Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

April 2019

M
T
W
T
F
S
S
17
23
29
 
 
 
 
 
 

May 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
14
20
26
27
28
29
30
31
 
 
 

21 April 2019

Godmorgon! I dag är det Påskdagen. I dag uppstod Jesus, nu behöver vi inte lida längre som på Långfredagen. Klockan är 08.42. Det ser ut att bli en riktigt fin dag i dag. Godmorgon! I dag är det Påskdagen. I dag uppstod Jesus, nu behöver vi inte lida längre som på Långfredagen. Klockan är 08.42. Det ser ut att bli en riktigt fin dag i dag.
Det är inte mycket vind och +9 så här vid kusten just nu. Det är inte mycket vind och +9 så här vid kusten just nu.
Och det väntas ett dygn med både höga och låga temperaturer. Och det väntas ett dygn med både höga och låga temperaturer.
Så vi åker på utflykt. Vi börjar med en biltvätt i Visby. Alltid lika underhållande. Så vi åker på utflykt. Vi börjar med en biltvätt i Visby. Alltid lika underhållande.
Det har ju stormat på ön för en tid sedan. Det var många stora träd som föll i Stugan hos Syfröken och Vännen den gången. Syfröken ringde till Maken att det fanns en del ved som han kunde f
Det är rejäla krafter som är i gång i naturen när de liksom bara lyfter upp en hundraårig tall på det viset. Det är rejäla krafter som är i gång i naturen när de liksom bara lyfter upp en hundraårig tall på det viset.
Här ligger Makens ved. Här ligger Makens ved.
Det känns lite konstigt att vara här så här års och utan Vännen och Syfröken. Det känns lite konstigt att vara här så här års och utan Vännen och Syfröken.
Och vid boden växer det massor med blåsippor. Det är bara i vår socken det är lite färre. Och vid boden växer det massor med blåsippor. Det är bara i vår socken det är lite färre.
Och som sagt, så är det normalt med mängder med blåsippor på Gotland. Och plocka dom får man också. Och som sagt, så är det normalt med mängder med blåsippor på Gotland. Och plocka dom får man också.
Nästa stopp blir vid Heliga Kossans diversehandel. Jag har fått reda på att det nu har kommit in manskurtor med lång ärm, passande till Maken. Jag övertalar honom att köpa tre skjortor. Nästa stopp blir vid Heliga Kossans diversehandel. Jag har fått reda på att det nu har kommit in manskurtor med lång ärm, passande till Maken. Jag övertalar honom att köpa tre skjortor.
Sedan fortsätter vi söderut. Sedan fortsätter vi söderut.
Strax innan Klintehamn svänger vi av bort från kusten och inåt landet. Vi åker till Mästerbyänget. Här har vi inte varit på evigheter. Det var min salig Svärmors favoritänge. Strax innan Klintehamn svänger vi av bort från kusten och inåt landet. Vi åker till Mästerbyänget. Här har vi inte varit på evigheter. Det var min salig Svärmors favoritänge.
Det är ett av Gotlands största ängen. Det här är den hävdade delen. Karakteristiskt är alla ekar. Det är ett av Gotlands största ängen. Det här är den hävdade delen. Karakteristiskt är alla ekar.
Och karaktäristiskt är all hassel. Och karaktäristiskt är all hassel.
Vi hade tänkt luncha på kafé, men det var svårt att hitta något lämpligt café som passade logistiken i dag. Det är inte många ställen som har öppet så här års. Så vi tar med oss matsäc Vi hade tänkt luncha på kafé, men det var svårt att hitta något lämpligt café som passade logistiken i dag. Det är inte många ställen som har öppet så här års. Så vi tar med oss matsäc
Maken är ekiperad med sin nya kurta och en av de ytterst fina västarna har köpte tidigare Maken är ekiperad med sin nya kurta och en av de ytterst fina västarna har köpte tidigare
Dagens lunch. Dagens lunch.
Dagens efterrätt Dagens efterrätt
Sedan åker vi vidare. Sedan åker vi vidare.
Nästa stop blir hemma hos vår gamla Folkhögskolefröken. Nästa stop blir hemma hos vår gamla Folkhögskolefröken.
Hon är inte bara Fröken utan Konstnär också. I sin lada har hon ett galleri, där hon visar sina egna verk och andra konstnärers tavlor. Hon är inte bara Fröken utan Konstnär också. I sin lada har hon ett galleri, där hon visar sina egna verk och andra konstnärers tavlor.
Hon har nog alltid varit en landkskapsmålare, men nu blir det allt mer fantasifullt, vilt och lite naivt. Hon har nog alltid varit en landkskapsmålare, men nu blir det allt mer fantasifullt, vilt och lite naivt.
Och hon har en obändig lust att utforska form och färg. Och hon har en obändig lust att utforska form och färg.
Jag tycker faktiskt mer om hennes tavlor som hon gör som 80-åring än de hon gjorde som ung. Den här gillar jag. Den får mig att tänka på Blå Moskeén i Istanbul. Jag tycker faktiskt mer om hennes tavlor som hon gör som 80-åring än de hon gjorde som ung. Den här gillar jag. Den får mig att tänka på Blå Moskeén i Istanbul.
Och den här stolen får mig att tänka på Evald Oks, den estninske konstnären som målade revolutionskonst åt Sovjeterna, men blommade ut i färg och form och en obändig lust att måla på alltin Och den här stolen får mig att tänka på Evald Oks, den estninske konstnären som målade revolutionskonst åt Sovjeterna, men blommade ut i färg och form och en obändig lust att måla på alltin
Och Fröken bjuder på eftermiddagskaffe i solen. Och Fröken bjuder på eftermiddagskaffe i solen.
Sedan åker vi hemåt. När vi passerar Roma kan vi inte låta bli att stanna till vid Pressbyrån. Här har dom nämligen mjukglass. Sedan åker vi hemåt. När vi passerar Roma kan vi inte låta bli att stanna till vid Pressbyrån. Här har dom nämligen mjukglass.
Det finns energidrycker och enerigbars överallt i en kiosk nuförtiden. Nu finns det protein- och energiglass som man ska äta när man är ute och tränar. Har den här hälsoindustrin ändå inte g Det finns energidrycker och enerigbars överallt i en kiosk nuförtiden. Nu finns det protein- och energiglass som man ska äta när man är ute och tränar. Har den här hälsoindustrin ändå inte g
Själva käkar vi ugnsstekt lax och saffransrisotto i kväll enligt Dotterns önskemål. Själva käkar vi ugnsstekt lax och saffransrisotto i kväll enligt Dotterns önskemål.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/4/21/