Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons

Flest reaktioner senaste veckan

Ingen användare

Ingen användare

Ingen användare

Ingen användare

Ingen användare

Publish photos. As many as you want to. For free.

You can publish and share as many photos as you like to on Dayviews. You keep your rights to what you publish, and it's free. Sign up.

Så här tar du hand om din mentala hälsa i vinter

Thu 22 Dec 2022, 15:29

När vintern kommer är det lätt att man kan känna sig nere. Mörkret faller tidigare på dagen och det blir allt svårare att motivera sig till att göra saker. Men det finns några enkla saker du kan göra för att må bättre under vintern.


Släpp julstressen för en bättre mental hälsa

Julen är en tid för att umgås med familjen och vännerna, inte för att stressa. Att släppa julstressen är nyckeln till en bättre mental hälsa. Det finns många saker som du kan göra för att slappna av och koppla bort allt som har med julen att göra. Du kan ta en promenad i skogen, lyssna på lugnande musik eller bara sitta hemma och titta på tv. Att låta sig ta tid till aktiviteter som inte är relaterade till julen är ett sätt att inte bli stressad av allt som ska hinnas med. Det är därför viktigt att lägga tid på att läsa en bok, spela på spelacasino.io eller någon annan hobby. Det viktigaste är att du tar hand om dig själv och inte låter julstressen ta överhanden.

Förebygg stress och oro i vinter

Det är inte alltid lätt att hantera stress och oro under vintern, men det finns några saker du kan göra för att försöka minimera dessa känslor. Först och främst, se till att du får tillräckligt med solljus under dagen. Det är lättare sagt än gjort när det är mörkt ute, men försök gå ut och ta en promenad eller gå upp en timme tidigare.

Det är också viktigt att hitta aktiviteter som ger dig glädje under vintern. Det kan vara något så enkelt som att laga din favoritmat, träffa vänner eller göra något du tycker är roligt. Försök hitta nya aktiviteter som du kan prova på under vintern, så du har något att se fram emot. Det är också viktigt att prata med någon om hur du mår. Det kan vara skönt att prata med någon som förstår hur det känns och som kan ge riktiga råd. Glöm inte att det finns hjälp att få om du känner dig nere och inte vet hur du ska orka med vardagen.

Håll dig aktiv!

Att träna är viktigt för den mentala hälsan, särskilt under vintern. Det är inte alltid lätt att motivera sig själv till att träna när det är kallt ute, men det finns många fördelar med att träna regelbundet. Träning stärker inte bara kroppen utan också immunförsvaret, och det kan hjälpa till att stärka din mentala hälsa. Det kan hjälpa dig att slappna av och koppla bort negativa tankar. Dessutom finns det många roliga aktiviteter man kan göra inomhus under vintern, som bowling, dans eller skridskoåkning.