Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

February 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
4
19
25
 
 
 
 

March 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
11
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

16 February

Godmorgon! Det ser lovande ut. Solen är uppe och det ser ut att bli en strålande dag. Klockan är 08.39 Godmorgon! Det ser lovande ut. Solen är uppe och det ser ut att bli en strålande dag. Klockan är 08.39
Enligt Sjöräddarnas prognos ska det var +6 och inte allt för mycket vind. Enligt Sjöräddarnas prognos ska det var +6 och inte allt för mycket vind.
Det ska bli en solig dag, men kanske regn i morgon. Och det ska bli mycket milt väder, ja rent av varmt. Det ska bli en solig dag, men kanske regn i morgon. Och det ska bli mycket milt väder, ja rent av varmt.
Men det är faktiskt varmare än så. Jag återställer termometern för nu ska det bli spännande att se hur varm den här dagen blir. Men det är faktiskt varmare än så. Jag återställer termometern för nu ska det bli spännande att se hur varm den här dagen blir.
Vi åker till Mamma i Slite. I dag ska vi göra några ärenden åt henne på byn. Vi åker till Mamma i Slite. I dag ska vi göra några ärenden åt henne på byn.
Och hon bjuder på lunch. Det blir lammsmäckar, potatis och grönsaker. Lammsmäckar är alltid gott. Och hon bjuder på lunch. Det blir lammsmäckar, potatis och grönsaker. Lammsmäckar är alltid gott.
Och lite björnbär och hallonsorbet till efterrätt. Och lite björnbär och hallonsorbet till efterrätt.
Sedan stannar vi en stund och pratar om ditt och datt. Sedan stannar vi en stund och pratar om ditt och datt.
När vi kommer hem har solen inte hunnit gå ner. Det är fantastiskt väder och vår i luften. Katterna är helt förvirrade. När vi kommer hem har solen inte hunnit gå ner. Det är fantastiskt väder och vår i luften. Katterna är helt förvirrade.
Torsten och Gösta är annars väldigt "vaktiga" och tar ett patrulleringspass var. Särskilt Torsten är mycket noggrann. Torsten och Gösta är annars väldigt "vaktiga" och tar ett patrulleringspass var. Särskilt Torsten är mycket noggrann.
Jag hinner gå en liten sväng innan solen dyker ner bakom skogen. Jag hinner gå en liten sväng innan solen dyker ner bakom skogen.
Men se här! Det har röjts ännu mer ogenomträngliga slånbärssnår vid korsningen mellan vår gata och Värnesvägen mittemot Klippstugan. Men se här! Det har röjts ännu mer ogenomträngliga slånbärssnår vid korsningen mellan vår gata och Värnesvägen mittemot Klippstugan.
Jo, jag vet att det finns massor med tomter längs en bra bit ner Värnesvägen. De blir kanske lite mer försäljningmässiga om man hugger ner lite och röjer på dom. Det ska bli spännande att se Jo, jag vet att det finns massor med tomter längs en bra bit ner Värnesvägen. De blir kanske lite mer försäljningmässiga om man hugger ner lite och röjer på dom. Det ska bli spännande att se
Och strax öster om där man röjt på tomterna går stigen in mot den tomt som alla som bor i Röda Raden äger 1/5 av. En gång i tiden kunde man se spår av vägen här tills den slutligen återtog Och strax öster om där man röjt på tomterna går stigen in mot den tomt som alla som bor i Röda Raden äger 1/5 av. En gång i tiden kunde man se spår av vägen här tills den slutligen återtog
Jag går stigen fram och och kliver in genom granar, vildrosor och slån. Här är en del av tomten. Jag går stigen fram och och kliver in genom granar, vildrosor och slån. Här är en del av tomten.
Här är en del av tomten. Här är en del av tomten.
Och här och var ligger det en cementplatta eller stenar från grunden övervuxna med mossa. Och här och var ligger det en cementplatta eller stenar från grunden övervuxna med mossa.
Sören var ju en alldeles speciell katt, som gärna gick med på promenad med en uthållighet som jag aldrig sett hos en katt. Den här rundan är drygt 0,5 km och den gick han gärna tillsammans med Sören var ju en alldeles speciell katt, som gärna gick med på promenad med en uthållighet som jag aldrig sett hos en katt. Den här rundan är drygt 0,5 km och den gick han gärna tillsammans med
Så småningom kommer man fram till vårt reningsverk. En gång i tiden var det inte särskilt avancerat, men nu har vi ett fint reningsverk. Den som hittat Tant Tagg-huset på Google Earth eller någ Så småningom kommer man fram till vårt reningsverk. En gång i tiden var det inte särskilt avancerat, men nu har vi ett fint reningsverk. Den som hittat Tant Tagg-huset på Google Earth eller någ
Och en gång i tiden var det bara en spång här och ett djupt dike med massor av vatten, nu leds det i ett rör och det är en ordentlig övergång. Och en gång i tiden var det bara en spång här och ett djupt dike med massor av vatten, nu leds det i ett rör och det är en ordentlig övergång.
Och en gång i tiden var det bara en spång här och ett djupt dike med massor av vatten, nu leds det i ett rör och det är en ordentlig övergång. Och en gång i tiden var det bara en spång här och ett djupt dike med massor av vatten, nu leds det i ett rör och det är en ordentlig övergång.
Jag viker av ner i höjd med vårt hus. Ja, här var det en gång en fin skog, nu är den nerhuggen och man kan se likboden där nere till höger på kalhygget. Jag viker av ner i höjd med vårt hus. Ja, här var det en gång en fin skog, nu är den nerhuggen och man kan se likboden där nere till höger på kalhygget.
Ja, det blev ett kalhygge här och en stor grop; den misslyckade kräftdammen, ni minns. Ja, det blev ett kalhygge här och en stor grop; den misslyckade kräftdammen, ni minns.
Och framme vid likboden ser det nästan ut som det har gjort sedan den en varm julinatt brann. Och framme vid likboden ser det nästan ut som det har gjort sedan den en varm julinatt brann.
Likboden har alltid varit ett tillhåll för socknens ungdomar. Redan på 70-talet, har i dag vuxna män tjuvrökt och druckit mellanöl. Även efter branden har likboden besökts av ungdomar. Företr Likboden har alltid varit ett tillhåll för socknens ungdomar. Redan på 70-talet, har i dag vuxna män tjuvrökt och druckit mellanöl. Även efter branden har likboden besökts av ungdomar. Företr
Ja, fram till likboden är stigen i alla fall kvar. Där borta skymtar taket på vårt hus. Ja, fram till likboden är stigen i alla fall kvar. Där borta skymtar taket på vårt hus.
Det enda man kan tacka kalhygget vid kräftdammen är att vi får lite sned kvällssol så här års när solen står så lågt. Det enda man kan tacka kalhygget vid kräftdammen är att vi får lite sned kvällssol så här års när solen står så lågt.
Och där är ju Maken som står där och rör runt i sin kompost. Och där är ju Maken som står där och rör runt i sin kompost.
Det är extremt vårlikt och varmt denna fina eftermiddag. Det är extremt vårlikt och varmt denna fina eftermiddag.
Och det växer kaipar i en kompost. Gröna och fina. Och det växer kaipar i en kompost. Gröna och fina.
Och vi har snödroppar! Våren är här. Och vi har snödroppar! Våren är här.
Och vi har snödroppar! Våren är här. Och vi har snödroppar! Våren är här.
Ikväll blir det ost, vin och oliver, men först blir det eftermiddagskaffe. Jag köpte hembakt och färsk baklava och en liten småkaka, som påminner om de nordafrikanska vaniljhornen. Ikväll blir det ost, vin och oliver, men först blir det eftermiddagskaffe. Jag köpte hembakt och färsk baklava och en liten småkaka, som påminner om de nordafrikanska vaniljhornen.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/2/16/