Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

April 2019

M
T
W
T
F
S
S
17
23
29
 
 
 
 
 
 

May 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
14
20
26
27
28
29
30
31
 
 
 

2 April 2019

Det är sol i dag igen. Det säger jag ingenting om. Klockan är 07.56 Det är sol i dag igen. Det säger jag ingenting om. Klockan är 07.56
Det är +3 grader och sydlig vind. Det är +3 grader och sydlig vind.
Det ska bli varmare under dagen, men det ska börja blåsa mer. Det ska bli varmare under dagen, men det ska börja blåsa mer.
Frampå förmiddagen tar jag cykeln till bussen. Ingen motvind i dag, tvärt om, jag har vinden i ryggen. Det är premiärturen till bussen med cykel i år. Frampå förmiddagen tar jag cykeln till bussen. Ingen motvind i dag, tvärt om, jag har vinden i ryggen. Det är premiärturen till bussen med cykel i år.
Det gick fortare än beräknat att cykla till bussen, så jag sitter en stund på bänken vid den andra busskuren vid vår hållplats och då kommer det en skock män som plockar bort snöpinnarna. De Det gick fortare än beräknat att cykla till bussen, så jag sitter en stund på bänken vid den andra busskuren vid vår hållplats och då kommer det en skock män som plockar bort snöpinnarna. De
Jag tar bussen in till stan. I dag är det provtagning på Vårdcentralen. Jag tar bussen in till stan. I dag är det provtagning på Vårdcentralen.
Men i Visby har det börja blåsa mer. Och det blåser kallt. En himla snål vind, faktiskt. Men i Visby har det börja blåsa mer. Och det blåser kallt. En himla snål vind, faktiskt.
Maken plockar upp mig i Visby och så åker vi till Roma och Svenskbybogården i dag igen. Nu ska vi laga mat från Gammelsvenskby. Här görs det en vanlig bulldeg. Maken plockar upp mig i Visby och så åker vi till Roma och Svenskbybogården i dag igen. Nu ska vi laga mat från Gammelsvenskby. Här görs det en vanlig bulldeg.
Vi använder oss av den här kokboken. Den är rätt gammal nu. Det var tur att det gjordes en bok då, innan alla tanter som var födda i Byn och kunde laga maten så som man gjorde där, ännu fanns Vi använder oss av den här kokboken. Den är rätt gammal nu. Det var tur att det gjordes en bok då, innan alla tanter som var födda i Byn och kunde laga maten så som man gjorde där, ännu fanns
Och här kokas en kyckling som ska vara en höna om det är orginal. Och här kokas en kyckling som ska vara en höna om det är orginal.
Degen jäser och sedan plattas den ut på plåt. Det ska göras två olika sorters Kakku, en bullkaka som är ett mycket typiskt kaffebröd. Degen jäser och sedan plattas den ut på plåt. Det ska göras två olika sorters Kakku, en bullkaka som är ett mycket typiskt kaffebröd.
På den ena ska det vara sylt. I det här fallet äppelmos, som är jättegott. Det går annars bra med viken sylt som helst. Min salig Svärmor tog vad hon hade till hands. Det kunde båder vara apel På den ena ska det vara sylt. I det här fallet äppelmos, som är jättegott. Det går annars bra med viken sylt som helst. Min salig Svärmor tog vad hon hade till hands. Det kunde båder vara apel
Till den andra delen vetedeg ska det vara sockerkakssmet. Det blir en ganska tjock smet. Till den andra delen vetedeg ska det vara sockerkakssmet. Det blir en ganska tjock smet.
Den fördelar man över vetedegen. Den fördelar man över vetedegen.
Till sist strör man över ribblar på båda sorterna. Det är inget annat än vanlig smulor av osötad kakdeg på smör och mjöl. Min salig Svärmor brukade strö lite socker över också. Till sist strör man över ribblar på båda sorterna. Det är inget annat än vanlig smulor av osötad kakdeg på smör och mjöl. Min salig Svärmor brukade strö lite socker över också.
Nu är Kakkun gräddad. Man skär den i fyrkantiga bitar. Kakku är någon som aldrig får saknas hos en svenskbyboättling. Nu är Kakkun gräddad. Man skär den i fyrkantiga bitar. Kakku är någon som aldrig får saknas hos en svenskbyboättling.
Nu har kycklingen kokat klart och köttet har benats ur. Kvar i grytan är kycklingbuljongen. Nu har kycklingen kokat klart och köttet har benats ur. Kvar i grytan är kycklingbuljongen.
Maken kokar nudlar och häller i köttet i soppan Maken kokar nudlar och häller i köttet i soppan
Vi hade kunnat göra egna nudlar eller köpa färsk tagliatelle, men det fick bli asiatiska äggnudlar i kväll. Huvudrätten i dag är alltså Hönssoppa med nudlar. Vi hade kunnat göra egna nudlar eller köpa färsk tagliatelle, men det fick bli asiatiska äggnudlar i kväll. Huvudrätten i dag är alltså Hönssoppa med nudlar.
Och här är en helt nybakad bit Kakku till efterrätt Och här är en helt nybakad bit Kakku till efterrätt

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/4/2/