Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Annons
Sign up!

February 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

March 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Wednesday 15 March 2017   photo 1/1

Hej!
Jag har några frågor och skulle verkligen uppskatta om ni tog ett par sekunder att fundera och svara på dessa. Tack! :)
1, Vad saknar/önskar ni på sidan? Inga gränser, tänk fritt och utanför lådan!
2, Vad tror ni skulle fungera för att få tillbaka tidigare användare som har lämnat sidan? Vad skulle få dem intresserade igen?
3, Vad tror ni attrahera nya användare att börja använda Dayviews? Folk som aldrig har använt sidan tidigare, hur får vi deras uppmärksamhet?
Tack på förhand, jag är supernyfiken på att höra vad ni tycker och tänker!

Hej!

Jag har några frågor och skulle verkligen uppskatta om ni tog ett par sekunder att fundera och svara på dessa. Tack! :)

1, Vad saknar/önskar ni på sidan? Inga gränser, tänk fritt och utanför lådan!

2, Vad tror ni skulle fungera för att få tillbaka tidigare användare som har lämnat sidan? Vad skulle få dem intresserade igen?

3, Vad tror ni attrahera nya användare att börja använda Dayviews? Folk som aldrig har använt sidan tidigare, hur får vi deras uppmärksamhet?

Tack på förhand, jag är supernyfiken på att höra vad ni tycker och tänker!

Annons

Recent visitors

Photos from visitors

Comment the photo

or log in:
 
EngesvikGirl Mon 10 Apr 2017 07:38
1. Håller med makeamess här om en typ av gilla-knapp :) sen vet jag inte om det bara är jag eller min mobil, men jag skulle vilja kunna lägga upp mer än en bild åt gången med mobilen. Nu får jag klicka i en bild och då kommer jag tillbaka till uppladdningssidan och får därefter återigen klicka på Ladda upp -> Välj bilder här för att återigen bara kunna klicka på en bild...
2. Hm... kanske en makeover? Eller ett samarbete med någon sida? Vet att man "kan" logga in via fb men jag har iaf aldrig fått det att funka...
3. Tävlingar kanske? Med chans att vinna HD igen? Mer reklam om sidan i sig på olika hemsidor?

Haha små morgonfunderingar innan jobbet detta ^^ Hoppas det kunde vara till nån hjälp!
millimetrus Thu 23 Mar 2017 23:37
Håller med många andra om att Bilddagboken var så mycket bättre.
millimetrus Thu 23 Mar 2017 23:36
1. Kunna se tillbaka på gamla bilder. Nu går det ofta inte att se någon bild alls. Jag har lagt upp bilder här sedan 2006 så det är kul att kunna kolla tillbaks.
stitchling Tue 21 Mar 2017 19:13
En sak som inte är ett särskilt stort problem för oss som vet vad som pågår, men som förstärker intrycket av att sidan inte fungerar:

Om jag försöker ladda upp en bild som är för stor kan två saker hända.
1. Ingenting. Som om jag aldrig försökt ladda upp något. Om jag förskte ladda upp flera bilder och den första var för stor laddas inte de andra heller upp, och inget felmeddelande.
2. Jag får ett felmmeddelande, men det lyder något i stil med "Kontrollera att filen är en bildfil. Filen är 0 bytes stor."

Jag vet ju att båda dessa betyder att filen visst var en bildfil men att den var för stor, men om ni vill ha nya användare och verka proffsiga så vore det bra med ett bättre felmeddelande.
DreveGracula Sun 2 Apr 2017 12:53
Jag har råkat ut för detta när bilderna jag försökt ladda upp råkat vara .png, kan det vara nåt som folk gör fel?
DarkSweetidish Tue 21 Mar 2017 14:41
fixa så att man kan göra om bilder på hemsidan igen
AndyCold Tue 21 Mar 2017 15:03 - group moderator
Hej! Jag är inte helt säker på vad du menar. Göra om bilder hur, menar du?
DarkSweetidish Tue 21 Mar 2017 20:18
redigera*
DarkSweetidish Wed 22 Mar 2017 10:24
d funkar fortfarande inte-.- kvittar vilken webbläsare jag har
PartOfHeaven Sun 19 Mar 2017 17:22
gilla och ogilla knapp kanske, och via mobilen kan man typ inte skriva privata meddelanden?
makeamess Thu 16 Mar 2017 19:47
1) Jag har nog aldrig saknat någonting på bilddagboken, eventuellt en (tråkig) gillaknapp av något slag, så man kan gilla en persons bilder när man tröttnar på att skriva "fint, sött, roligt, kul" på x antal bilder om och om igen x) Har varit medlem sen 2005 (med annat konto än detta dock) och har alltid gillat bilddagboken. Synd att det började strula så att folk fick söka sig annanstans.

2) Jag tror att det behövs en liten makeover, en nystart. Jag vet inte anledningen till att man bytte namn till dayviews (för att locka internationella användare?) men bilddagboken låter mer inbjudande, mer familjärt och personligt. De som lämnade bdb gjorde det typ i den övergången av bdb till dayviews tillsammans med att sidan började krascha, så att gå tillbaka till det namnet kanske skulle öppna upp lite mer för folk som bara kopplar dayviews med krasch, medan bilddagboken hette det medan det var populärt och välbesökt. Även om Facebook och instagram finns nu är det alls inte samma sak som bilddagboken - här kan man dokumentera på annat sätt och ha ett mer tight community.

3) Hitta något som är unikt för er - det jag tänker direkt på är just att man kan lägga upp mer högkvalitativa foton tillsammans med mer vardagsfoton och man kan lägga upp en kort text om sin dag - det blir en blandning av Flickr, Instagram och Facebook. Allt i ett :)

För övrigt är jag sjukt glad att det fortfarande finns eldsjälar som vill rädda livet på bilddagboken - vill ni ha ytterligare hjälp av något slag så vill jag gärna låna ut en hand. Vet inte vad det skulle vara förvisso, men det faktum att jag hållit mig fast här i tolv år trots krasch och nedgång visar hur mycket det betyder för mig x) Ni gör ett bra jobb! Keep it up! :D
makeamess Thu 16 Mar 2017 19:47
Och kanske radbrytning på mobilen hade varit något...? XD
makeamess Thu 16 Mar 2017 19:53
Gärna också en betalversion vad gäller app, så att man slipper den eländiga reklamen, och fixa BDB HD, så att det dras kontinuerligt var tredje månad, eller att man kan betala mer för längre tid, för har ganska många bilder upplagda i HD-kvalité på andra kontot och det är ett elände att behöva upptäcka att HDn gått ut och bilderna är pytt x)
masart Thu 16 Mar 2017 15:34
På fråga nr. 2 och 3, lägg ner fejsbok. Hahaha. De flesta gamla vänner har gått dit. Det är inte så många vänner kvar här.
Att byta namn var nog olyckligt, bilddagboken var ett bättre och tydligare namn på sidan, om jag får tycka:) Som en dagbok är den helt suverän. Det händer väldigt ofta att jag tar en återblick på var och när saker hände.
Använder bara "stofil" datorn. Jag vill se bilderna i stort format.
kandyw0rld Wed 15 Mar 2017 23:50
Jag har nog inte bra svar på alla frågor men kan skriva vad jag kommer på.

1. Jag skulle gärna vilja ha möjligheten att se mina senaste besökare och statistik via mobilen då jag sällan använder dator nu för tiden.

2. Jag har varit aktiv här i 10 år typ och man tröttnar till slut för att det inte finns nya funktioner, därför är jag inte lika aktiv som förr. Loggar mest in för att det är nostalgiskt från tonåren, vilket jag anser att ni kanske borde vilja komma ifrån, att folk loggar in pga nostalgi och inte för att de tycker sidan fyller en funktion. Sättet man använder sociala medier på utvecklas hela tiden och ni borde hämta inspiration från andra populära sidor men ändå försöka hålla kvar det unika, t.ex. att det handlar om bilder eller som någon här nere nämnde, att det finns en kalender som man kan kolla igenom.

3. Har samma svar här som på fråga 2. Tror ni kan dra uppmärksamhet till sidan om ni förnyar den och gör den lite mer modern. Jag tror också därför att en ny design på sidan skulle sitta fint nu, det var ett tag sen utseendet uppdaterades.
Mattias Johansson Thu 16 Mar 2017 12:36 - group moderator
Hej, jag lade in en stats-sida för mobilen nu med kombinerad stats+senaste besökare. Testa gärna :)
kandyw0rld Thu 16 Mar 2017 13:32
Tack! Det funkar bra :)
stitchling Wed 15 Mar 2017 17:02
Dayviews unika grej är ju att bilderna ligger på datum, och att de går att lägga upp bakåt och framåt i tiden. Det populära nu är att ha en "feed" men hellre än att hoppa på det tycker jag att det är bättre att fokusera på det som är unikt och få det att fungera så bra som möjligt.

Många lämnade sidan under en period när uppladdningarna inte fungerade, det var ok när det hände en gång men sedan upprepades det och sidan kändes opålitlig. Nu har jag nästan inga kontakter kvar här utan använder sidan mest för min egen skull.

Jag använder inte dayviews från mobilen men jag tror att den måste vara mobilvänlig för att få nya användare. Givetvis utan att bli sämre för stofilerna som fortfarande använder dator :-)

Den andra fotosidan jag använder är flickr och jag känner att det är helt olika sidor med olika styrkor som kompletterar varandra. Om de var mer lika skulle jag ju bara använda den bättre av dem. Men om jag verkligen vill att mina vänner skall se bilder så måste jag lägga dem på instagram, det vet jag.

Hur störande är reklamen om man använder telefon? Det vet jag ju inte. Om reklamen laddas snabbt och resten av sidan långsammare blir åtminstone jag väldigt sur, samma sak om den tar upp stor plats och bilderna knappt syns, men hur det faktiskt ser ut får ni fråga någon som använder sidan på mobil.
SandraTungstrom Wed 15 Mar 2017 18:17
Jag håller med om att. många lämnade när det var strul med sidan och sen har dom inte kommit tillbaka. Jag har ungefär fem personer från min lista som aktivt lägger upp bilder så använder mest för min egna skull också.

DreveGracula Wed 15 Mar 2017 16:21
Jättesvåra frågor att svara på, iallafall för mig. Jag tycker inte det saknas något här, tycker det fungerar bra, och då behövs inget mer.
Och hur man får hit folk, både gamla och nya... Det verkar som att det här formatet inte intresserar så många längre, det nya har ju blivit att sitta och dela länkar och gnälla på saker som man egentligen inte ens vet vad de handlar om. Här måste man ju göra något för att känna sig delaktig, och sånt är ju passé, tycks det.

Usch vad jag gnäller... Men jag ska fundera lite djupare på det här och se om jag får någon snilleblixt. =o)
AndyCold Wed 15 Mar 2017 16:26 - group moderator
Tack för svaret!

Det är absolut svåra frågor – därför jag ställer dem. ;)
Säg till om du får någon snilleblixt!

21 comments on this photo

Directlink:
http://dayviews.com/dv-utveckling/521960041/