längre bort är det ännu mer som är bortröjt.
Kanske har det att göra med att det på andra sidan vägen har byggts en husgrund. Här ska det bli ett nytt hus. Kanske har det att göra med att det på andra sidan vägen har byggts en husgrund. Här ska det bli ett nytt hus.
På samma sida som de röjda partierna efter vägen går stigen in till den tomt mitt i skogen som alla i Röda Raden äger 1/5 var av. Där var det länge sedan jag gick. På samma sida som de röjda partierna efter vägen går stigen in till den tomt mitt i skogen som alla i Röda Raden äger 1/5 var av. Där var det länge sedan jag gick.
Nu är tiden här då grusvägarna på Gotland löses upp och blandar sig med skridskois här och där. Is och lera på samma gång, alltså. Åtminstone om temperaturerna ligger över nollan. Nu är tiden här då grusvägarna på Gotland löses upp och blandar sig med skridskois här och där. Is och lera på samma gång, alltså. Åtminstone om temperaturerna ligger över nollan.
I hamnen ser det ut som vanligt. Fast utan snö då. I hamnen ser det ut som vanligt. Fast utan snö då.
Inte en båt i sikte. Inte en båt i sikte.
Och isen ligger, fast kvaliteten är inte för skridsko utan för isjakt. Och isen ligger, fast kvaliteten är inte för skridsko utan för isjakt.
När jag går hamnbacken upp hör ett, endast ett, kackel, men jag ser ingen gås. Men det kanske var en ensam spanare. Snart ska dom anlända igen, grågässen, enligt tidtabellen. När jag går hamnbacken upp hör ett, endast ett, kackel, men jag ser ingen gås. Men det kanske var en ensam spanare. Snart ska dom anlända igen, grågässen, enligt tidtabellen.
Ja, det var en god middag. Den glömde jag att fotografera. Ja, det var en god middag. Den glömde jag att fotografera.
Efter middagen är det dags att börja trädgårdsarbeta på allvar. Jag sår paprika och chili. Jag försöker hålla i mig och inte så för mycket. Jag får lätt ett plantöverskott. Efter middagen är det dags att börja trädgårdsarbeta på allvar. Jag sår paprika och chili. Jag försöker hålla i mig och inte så för mycket. Jag får lätt ett plantöverskott.
Nu får dom stå där och gro. Om en vecka borde paprikorna och chilisarna börja titta upp. Nu får dom stå där och gro. Om en vecka borde paprikorna och chilisarna börja titta upp.
Vi gör varma mackor i kväll: formbröd (i det här fallet Pågens skivade levain), smör, en halv banan per macka, skivad på längden, en del currypulver ovanpå bananerna, gräddost. That´s it! U Vi gör varma mackor i kväll: formbröd (i det här fallet Pågens skivade levain), smör, en halv banan per macka, skivad på längden, en del currypulver ovanpå bananerna, gräddost. That´s it! U

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/2/10/