Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

April 2019

M
T
W
T
F
S
S
17
23
29
 
 
 
 
 
 

May 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
14
20
26
27
28
29
30
31
 
 
 

8 April 2019

Godmorgon igen! Fåglarna är vakna. Klockan är 08.16 och det är måndag igen. Finvädret är borta. I dag är det mulet. Godmorgon igen! Fåglarna är vakna. Klockan är 08.16 och det är måndag igen. Finvädret är borta. I dag är det mulet.
Blåsigt och rätt kallt just nu. Blåsigt och rätt kallt just nu.
Närmaste dygnet ser inte alls särskilt vårlikt ut. Nordlig vind med friska vindbyar och här på norr till och med hårda vindbyar. Närmaste dygnet ser inte alls särskilt vårlikt ut. Nordlig vind med friska vindbyar och här på norr till och med hårda vindbyar.
Men i dag har jag bestämt mig för att ändå gå en långpromenad innan det blir att blåsa ordentligt. Och med nordlig vind kommer jag att gå i lä, det mesta av sträckan. I dag går jag inte mot Men i dag har jag bestämt mig för att ändå gå en långpromenad innan det blir att blåsa ordentligt. Och med nordlig vind kommer jag att gå i lä, det mesta av sträckan. I dag går jag inte mot
Här i backen ner mot hamnen viker jag av bakom TV4-kändisens lada. Här i backen ner mot hamnen viker jag av bakom TV4-kändisens lada.
En bit ner efter vägen ligger en hel del sommarstugor. När vi flyttade hit för 29 år sedan var de här stugorna sunkiga mögliga ruckel. Nu är de totalrenoverade och uppsnyggade. Byn har fått st En bit ner efter vägen ligger en hel del sommarstugor. När vi flyttade hit för 29 år sedan var de här stugorna sunkiga mögliga ruckel. Nu är de totalrenoverade och uppsnyggade. Byn har fått st
Och visst, det är inte konstigt att de gamla stugorna har fått en ny era. De flesta har potential. Den där stugan har havsutsikt. Och visst, det är inte konstigt att de gamla stugorna har fått en ny era. De flesta har potential. Den där stugan har havsutsikt.
Nu är det nästan vårflod. Nu är det nästan vårflod.
Och det svämmar över lite här och där. Och det svämmar över lite här och där.
Här och där ser man spår efter stormen Alfrida. Här och där ser man spår efter stormen Alfrida.
Nästan halva vägen har vält. Nästan halva vägen har vält.
Och det har blivit havsutsikt även här. Och det har blivit havsutsikt även här.
Det ser för jäkligt ut på många ställen och man har fått röja ganska mycket. Det ser för jäkligt ut på många ställen och man har fått röja ganska mycket.
Ibland ser man konstiga saker på landet. Ibland ser man konstiga saker på landet.
Ibland ser man överraskande saker på landet. Ibland ser man överraskande saker på landet.
Som en liten gårdsbutik, bara så där. Som en liten gårdsbutik, bara så där.
Jag går förbi den vackra gården vid Puttersjaus. Den här bilden kan man bara inte låta bli att ta. Och det har jag gjort förut också. Jag går förbi den vackra gården vid Puttersjaus. Den här bilden kan man bara inte låta bli att ta. Och det har jag gjort förut också.
Det har blåst ner en hel del mycket gammalt tegel. Det har blåst ner en hel del mycket gammalt tegel.
I mitten av oktober 2018 gick jag här och då blommade rapsen. I mitten av oktober 2018 gick jag här och då blommade rapsen.
Det är inte ens ett halvår emellan bilderna. Och då har det hunnit vara vinter också. Så här såg det ut den 15 oktober 2018. Det är inte ens ett halvår emellan bilderna. Och då har det hunnit vara vinter också. Så här såg det ut den 15 oktober 2018.
Här är socknens eget änge; Valla änget. Här är socknens eget änge; Valla änget.
Jag går rakt igenom änget och ut i den mer ohävdade delen. Det är en mycket speciell skog här. Jag går rakt igenom änget och ut i den mer ohävdade delen. Det är en mycket speciell skog här.
Men en del av de äldre och högre träden har knäckts i stormen. Men en del av de äldre och högre träden har knäckts i stormen.
Men en del av de äldre och högre träden har knäckts i stormen. Men en del av de äldre och högre träden har knäckts i stormen.
Men en del av de äldre och högre träden har knäckts i stormen. Men en del av de äldre och högre träden har knäckts i stormen.
Och de fallna träden har fått röjas som på så många andra ställen. Och de fallna träden har fått röjas som på så många andra ställen.
Jag går genom skogen och är snart ute på byvägen. Jag går genom skogen och är snart ute på byvägen.
Hemma hittar jag lite vitsippor vid soptunnan. Hemma hittar jag lite vitsippor vid soptunnan.
I dag har vi fått vår nya spis levererad. Den ser exakt likadan ut som den gamla. Handtaget är lite mer ergonomiskt, men ser likadan ut som på den gamla. Och spisluckan är fortfarande lika stor s I dag har vi fått vår nya spis levererad. Den ser exakt likadan ut som den gamla. Handtaget är lite mer ergonomiskt, men ser likadan ut som på den gamla. Och spisluckan är fortfarande lika stor s
Maken kommer hem från jobbet med en burk hembakad syrisk baklava som han fått av deras praktikant. Sjukt goda! Maken kommer hem från jobbet med en burk hembakad syrisk baklava som han fått av deras praktikant. Sjukt goda!

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/4/8/