Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

February 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
4
19
25
 
 
 
 

March 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
11
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

22 February

Godmorgon! Ännu en relativt tidig morgon. Det är fredag och solen är på väg upp. Klockan är 06.47. Godmorgon! Ännu en relativt tidig morgon. Det är fredag och solen är på väg upp. Klockan är 06.47.
Men det är kallt. Men det är kallt.
Det blir en kall och solig dag med mulet och varmare mot kvällen. Det blir en kall och solig dag med mulet och varmare mot kvällen.
Tulpanerna ser bra ut fortfarande. Tulpanerna ser bra ut fortfarande.
Det är oundvikligt att visa lite överexponerad tulpanporr. Nu är dom ju för jäkla vackra. Det är oundvikligt att visa lite överexponerad tulpanporr. Nu är dom ju för jäkla vackra.
Och näckrostulpaner doftar, faktiskt. Och näckrostulpaner doftar, faktiskt.
Anledningen till att jag fick stiga upp så tidigt är att jag ska hit till sjukgymnastiken i Slite. Jag har ju tennisarmbåge och bursiter vid höfterna. Anledningen till att jag fick stiga upp så tidigt är att jag ska hit till sjukgymnastiken i Slite. Jag har ju tennisarmbåge och bursiter vid höfterna.
Besöket hos sjukgymnasten tog ju inte lång tid. Däremot tar det lång tid för mig att få komma hem. Därför tar jag en promenad i Slite för att fördriva tiden. Slite har egentligen ett oförtj Besöket hos sjukgymnasten tog ju inte lång tid. Däremot tar det lång tid för mig att få komma hem. Därför tar jag en promenad i Slite för att fördriva tiden. Slite har egentligen ett oförtj
Väl uppe i backen så kan man se ett av Slites landmärken, vattentornet. Väl uppe i backen så kan man se ett av Slites landmärken, vattentornet.
Det andra landmärket kan man nog säga att Cementa är Det andra landmärket kan man nog säga att Cementa är
Här uppe på krönet av backen ligger lostutkiken. Redan på 1500-talet var här en lotsutkik. Här uppe på krönet av backen ligger lostutkiken. Redan på 1500-talet var här en lotsutkik.
Och härifrån ser man ut över Östersjön med öarna Enholmen och Asunden. Asunden syns knappt, det är en låglänt ö med många raukar. På Enholmen finns Karlsvärds fästning som började bygga Och härifrån ser man ut över Östersjön med öarna Enholmen och Asunden. Asunden syns knappt, det är en låglänt ö med många raukar. På Enholmen finns Karlsvärds fästning som började bygga
Ja, och så ligger här uppe även en väderkvarn. Den är ju också ett av Slites landmärken.Kvarnen har anor från mitten av 1600-talet. Ja, och så ligger här uppe även en väderkvarn. Den är ju också ett av Slites landmärken.Kvarnen har anor från mitten av 1600-talet.
Jag tar den korta rundan över Lillungsrev. Här har det också funnits befästningsverk också sedan medeltiden och även på 1600-talet. Jag tar den korta rundan över Lillungsrev. Här har det också funnits befästningsverk också sedan medeltiden och även på 1600-talet.
Jag går förbi den tomma badstranden. Slite har sin fina sandstrand i princip mitt i byn. När vi bodde i samhället kunde man höra från havet när det stormade. Jag går förbi den tomma badstranden. Slite har sin fina sandstrand i princip mitt i byn. När vi bodde i samhället kunde man höra från havet när det stormade.
Jag hinner med en liten sväng i hamnen innan det är dags att åka hem. Jag går ner dit genom hotellparken. Jag hinner med en liten sväng i hamnen innan det är dags att åka hem. Jag går ner dit genom hotellparken.
I hamnen ligger till vänster ett litet sjöfartsmuseum och byggnaden som i dag heter Kajutan och ägs av Slite båtklubb. En gång i tiden var det kolerasjukhus ute på ön Asunden. Eftersom den är I hamnen ligger till vänster ett litet sjöfartsmuseum och byggnaden som i dag heter Kajutan och ägs av Slite båtklubb. En gång i tiden var det kolerasjukhus ute på ön Asunden. Eftersom den är
Det biter i kinderna i dag. Det biter i kinderna i dag.
I hamnen finns också Kustbevakningen stationerad. I hamnen finns också Kustbevakningen stationerad.
I dag är det verkligen inte många fiskebåtar. Lite fiske bedrivs fortfarande, men faktiskt var det fler båtar och fler fiskare i hamnen i slutet på 80-talet. Då gick man bara ner dit och handlad I dag är det verkligen inte många fiskebåtar. Lite fiske bedrivs fortfarande, men faktiskt var det fler båtar och fler fiskare i hamnen i slutet på 80-talet. Då gick man bara ner dit och handlad
Jag är hemma vid lunchtid igen. När Maken kommer hem, så fikar vi och sedan går jag en promenad upp mot Fardume medan solen går ner. Jag är hemma vid lunchtid igen. När Maken kommer hem, så fikar vi och sedan går jag en promenad upp mot Fardume medan solen går ner.
Det är en kall och vacker kväll och jag hoppas jag hinner göra det jag ska innan det blir alltför mörkt. Det är en kall och vacker kväll och jag hoppas jag hinner göra det jag ska innan det blir alltför mörkt.
I dag har jag lovat att långrasta Stickan, eftersom hans husse och matte kommer hem så sent i dag. Hans extramatte, Tanten med Tryckluftsborren, är numera snart 90 och går allt sämre och kan inte I dag har jag lovat att långrasta Stickan, eftersom hans husse och matte kommer hem så sent i dag. Hans extramatte, Tanten med Tryckluftsborren, är numera snart 90 och går allt sämre och kan inte
Stickan och jag går upp på berget vid Sören Norrbys källare i Fardume och vi gillar att gå i skogen båda två. Stickan och jag går upp på berget vid Sören Norrbys källare i Fardume och vi gillar att gå i skogen båda två.
Det är himla vackert över Fardume träsk. Nedanför Stickan och mig ligger ett gammalt stenbrott i vanlig ordning i det här berget. Det är himla vackert över Fardume träsk. Nedanför Stickan och mig ligger ett gammalt stenbrott i vanlig ordning i det här berget.
Det blev lite mörkt på slutet, men det gick bra ändå. Det blev en 3 km lång skogsrunda. På hemvägen längs Fardumevägen var det så mörkt att jag ändå satte på mig en reflex. När jag komm Det blev lite mörkt på slutet, men det gick bra ändå. Det blev en 3 km lång skogsrunda. På hemvägen längs Fardumevägen var det så mörkt att jag ändå satte på mig en reflex. När jag komm
Och i kväll är det sista På Spåret. Mitt lag vann i finalen! Och i kväll är det sista På Spåret. Mitt lag vann i finalen!
Vi hade flyt. Mycket tack vare Maken som klarade alla resor på 6 poäng. Den här säsongen har det gått riktigt bra förr oss. Vi hade flyt. Mycket tack vare Maken som klarade alla resor på 6 poäng. Den här säsongen har det gått riktigt bra förr oss.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/2/22/