Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

March 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
11
21
 

April 2019

M
T
W
T
F
S
S
17
23
29
 
 
 
 
 
 

4 March 2019

Godmorgon Estland! Godmorgon Estland!
Väckarklockan ringde inte. När vi vaknar upptäcker jag att mobilens klocka inte har ställt om sig till Estländsk tid. Så när vi vaknar är klockan 8.30 istället för 7.30, som vi tänkt oss. D Väckarklockan ringde inte. När vi vaknar upptäcker jag att mobilens klocka inte har ställt om sig till Estländsk tid. Så när vi vaknar är klockan 8.30 istället för 7.30, som vi tänkt oss. D
Jag har inte förväntat mig något vidare väder, men här ser det ut att vara baltgrått som det brukar vara i Baltikum så här års. Jag har inte förväntat mig något vidare väder, men här ser det ut att vara baltgrått som det brukar vara i Baltikum så här års.
När vi installerat oss på vårt hotell mitt i centrala Tallin, går vi ut på stan för att leta rätt på ett café. Det är dags för en kopp kaffe till. När vi installerat oss på vårt hotell mitt i centrala Tallin, går vi ut på stan för att leta rätt på ett café. Det är dags för en kopp kaffe till.
Vi hittar motsvarigheten till Espresso House alldeles runt hörnet. Vi hittar motsvarigheten till Espresso House alldeles runt hörnet.
Och i Estland får man också alltid alldeles förträffligt färskbryggt kaffe. Och i Estland får man också alltid alldeles förträffligt färskbryggt kaffe.
Sedan är vi redo för att se oss om i centrala Tallin. Sedan är vi redo för att se oss om i centrala Tallin.
Vi närmar oss Gamla Stan, så klart. Tyvärr är det nästan det enda jag sett av Tallin tidigare, förutom busstationen och en stor marknad i andra änden av stan. Vi närmar oss Gamla Stan, så klart. Tyvärr är det nästan det enda jag sett av Tallin tidigare, förutom busstationen och en stor marknad i andra änden av stan.
Men först en tur på den lilla marknaden utanför Gamla Stan. Men först en tur på den lilla marknaden utanför Gamla Stan.
Här säljs maskinstickade vantar för 15 Euro. Här säljs maskinstickade vantar för 15 Euro.
Bondfrun kollar koftor. Stickdamerna är lite lätt desperata så här i lågsäsong och prutar redan innan man frågat efter priset. Nej, det var inget för oss här. Bondfrun kollar koftor. Stickdamerna är lite lätt desperata så här i lågsäsong och prutar redan innan man frågat efter priset. Nej, det var inget för oss här.
Vi går in genom Viruporten. Vi går in genom Viruporten.
Men eftersom vi redan är hungriga går vi in på första ställe där det ser ut att kunna serveras lite lunchmat som inte är svindyrt. Här är ett trevligt café där de bakar och lagar maten i et Men eftersom vi redan är hungriga går vi in på första ställe där det ser ut att kunna serveras lite lunchmat som inte är svindyrt. Här är ett trevligt café där de bakar och lagar maten i et
Stilen här är en blandning av estnisk, rustik och lantlig stil och steam-punk. Ja, det här är en tant-på-toalett-bild. Det var ju länge sedan. Stilen här är en blandning av estnisk, rustik och lantlig stil och steam-punk. Ja, det här är en tant-på-toalett-bild. Det var ju länge sedan.
Det blir en riktigt god sallad med getost, gulbetor, små bitar knaprigt flatbread, pumpafrön och jordgubbar.  Det blir en riktigt god sallad med getost, gulbetor, små bitar knaprigt flatbread, pumpafrön och jordgubbar. 
Nu är vi mitt i turistfällan. Men det är himla fint här. Nu är vi mitt i turistfällan. Men det är himla fint här.
Vi fortsätter förbi medeltidskrogen Old Hansa upp mot Rådhusplatsen. Vi fortsätter förbi medeltidskrogen Old Hansa upp mot Rådhusplatsen.
Och det är fint här också. Trots att det är en kall dag i mars samlas det några turister här, förutom oss. Och det är fint här också. Trots att det är en kall dag i mars samlas det några turister här, förutom oss.
Vi fortsätter in i den lilla gränden som man inte tror är en gränd. Vi fortsätter in i den lilla gränden som man inte tror är en gränd.
St. Katarinas passage heter gränden. Här har det legat ett kloster för mycket länge sedan. Vägg i vägg ligger det nutida nunneklostret. St. Katarinas passage heter gränden. Här har det legat ett kloster för mycket länge sedan. Vägg i vägg ligger det nutida nunneklostret.
I den här gränden har många konsthantverkare sina verkstäder, ateljéer och butiker. Här finns mycket fint att titta på I den här gränden har många konsthantverkare sina verkstäder, ateljéer och butiker. Här finns mycket fint att titta på
Keramik är rätt typiskt Estland förutom stickat, tovat och slöjdat i trä. Keramik är rätt typiskt Estland förutom stickat, tovat och slöjdat i trä.
Jag är kanske inte så förtjust i keramik, fast jag absolut inte tycker illa om det, men här fanns många vackra saker, faktiskt. Jag är kanske inte så förtjust i keramik, fast jag absolut inte tycker illa om det, men här fanns många vackra saker, faktiskt.
Bondfrun fastnar för en fin tvålkopp. (Det visar sig lite senare att den fina tvålkoppen gick ett tragiskt öde till mötes. Kassen som tvålkoppen låg i slank ur näven och ner i ett stengolv och Bondfrun fastnar för en fin tvålkopp. (Det visar sig lite senare att den fina tvålkoppen gick ett tragiskt öde till mötes. Kassen som tvålkoppen låg i slank ur näven och ner i ett stengolv och
Sedan är det dags för eftermiddagskaffe. Vi går till det anrika konditoriet Majasmokk i Gamla Stan. Hit ville jag gå med Maken för några år sedan, medan vi väntade på att båten skulle gå p
När man är i Estland är det nödvändigt att äta en vallmofröbulle. Bondfrun tar en äppelkaka. När man är i Estland är det nödvändigt att äta en vallmofröbulle. Bondfrun tar en äppelkaka.
Det är ett mycket trevligt café. det här. Jag älskar verkligen inredningen. Det är ett mycket trevligt café. det här. Jag älskar verkligen inredningen.
Jodå, det finns vackra jugendhus i Tallinn också, men de är inte lika många och inte lika häftiga som Rigas. Jodå, det finns vackra jugendhus i Tallinn också, men de är inte lika många och inte lika häftiga som Rigas.
Nu har vi gjort Gamla Stan och det är dags att dra sig mot hotellet och vila lite. Det här är Tallinns gamla medeltida rådhus. Nu har vi gjort Gamla Stan och det är dags att dra sig mot hotellet och vila lite. Det här är Tallinns gamla medeltida rådhus.
På väg mot Viruporten hittar vi en gatumusiker som spelar helt osannolikt vackert på sina metalltrummor, som kan åstadkomma de mest osannolika ljud när de blir elektrifierade. På väg mot Viruporten hittar vi en gatumusiker som spelar helt osannolikt vackert på sina metalltrummor, som kan åstadkomma de mest osannolika ljud när de blir elektrifierade.
Nu väntar hotellsängen. Nu väntar hotellsängen.
Det är skönt att lata sig. Jag väntar på Bondfrun som får ryggmassage och behandling för torra händer på hotellets skönhetssalong. Sedan är det min tur. Men jag ska behandla mina torra fött Det är skönt att lata sig. Jag väntar på Bondfrun som får ryggmassage och behandling för torra händer på hotellets skönhetssalong. Sedan är det min tur. Men jag ska behandla mina torra fött
Hur gick det med shoppingen då? Det är inte lika billigt som i Riga och definitivt dyrare i Gamla Stan i Tallinn. Nej, jag behövde inte de här, men vem kan motstå ett par örhängen med domherrra Hur gick det med shoppingen då? Det är inte lika billigt som i Riga och definitivt dyrare i Gamla Stan i Tallinn. Nej, jag behövde inte de här, men vem kan motstå ett par örhängen med domherrra
Jo, jag hittade ett par gammaldags nålpåträdare, som är närmast omöjligt att köpa i en affär hemma. Eftersom de är av märket Pony, går det säkert att hitta på nätet. Men nu passar jag p

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/3/4/