Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

March 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
11
21
 

April 2019

M
T
W
T
F
S
S
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 

19 March

Godmorgon! I dag är det snö på riktigt. Klockan är 05.56. Jag är uppe med tuppen. Godmorgon! I dag är det snö på riktigt. Klockan är 05.56. Jag är uppe med tuppen.
Men det är kallt. Bara +1 just nu. Men det är kallt. Bara +1 just nu.
I dag blir det aprilväder. I dag blir det aprilväder.
Maken och jag åker till bassängen i Fårösund. Maken och jag åker till bassängen i Fårösund.
När vi simmat klart åker Maken till jobbet i Lärbro och släpper av mig hos Barnmorskan på vägen. När vi simmat klart åker Maken till jobbet i Lärbro och släpper av mig hos Barnmorskan på vägen.
Inne i huset låg Signe och sov. Nu tittar hon yrvaket på mig. Inne i huset låg Signe och sov. Nu tittar hon yrvaket på mig.
Det här är tuppen Georg. Det här är tuppen Georg.
Georg är mycket trevlig och social. Man kan ha ett långt och trevligt samtal med honom. Sätter man sig på huk och pratar med Georg så svarar han. Georg är mycket trevlig och social. Man kan ha ett långt och trevligt samtal med honom. Sätter man sig på huk och pratar med Georg så svarar han.
Han är en riktigt stilig kille. Han är en riktigt stilig kille.
På BB skyddar de två hönsmammorna sina små. På BB skyddar de två hönsmammorna sina små.
Men en liten ljus kyckling är nyfiken nog att titta fram. Men en liten ljus kyckling är nyfiken nog att titta fram.
Det där aprilvädret är över mig när jag går hem. Det blåser ordentligt och när jag går på vägen hör jag lärkan i snöblask och friska vindar. Det där aprilvädret är över mig när jag går hem. Det blåser ordentligt och när jag går på vägen hör jag lärkan i snöblask och friska vindar.
Nu har jag gått en tredjedel av sträckan hem i det sämsta promenadvädret. Nu har jag gått en tredjedel av sträckan hem i det sämsta promenadvädret.
Nu är det dags att fortsätta att städa bland alla grejor. Bokhyllan blev rensad, dammad och tillsnyggad. Nu är det dags att fortsätta att städa bland alla grejor. Bokhyllan blev rensad, dammad och tillsnyggad.
I kväll har vi åkt till Svenskbybogården i Roma. Vi är några som lagar mat från Gammelsvenskby. Det var något vi gjorde förra våren också. Nu är det dags igen. I dag ska vi laga Alleskar. I kväll har vi åkt till Svenskbybogården i Roma. Vi är några som lagar mat från Gammelsvenskby. Det var något vi gjorde förra våren också. Nu är det dags igen. I dag ska vi laga Alleskar.
Maken och en annan svenskbyboättling steker fläsk och lök, kokar potatis och degstrimlor till Alleskar. Maken och en annan svenskbyboättling steker fläsk och lök, kokar potatis och degstrimlor till Alleskar.
Den färdiga anrättningen ser ut så här. Den färdiga anrättningen ser ut så här.
En avlägsen släkting till Maken har gjort en deg till piroger En avlägsen släkting till Maken har gjort en deg till piroger
Jag kavlar och bakar ut pirogerna. Det är kålpiroger. De har jag inte ätit på länge. Förr var dom vanliga också i Finland. Och dom såg exakt likadana ut. Jag kavlar och bakar ut pirogerna. Det är kålpiroger. De har jag inte ätit på länge. Förr var dom vanliga också i Finland. Och dom såg exakt likadana ut.
Nu ska de färdiga kålpirogerna gräddas i ugnen. Nu ska de färdiga kålpirogerna gräddas i ugnen.
Det blir en sen, men god middag med Alleskar. Vi har ketchup från grannbyn till Gammelsvenskby. Där finns en ketchupfabrik, som sysselsätter många bybor. Ketchupen är faktiskt väldigt god. Smaka Det blir en sen, men god middag med Alleskar. Vi har ketchup från grannbyn till Gammelsvenskby. Där finns en ketchupfabrik, som sysselsätter många bybor. Ketchupen är faktiskt väldigt god. Smaka
Så blir det kålpirog med smetana, ja jag tror det var creme fraiche just idag. Men vill man vara korrekt är det nog smetana. Så blir det kålpirog med smetana, ja jag tror det var creme fraiche just idag. Men vill man vara korrekt är det nog smetana.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/3/19/