Som besökare på Dayviews samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Forgotten password?
  • Logga in med
Tekniskt fel pågår. På grund av att en server kraschat är det vissa problem att ladda upp bilder. Flera äldre bilder har även försvunnit till följd av detta, vilket vi beklagar. Vi arbetar för att få igång det så snart som möjligt.
Annons
Sign up!

July 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
 
2
4
 
 
 
 
 
 

August 2018

M
T
W
T
F
S
S
 
 
1
2
8
10
15
16
20
22
24
27
28
29
30
 
 
 

12 July 2018

Då jag ju är på semester satte jag klockan på en halvtimme senare än vanligt och klev upp kl 6:32. Sen bar det av över till den finska sidan och norrut mot Kilpisjärvi, där jag ville vara i go Då jag ju är på semester satte jag klockan på en halvtimme senare än vanligt och klev upp kl 6:32. Sen bar det av över till den finska sidan och norrut mot Kilpisjärvi, där jag ville vara i go
Det fanns en del fina vyer utefter vägen, och jag hade tid att stanna och fotografera lite. Det fanns en del fina vyer utefter vägen, och jag hade tid att stanna och fotografera lite.
Längs E8:an mellan Kaaresuvanto och Kilpisjärvi. Längs E8:an mellan Kaaresuvanto och Kilpisjärvi.
Häpnade över att det fortfarande var snö på en del av bergen trots att temperaturen låg runt 25 även här. Häpnade över att det fortfarande var snö på en del av bergen trots att temperaturen låg runt 25 även här.
Snart framme i Kilpisjärvi. Snart framme i Kilpisjärvi.
Framme, och efter lite letande hittade jag till båten jag skulle ta, där borta är den! Tyvärr kom jag för "sent" så jag fick sitta inuti båten istället för ovanpå den. Meeen det var säkert Framme, och efter lite letande hittade jag till båten jag skulle ta, där borta är den! Tyvärr kom jag för "sent" så jag fick sitta inuti båten istället för ovanpå den. Meeen det var säkert
Var det här första gången jag åkte båt sen 2007? Kanske!! Var det här första gången jag åkte båt sen 2007? Kanske!!
Alltså, bergen... <3 Alltså, bergen... <3
Framme, här kliver vi av! Framme, här kliver vi av!
Bara att följa skyltarna då. ^^ Bara att följa skyltarna då. ^^
Först, några bilder på omgivningen. Först, några bilder på omgivningen.
En till. En till.
Båten var närapå fullsatt, så vi var nog 30-40 st som vandrade iväg. Vissa blev jag lite bekant med under dagen. :) Båten var närapå fullsatt, så vi var nog 30-40 st som vandrade iväg. Vissa blev jag lite bekant med under dagen. :)
Naturen, där man känner att det är den som bestämmer. Naturen, där man känner att det är den som bestämmer.
Vad ordentligt jag har tagit på mig mygghatten!! 45 kr på XXL, som hittat! Har här tydligen inte heller kommit på att det finns en dragsko som man kan dra ihop nätet lite med. Mycket bra mössa i Vad ordentligt jag har tagit på mig mygghatten!! 45 kr på XXL, som hittat! Har här tydligen inte heller kommit på att det finns en dragsko som man kan dra ihop nätet lite med. Mycket bra mössa i
Jag hade också funderat mycket på vad jag skulle ha för skor, har ju direkt inga som känns bra att vandra runt i karga marker med. Och köpa ett par dyra kängor kände jag inte för då detta kan Jag hade också funderat mycket på vad jag skulle ha för skor, har ju direkt inga som känns bra att vandra runt i karga marker med. Och köpa ett par dyra kängor kände jag inte för då detta kan
Naturen Naturen
Naturen Naturen
Ett minnesmärke Ett minnesmärke
Hmm... Kan man köpa droger här eller? Hmm... Kan man köpa droger här eller?
Framme! Där har vi Treriksröset! Framme! Där har vi Treriksröset!
Nu är jag i Finland, landet som jag så sent som igår besökte för första gången i mitt liv! Nu är jag i Finland, landet som jag så sent som igår besökte för första gången i mitt liv!
Nu är jag i Sverige, landet som jag är född, uppvuxen och bor i! Den skarpsynte ser att jag har en mygga i ansiktet. Nu är jag i Sverige, landet som jag är född, uppvuxen och bor i! Den skarpsynte ser att jag har en mygga i ansiktet.
Nu är jag i Norge, förhoppningsvis för sista gången. Nu är jag i Norge, förhoppningsvis för sista gången.
Medan jag väntade på att folk skulle skingra sig från röset. Fick syn på en bäck som rann nerför bergen en bit bort. Medan jag väntade på att folk skulle skingra sig från röset. Fick syn på en bäck som rann nerför bergen en bit bort.
Så, nu har jag Treriksröset för mig själv! Detta är faktiskt världens nordligaste punkt där tre länder möts. Så, nu har jag Treriksröset för mig själv! Detta är faktiskt världens nordligaste punkt där tre länder möts.
Nåja, dags att traska vidare! Då jag blev lämnad ensam en stund var jag osäker på om jag verkligen gick vidare åt rätt håll, men jag mötte några finnar som kunde bekräfta att jag var det, o Nåja, dags att traska vidare! Då jag blev lämnad ensam en stund var jag osäker på om jag verkligen gick vidare åt rätt håll, men jag mötte några finnar som kunde bekräfta att jag var det, o
Alltså, när man får med en mygga på bild sådär.... Alltså, när man får med en mygga på bild sådär....
Där är bäcken jag såg tidigare! Där är bäcken jag såg tidigare!
Det var lite klafsigt på sina ställen. Men det var som sagt turistanpassat, och på de flesta såna här ställen fanns det spångar att gå på. De flesta... Det var lite klafsigt på sina ställen. Men det var som sagt turistanpassat, och på de flesta såna här ställen fanns det spångar att gå på. De flesta...
Det tycks som att jag är vid trädgränsen iallafall. På vissa ställen är det nästan skog, men på vissa ställen är det bara enstaka björkar som spretar omkring. Det tycks som att jag är vid trädgränsen iallafall. På vissa ställen är det nästan skog, men på vissa ställen är det bara enstaka björkar som spretar omkring.
Orangea märken och spångar, ingen tvekan. ^^ Orangea märken och spångar, ingen tvekan. ^^
Hmm, ska jag upp över berget där borta? Vet inte om det syns, men stigen fortsätter bort rakt fram över berget, och det såg jääävligt högt ut i verkligheten! Antar att det var vid det här la Hmm, ska jag upp över berget där borta? Vet inte om det syns, men stigen fortsätter bort rakt fram över berget, och det såg jääävligt högt ut i verkligheten! Antar att det var vid det här la
Här har jag kommit en bit uppåt. Här har jag kommit en bit uppåt.
Där borta är sjön som vi kom över med båten. Där borta är sjön som vi kom över med båten.
Där nere är viken där vi lade till. Där nere är viken där vi lade till.
Blairhäxan har tydligen varit här och vandrat. Här tänker jag inte sova över!! Nu har jag kommit ikapp ett finskt par, vi gick om varann lite om vartannat ett tag. :) Blairhäxan har tydligen varit här och vandrat. Här tänker jag inte sova över!! Nu har jag kommit ikapp ett finskt par, vi gick om varann lite om vartannat ett tag. :)
Tog mig upp en höjd och njöt av utsikten lite. Det finska paret syns där nere på stigen. Tog mig upp en höjd och njöt av utsikten lite. Det finska paret syns där nere på stigen.
Lite mer zoom. Lite mer zoom.
Naturen Naturen
En blick till ner mot viken där båten lade till. Här lägger den ut igen och åker tillbaka mot Kilpisjärvi. Man kunde ju åka tillbaka med den också, så det var inte alla som vandrade. Men dett En blick till ner mot viken där båten lade till. Här lägger den ut igen och åker tillbaka mot Kilpisjärvi. Man kunde ju åka tillbaka med den också, så det var inte alla som vandrade. Men dett
Naturen Naturen
Naturen och det finska paret Naturen och det finska paret
Naturen och det finska paret Naturen och det finska paret
Fler spår efter Blairhäxan Fler spår efter Blairhäxan
Här går det uppåt! Här går det uppåt!
Lite såhär kunde det se ut ibland. Lite såhär kunde det se ut ibland.
Lumivyöryvaara! Lavinfara, tror jag. Fast inte såhär års. Lumivyöryvaara! Lavinfara, tror jag. Fast inte såhär års.
Det kändes som jag hade utsikt över den här vyn av sjön huuuuur länge som helst, som att jag aldrig kom någon vart. Men bergen omkring mig ändrades, så jag tog mig ju framåt. :) Det kändes som jag hade utsikt över den här vyn av sjön huuuuur länge som helst, som att jag aldrig kom någon vart. Men bergen omkring mig ändrades, så jag tog mig ju framåt. :)
Naturen Naturen
Här hamnade vi som lite mitt i ett porlande vattenfall. Här hamnade vi som lite mitt i ett porlande vattenfall.
Här blev det rastplats och fotografering. Här blev det rastplats och fotografering.
Vattenfallet, inte stort, men vackert. Vattenfallet, inte stort, men vackert.
Utsikten. Utsikten.
En mysig plats. Tog lite bilder på det finska paret och den andra familjen som var där med deras kameror också. Jag fick kakor. ^^ En mysig plats. Tog lite bilder på det finska paret och den andra familjen som var där med deras kameror också. Jag fick kakor. ^^
Dags att traska vidare! Dags att traska vidare!
En blick bakåt igen, mot berget där vattenfallet var. Någon hade klättrat ända upp till toppen och var nu på väg ner igen. Vet inte om han syns här, men han är där. :) En blick bakåt igen, mot berget där vattenfallet var. Någon hade klättrat ända upp till toppen och var nu på väg ner igen. Vet inte om han syns här, men han är där. :)
Ganska brant bredvid stigen. Ganska brant bredvid stigen.
Lite ojämn asfalt, kan en stadsbo tycka, men det är bara att följa de orangea pinnarna! Lite ojämn asfalt, kan en stadsbo tycka, men det är bara att följa de orangea pinnarna!
Blairhäxan är ständigt närvarande. Blairhäxan är ständigt närvarande.
Fast nu ser jag ju faktiskt sjön från ett annat håll. Fast nu ser jag ju faktiskt sjön från ett annat håll.
Naturen Naturen
Naturen, och folk. Naturen, och folk.
Vad är det där där nere? Rester efter ett kraschat flygplan? Måste gå ner och titta! Vad är det där där nere? Rester efter ett kraschat flygplan? Måste gå ner och titta!
Men först, en bild på en gubbe med bergen i bakgrunden. ^^ Men först, en bild på en gubbe med bergen i bakgrunden. ^^
Nä, det var inget flygplan. Tror det var ett vindskydd. Nä, det var inget flygplan. Tror det var ett vindskydd.
Det började kännas att jag hade gått en bra bit, men äntligen, titta där! Bebyggelse! Målet är inom sikte! Det började kännas att jag hade gått en bra bit, men äntligen, titta där! Bebyggelse! Målet är inom sikte!
Naturen Naturen
Naturen Naturen
Naturen Naturen
Naturen Naturen
En klump En klump
Leden gick förbi en till... sjö? Leden gick förbi en till... sjö?
Tyckte det såg så underligt ut, sjöar brukar ju ha inlopp och utlopp i bäckar eller älvar, men den här bara låg här. Är det då det är en tjärn kanske? Tyckte det såg så underligt ut, sjöar brukar ju ha inlopp och utlopp i bäckar eller älvar, men den här bara låg här. Är det då det är en tjärn kanske?
Tyckte iallafall att det såg jättelustigt ut att den bara låg där och liksom rann iväg. Tyckte iallafall att det såg jättelustigt ut att den bara låg där och liksom rann iväg.
Närmade mig en intressant sten. Jämför storleken på den med människan där. Närmade mig en intressant sten. Jämför storleken på den med människan där.
Undrar vad det var som fick den att gå sönder, och hur det lät? Undrar vad det var som fick den att gå sönder, och hur det lät?
Naturen Naturen
Jag tror att naturreservatets högsta topp var där uppe. Men det blev en avstickare på 1 km enkel väg att gå dit upp, och det bara orkade jag inte nu. Började bli ordentligt trött, och kakorna j Jag tror att naturreservatets högsta topp var där uppe. Men det blev en avstickare på 1 km enkel väg att gå dit upp, och det bara orkade jag inte nu. Började bli ordentligt trött, och kakorna j
Nu börjar jag komma så pass den bebyggelse jag tidigare såg så jag ser att det inte ens är dit jag ska. Skit också!! Nu börjar jag komma så pass den bebyggelse jag tidigare såg så jag ser att det inte ens är dit jag ska. Skit också!!
Nåja, bara att se glad ut och traska vidare! Nåja, bara att se glad ut och traska vidare!
Här gick det nerför, det tätnade mellan träden. Här gick det nerför, det tätnade mellan träden.
En groda hoppade fram och sa hyvä päiva! En groda hoppade fram och sa hyvä päiva!
Över en strömmande bäck. Över en strömmande bäck.
Var jag än har varit idag så har det känts som vackrast att blicka norrut. Var jag än har varit idag så har det känts som vackrast att blicka norrut.
Och vet ni vad, nu är jag faktiskt framme vid ledens slut!! Det dumma var, och detta hade jag inte sett nån som helst information om nånstans, var att leden inte alls kom fram på samma ställe som Och vet ni vad, nu är jag faktiskt framme vid ledens slut!! Det dumma var, och detta hade jag inte sett nån som helst information om nånstans, var att leden inte alls kom fram på samma ställe som
Nähä, nu har jag vatten på min högra sida, rakt fram och min vänstra sida. Jag knallade tydligen ut på en halvö.... Nähä, nu har jag vatten på min högra sida, rakt fram och min vänstra sida. Jag knallade tydligen ut på en halvö....
Det var bara att gå upp till vägen och traska utefter den då. Kändes ju inte så piffigt. Det var bara att gå upp till vägen och traska utefter den då. Kändes ju inte så piffigt.
Halvön jag var på tidigare. Halvön jag var på tidigare.
Efter någon kilometer eller så var jag iallafall tillbaka i Kilpisjärvi, och nu skrek magen efter socker! Hade nog vandrat i ungefär fem timmar nu, att gå upp och ner för berg, klättra bland kl Efter någon kilometer eller så var jag iallafall tillbaka i Kilpisjärvi, och nu skrek magen efter socker! Hade nog vandrat i ungefär fem timmar nu, att gå upp och ner för berg, klättra bland kl
Det hade de!! Det hade de!!
Efter att ha fikat och gått ner till min bil, som var väldigt kär att återse så var det väl bara att börja åka söderut igen. Jag hann inte många meter innan det satt en ryss vid vägkanten o Efter att ha fikat och gått ner till min bil, som var väldigt kär att återse så var det väl bara att börja åka söderut igen. Jag hann inte många meter innan det satt en ryss vid vägkanten o
När jag igår gick förbi Karesuando kyrka var det en tjej där utanför som frågade om jag ville ha en guidad tur. Just då var jag på jakt efter mat så jag avböjde men tänkte att jag kunde ju När jag igår gick förbi Karesuando kyrka var det en tjej där utanför som frågade om jag ville ha en guidad tur. Just då var jag på jakt efter mat så jag avböjde men tänkte att jag kunde ju
Vilken hundkoja!! Vilken hundkoja!!
Här skulle det vara ett museum, men det var stängt. Det fanns iallafall ett minnesmärke utanför. Här skulle det vara ett museum, men det var stängt. Det fanns iallafall ett minnesmärke utanför.
Nåt krigstjox. Nåt krigstjox.
En del har jacuzzi på tomten, andra har badkar. ^^ En del har jacuzzi på tomten, andra har badkar. ^^
Jag gick upp till Laestadius Pörte istället, och där var ju guidetjejen från kyrkan igår! Jag sa tjenare, och hon frågade "pratade inte jag engelska med dig igår?". Jo, det gjorde hon. Jag trod Jag gick upp till Laestadius Pörte istället, och där var ju guidetjejen från kyrkan igår! Jag sa tjenare, och hon frågade "pratade inte jag engelska med dig igår?". Jo, det gjorde hon. Jag trod
Var tillbaka till Kilpisjärvi för en matbit. På souvenirstället bredvid det andra souvenirstället hade de söta renar. Det var dock stängningsdags nu och de plockades in, att vänta på att nån Var tillbaka till Kilpisjärvi för en matbit. På souvenirstället bredvid det andra souvenirstället hade de söta renar. Det var dock stängningsdags nu och de plockades in, att vänta på att nån
Beställde grillbiff idag, fick en blodig och saftig mör tjock bit nötkött med kryddat smör ovanpå, och kryddade räfflade strips. Och till detta några bleka grönsaker som såg ut att ha kommit Beställde grillbiff idag, fick en blodig och saftig mör tjock bit nötkött med kryddat smör ovanpå, och kryddade räfflade strips. Och till detta några bleka grönsaker som såg ut att ha kommit
Solen i moln inatt igen. Men, det är midnatt, och solen är där. Solen i moln inatt igen. Men, det är midnatt, och solen är där.
Jag och myggorna. Jag och myggorna.
Gick runt och tog några nattbilder innan jag blev tokig på myggen. Gick runt och tog några nattbilder innan jag blev tokig på myggen.
En båt som nog väntar på ett rejält lager tjära. En båt som nog väntar på ett rejält lager tjära.
Nåja, dags att sova. Det har varit en lång och härlig dag. ^^ Nåja, dags att sova. Det har varit en lång och härlig dag. ^^

Direct link:
http://dayviews.com/drevegracula/2018/7/12/