Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

April 2019

M
T
W
T
F
S
S
17
23
29
 
 
 
 
 
 

May 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
14
20
26
27
28
29
30
31
 
 
 

20 April 2019

. .
Godmorgon! I dag är det Påskafton. Mulet och rätt varmt, känns det som. Klockan är 09.27 Godmorgon! I dag är det Påskafton. Mulet och rätt varmt, känns det som. Klockan är 09.27
+13 grader är absolut godkänt nu, speciellt när det inte blåser. +13 grader är absolut godkänt nu, speciellt när det inte blåser.
Det blir en mulen förmiddag. Och det ska bli riktigt varmt i dag. Men vi som bor vid kusten får räkna med lite kyligare temperaturer. Och resten av dagen blir dessutom solig. Det blir en mulen förmiddag. Och det ska bli riktigt varmt i dag. Men vi som bor vid kusten får räkna med lite kyligare temperaturer. Och resten av dagen blir dessutom solig.
Grabbarna har bäddat ner sig efter nattens rumlande. Gösta är på banan igen. Grabbarna har bäddat ner sig efter nattens rumlande. Gösta är på banan igen.
Mina favoriter, den kaxiga narcissen Jetfire blommar som bäst denna dag. Mina favoriter, den kaxiga narcissen Jetfire blommar som bäst denna dag.
Och blommar gör det gör det förresten överallt i våra gräsmattor. Och blommar gör det gör det förresten överallt i våra gräsmattor.
De små raringarna Tete a tete De små raringarna Tete a tete
Och Vitsippor. Och Vitsippor.
Och överallt Rödplister. Det är Rödplister överallt i år. Och överallt Rödplister. Det är Rödplister överallt i år.
Porslinshyacint. Porslinshyacint.
Och så de där förhatliga rackarna. Dom är överallt. Och så de där förhatliga rackarna. Dom är överallt.
Så var det då dags att ta fram de försvunna påskäggen. Den som känner mig kommer också i håg att för några år sedan var våra påskägg mystiskt försvunna. De var helt som bortblåsta. Det Så var det då dags att ta fram de försvunna påskäggen. Den som känner mig kommer också i håg att för några år sedan var våra påskägg mystiskt försvunna. De var helt som bortblåsta. Det
Ja, påskäggen är ett exempel på nostalgi och återbruk. Makens och mitt ägg, det gula och det gröna, inköptes vår första gemensamma påsk 1977 i vår fruktaffär i hörnet Godhemsgatan - Kung Ja, påskäggen är ett exempel på nostalgi och återbruk. Makens och mitt ägg, det gula och det gröna, inköptes vår första gemensamma påsk 1977 i vår fruktaffär i hörnet Godhemsgatan - Kung
Ja, då utför Dottern sin påskuppgift den här påsken också. Och i de rätta äggen. Ja, då utför Dottern sin påskuppgift den här påsken också. Och i de rätta äggen.
Sedan dukar vi upp all mat till påsklunchen. Sedan dukar vi upp all mat till påsklunchen.
Och jag tar fram de sista polska påskservetterna med ett litet lamm på. Nu ligger mitt ägg precis ovanpå lammet så det syns inte. Dumt nog tog jag ingen bild på bara servetten. Och jag tar fram de sista polska påskservetterna med ett litet lamm på. Nu ligger mitt ägg precis ovanpå lammet så det syns inte. Dumt nog tog jag ingen bild på bara servetten.
Ja, då var det en mandelpotatis, tapenadeägg, kallrökt lax, varmrökt lax senapsmarinerade musslor currysill och citronsill. Ja, då var det en mandelpotatis, tapenadeägg, kallrökt lax, varmrökt lax senapsmarinerade musslor currysill och citronsill.
Ja, det ser lite geggigt ut, men det är då Janssons Frestelse också. Ja, det ser lite geggigt ut, men det är då Janssons Frestelse också.
Sedan är det dags för disken. Sedan är det dags för disken.
Men den lämnar vi till Maken. Dottern och jag går på en promenad i stället. Vädret är ju fantastiskt fint. Men den lämnar vi till Maken. Dottern och jag går på en promenad i stället. Vädret är ju fantastiskt fint.
Vi går ner till hamnen. Vi går ner till hamnen.
Och ibland blir det fel när jag ska fotografera. Och ibland blir det fel när jag ska fotografera.
Jag skulle ta en bild på det här. Det är extremt lågvatten i viken. Jag har faktiskt aldrig sett så lågt vatten här. Jag skulle ta en bild på det här. Det är extremt lågvatten i viken. Jag har faktiskt aldrig sett så lågt vatten här.
Det är verkligen lågt vattenstånd. Och ett rejält högtryck. 30 cm under medelvattenståndet i Visby. Det är verkligen lågt vattenstånd. Och ett rejält högtryck. 30 cm under medelvattenståndet i Visby.
Vi går från stranden över banken mot gäddfabriken. Den lilla damm som byggts för att gäddorna ska få en plats att leka på och kunna föröka sig. Gäddorna har börjat ta slut i Östersjön. Vi går från stranden över banken mot gäddfabriken. Den lilla damm som byggts för att gäddorna ska få en plats att leka på och kunna föröka sig. Gäddorna har börjat ta slut i Östersjön.
Det är sedan meningen att gäddorna ska simma ut i havet genom den lilla bäcken under bron. Men när det är så här lågt vattenstånd blir det nog till att gäddorna få vada eller gå. Det är f Det är sedan meningen att gäddorna ska simma ut i havet genom den lilla bäcken under bron. Men när det är så här lågt vattenstånd blir det nog till att gäddorna få vada eller gå. Det är f
Här är gäddornas tummelplats. Här är gäddornas tummelplats.
Vi går hemåt igen. Vi går hemåt igen.
Dottern undrar lite över varför vi har kvar busshållplatsskylten. Det är ju åratal sedan den linjen las ner. - Så länge skylten är kvar finns det något slags hopp, säger jag. Alltså ett hop Dottern undrar lite över varför vi har kvar busshållplatsskylten. Det är ju åratal sedan den linjen las ner. - Så länge skylten är kvar finns det något slags hopp, säger jag. Alltså ett hop
Hemma är det dags för att dricka kaffe. Det är ju en strålande varm och vindstilla eftermiddag, så vi kan inta kaffet utomhus. Hemma är det dags för att dricka kaffe. Det är ju en strålande varm och vindstilla eftermiddag, så vi kan inta kaffet utomhus.
Och efterrätten också. Vi är alla mycket förtjusta i memma. En påsk utan memma är ingen påsk. Men det krävs en promenad först, för memma är mycket mäktigt. Och efterrätten också. Vi är alla mycket förtjusta i memma. En påsk utan memma är ingen påsk. Men det krävs en promenad först, för memma är mycket mäktigt.
Det här är en minnesvärd påskafton när vi kan dricka eftermiddagskaffe utomhus i solen. Det här är en minnesvärd påskafton när vi kan dricka eftermiddagskaffe utomhus i solen.
Inne vilar dagkatten Torsten ut. Nu har han loggat in för kvällen. Inne vilar dagkatten Torsten ut. Nu har han loggat in för kvällen.
Dagens toppnotering är +17, men nu går det ner mot 0:an. Det är varma dagar och kalla nätter. Dagens toppnotering är +17, men nu går det ner mot 0:an. Det är varma dagar och kalla nätter.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/4/20/