Monday 24 November 2014 photo 1/1
|
gammal bild på en Kung för att texten ska handla om denna kung.
Lite rant och viktiga saker i min berättelse som jag måste skriva ner för att inte glömma bort igen.
Jag har den senaste tiden läst romaner med verklig förankring i både den engelska medeltiden och svenska sjuttonhundratalet, dessutom en bok om kungligt skvaller och tänkt på vissa detaljer i min del av berättelsen där Dhrindur är kung.
Religion.
Jag har alltid varit skeptiskt till att ha ett land styrt av religion och är inte särskilt troende själv men det jag inte gillar med religion är de saker som jag inser att ur en maktpositon är vad man vill eftersträva. Jag låter det vara osagt vad för religion som råder i Dhrindurs land men han har naturligtvis gjort som Gustav Vasa och Henrik VIII och gjort sig själv som "kyrkans" överhuvud.
Vilket gör att han är att betrakta helig (vilket han redan var som smord kung) det är också han som väljer hur skrifterna kan tolkas. Att ha en religion samanför folket, både med en tro samt med de regler som man bör följa och de skrämselelement man kan hota med om inte reglerna följs. Pli på folket! (som inte vågar annat)
TIden.
Världen eller riket där Dhrindur är kung låter jag vara flytande i tid, det är tydligt att det inte är ett modernt samhälle och när jag tänker på hur de bor tänker jag på någon del av medeltiden. Men vad gäller kläder ger det mig frihet att sy vad jag vill med inslag av olika epoker som jag för närvarande har i huvudet blandat med fantasi. Det är väl inte viktigt för någon utan mig själv men har lätt att fastna i stilar så därför får det stå med.
Äktenskapet.
Dhrindurs äktenskap med drottningen var av politisk art. Även om de har flertalet barn tillsammans och en viss vänskap har vuxit fram så förenas de två inte av kärlek.
Jag tror däremot att Aldaron kommer att älska sin fru och vara henne trogen och hon honom, står inte ut med olyckliga äktenskap.
Bastard.
" Barn födda utom äktenskapet. Ordet bastard är fornfranskt och kan härledas ur medeltidslatinets bastum, sadel. En bastard var egentligen ett barn som avlats i det nattläger som tillfälligt ställts iordning på sadeln - kanske av en fedoralherre som under en ridtur på sina domäner fattat tyckte för en vacker bondflicka."
"Den breda allmänheten, speciellt under 1500-1600-1700-talen, såg mycket generöst på kungliga snedsteg. Regenternas giftermål hade ofta inte ingåtts av kärlek, utav av mer politiska skäl."
(ur boken "kungligt skvaller genom tusen år" av Sven Erik Barck)
Längre fram (1300) berättas också om "bastarder" som blev erkännda som barn och inte sällan fick överta titlar, bli kungar eller gifta sig med framstående släkter.
Dhrindur gillar kvinnor och har inte bara en frilla utan säkerligen ett par och några av de barn han avlar utom äktenskapet fostrar han i slottet även om mörkertalet säkerligen också är stort.
Drottningen lär väl också ha fattat tycke för någon..
Vilket leder oss till Septimus.
I Min ursprungliga berättelse reser Dhrindur till vår värld då hans sjunde son står på tur att födas. Dhrindur som själv är den sjunde sonen bestitter stor makt och större lär sjunde sonen till den sjunde sonen få. I Dhrindurs rike är det mörka makter i omlopp och därför är det inte säkert att låta drottningen föda den sjunde sonen.
Dhrindur hittar därför Septimus mamma och gör henne med barn. Hon träffar aldrig honom igen och han lever kvar som ett väsen i hennes liv med endast valet av namn till sonen.
Naturliftvis får han rapporter om septimus under Septimus barndom och när han fyller nitton sänder han Frö som en förberedelse för vad som komma skall.
Annons
Comment the photo
missne
Sat 29 Nov 2014 22:25
Vilka intressanta berättelser du har hittat och inspirerats av, jag är dålig på att läsa fackböcker om historia även om jag gärna läser historiska romaner (och håller tummarna om att författaren researchat så att jag kanske snappar upp kunskap på vägen). Det känns som du har en väldigt genomtänkt och spännande bakgrund till dina karaktärer :)
Lisen
Sun 30 Nov 2014 20:56
Den utvecklas mer och mer!
Är också mest förtjust i romaner, sist har jag läst Philippa Gregory, hon har gjort research väldigt bra, såg henne i ett historie/fakta program så vågar lita på det och sedan Barnabruden och Pottungen av Anna laestadius som handlar om svenskt sjuttonhundratal. De stora bitarna känner man ju igen med annat men det är roligt att läsa en historia och inte bara historieböcker ;)
Är också mest förtjust i romaner, sist har jag läst Philippa Gregory, hon har gjort research väldigt bra, såg henne i ett historie/fakta program så vågar lita på det och sedan Barnabruden och Pottungen av Anna laestadius som handlar om svenskt sjuttonhundratal. De stora bitarna känner man ju igen med annat men det är roligt att läsa en historia och inte bara historieböcker ;)
4 comments on this photo
Directlink:
http://dayviews.com/xlisen/519131865/