Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

May 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
14
20
26
27
28
29
30
31
 
 
 

June 2019

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

1 May 2019

Godmorgon! Det blev sent i går. Och sent är efter 24 för mig. Och i dag blev det långfrukost med Fritidspedagogen som övernattade. Klockan är nu 10.54. I dag är det 1:a Maj. Godmorgon! Det blev sent i går. Och sent är efter 24 för mig. Och i dag blev det långfrukost med Fritidspedagogen som övernattade. Klockan är nu 10.54. I dag är det 1:a Maj.
Växlande molnighet och +12 är ett hyggligt första maj-väder. Växlande molnighet och +12 är ett hyggligt första maj-väder.
Men det väntas regn under dagen. Det låter som en saga. Men det väntas regn under dagen. Det låter som en saga.
I dag är det demonstration i Byn. Det är samling vid Folkets Hus. De som känner mig vet att i Byn demonstreras det varje år. Det är kanske Sveriges minsta 1:a Maj demonstration. Här går Sossar, I dag är det demonstration i Byn. Det är samling vid Folkets Hus. De som känner mig vet att i Byn demonstreras det varje år. Det är kanske Sveriges minsta 1:a Maj demonstration. Här går Sossar,
Vännerna är på plats. Vännerna är på plats.
Och hundarna är på plats. Och hundarna är på plats.
Musikkåren är på plats Musikkåren är på plats
Plakaten är skrivna. Plakaten är skrivna.
Många går under egna paroller och plakat. Många går under egna paroller och plakat.
Många går under egna paroller och plakat. Många går under egna paroller och plakat.
Många går under egna paroller och plakat. Och man kan även skriva en paroll på andra sidan plakatet. Många går under egna paroller och plakat. Och man kan även skriva en paroll på andra sidan plakatet.
Fanan vajar högt. Förväntningarna är stora. Fanan vajar högt. Förväntningarna är stora.
Några har tråkigt och rullar sig i gräset. Några har tråkigt och rullar sig i gräset.
Andra kollar i tjejer. Andra kollar i tjejer.
Men nu är det uppställning inför avmarsch. Men nu är det uppställning inför avmarsch.
Fanbärarna går efter musikkåren. Fanbärarna går efter musikkåren.
Men allra först svenska flaggan. Men allra först svenska flaggan.
Nu går demonstrationstågen klockan 13.30 prick. Nu går demonstrationstågen klockan 13.30 prick.
Först går sossarna. Först går sossarna.
Först går sossarna. Först går sossarna.
Först går sossarna. Först går sossarna.
Sedan kommer vi andra efter allra sist. Sedan kommer vi andra efter allra sist.
Sedan kommer vi andra efter allra sist. Sedan kommer vi andra efter allra sist.
Jag tycker att det är ovanligt många demonstranter i tåget i år. Jag tycker att det är ovanligt många demonstranter i tåget i år.
Kanske kan det bero på att det är landsbyggdsministern som talar i Folkets Hus i år. Möjligen drar det lite fler deltagare än vanligt. Nu närmar sig tåget Röda Raden. Kanske kan det bero på att det är landsbyggdsministern som talar i Folkets Hus i år. Möjligen drar det lite fler deltagare än vanligt. Nu närmar sig tåget Röda Raden.
Och där, hemma hoppar jag av och följer inte med sista svängen tillbaka till Folkets Hus. Och där, hemma hoppar jag av och följer inte med sista svängen tillbaka till Folkets Hus.
Hemma har Maken hållit resterna av gårdagens borsjtj varm. Nu blir det lunch. Men den vanliga 1:a Majfikan med våra vänner hoppar vi alltså över i år. Hemma har Maken hållit resterna av gårdagens borsjtj varm. Nu blir det lunch. Men den vanliga 1:a Majfikan med våra vänner hoppar vi alltså över i år.
I stället åker vi iväg söderöver. När vi kommit en bit kommer regnet. I stället åker vi iväg söderöver. När vi kommit en bit kommer regnet.
Vi åker till Svenskbybogården för att höra Släktforskarföreningen prata om dna-forskning. Alltså släktforskning där man tar hjälp av dna. Vi åker till Svenskbybogården för att höra Släktforskarföreningen prata om dna-forskning. Alltså släktforskning där man tar hjälp av dna.
Det finns möjlighet att topsa sig här idag och skicka ett prov till U.S.A för analys. Det finns många olika sorters dna-undersökningar och Maken gör en topsning för den enklaste typen av analys Det finns möjlighet att topsa sig här idag och skicka ett prov till U.S.A för analys. Det finns många olika sorters dna-undersökningar och Maken gör en topsning för den enklaste typen av analys
Sedan fortsätter vi ännu lite söderut när vi ändå är i krokarna. Sedan fortsätter vi ännu lite söderut när vi ändå är i krokarna.
Vi åker hem till Släktforskaren och Globetrottern och tar en promenad. Vi åker hem till Släktforskaren och Globetrottern och tar en promenad.
Nu har vädret också slagit om och det har plötsligt blivit kallare. Nu har vädret också slagit om och det har plötsligt blivit kallare.
Vi går en sväng i Släktforskarens gamle grannes trädgård. Vi går en sväng i Släktforskarens gamle grannes trädgård.
Här har Släktforskaren vårstädat och skött om allt eftersom grannen är väldigt gammal. Här har Släktforskaren vårstädat och skött om allt eftersom grannen är väldigt gammal.
Nu blommar slånet. Det är skyar av vitt överallt här mitt på ön. Nu blommar slånet. Det är skyar av vitt överallt här mitt på ön.
Kossorna i hagen bredvid Globetrotterns hus har fått komma ut. Det tittar lite nyfiket på oss. Kossorna i hagen bredvid Globetrotterns hus har fått komma ut. Det tittar lite nyfiket på oss.
Sedan blir det fika hos Släktforskaren. Sedan blir det fika hos Släktforskaren.
Det blev en trevlig fikastund och en fin avslutning på en innehållsrik 1:a Maj. Det blev en trevlig fikastund och en fin avslutning på en innehållsrik 1:a Maj.

Direct link:
http://dayviews.com/tant-tagg/2019/5/1/